Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Renārs Buivids

2. novembrī pirmais tekvoleja turnīrs ar 6000 ASV dolāru balvu fondu

2. novembrī pirmais tekvoleja turnīrs ar 6000 ASV dolāru balvu fondu
Mihails Samoilovs un tekvoleja galds "Beach Arena" Rīgā. Publicitātes foto

Sestdien, 2. novembrī Rīgā, “Beach Arena” laukumos ik vienam volejbola spēlētājam būs izmēģināt spēkus jaunajā sporta veidā tekvolejā, kurā par volejbolistu duetu cīņu vietu kļūs izliekts tenisa galds un smilšains laukums ap to. Vīriešu, sieviešu un jaukto pāru reģistrācija turpināsies līdz pat 1. novembra plkst. 15:00.

Tekvolejs gandrīz nevienam vēl nav pazīstams, taču jaunais sporta veids Baltijā debitēs uzreiz ar vērienīgām sacensībām – Baltijas Tekvoleja Izaicinājuma kausa izcīņu, kura balvu fondu veidos 6000 ASV dolāru, tos sadalot vienādās daļās starp vīriešu, sieviešu un jaukto duetu turnīriem. Uzvarētāju pāris katrā no disciplīnām saņems 650 ASV dolāru, 2. vietas ieguvēji – 450 ASV dolāru, 3. vieta – 300 ASV dolāru, 4. vieta – 200 ASV dolāru, 5. līdz 8. vieta – pa 100 ASV dolāriem uz duetu.

Tekvolejs ir izveidojies kā loģisks turpinājums tekbolam, par kura aizsācējiem 2014. gadā kļuva divi ungāru entuziasti – bijušais futbolists Gabors Borsanijs un datorspeciālists Viktors Hušaks. Bumbu spēles uz izliektā tenisa galda aizsākās ar futbolu, dalībniekiem mēģinot iesist bumbu pretinieka laukuma pusē ar futbolā atļautajām ķermeņa daļām (bez rokām). Tāpat kā galda tenisā tika izveidotas disciplīnas - gan viens pret vienu, gan divi pret divi.

2017. gadā Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā notika pirmais Pasaules kauss ar 20 valstu pārstāvju dalību, nākamajos divos gados dalībnieku skaits strauji pieauga. Tika izveidota arī Starptautiskā Tekbola federācija (FITEQ). Par vienu no tekbola attīstības virzieniem kļuva arī citu sporta veidu pielāgošana spēlēšanai uz izliektā tenisa galda. Līdz ar to tika izveidoti spēles noteikumi arī volejbolam (tekvolejs), tenisam (tekiss) un galda tenisam (tekpongs). Visi šie sporta ir vienoti ar saukli “Pasaule ir izliekta!”

Baltijas Tekvoleja Izaicinājuma kausam dalībnieku reģistrēšanās turpināsies līdz piektdienas, 1. novembra plkst. 15:00. Reģistrācijas anketa. Dalības maksa noteikta 30 eiro apmērā no dueta. Visiem dalībniekiem 1. novembrī “Beach Arena” (Rīga, Ganību dambis 20a) būs iespēja izmēģināt tekvoleja spēlēšanu, lai dienu vēlāk varētu sekmīgi startēt sacensībās. Plānots, ka sacensību dalībnieku pulkā būs arī labi pazīstamie Latvijas pludmales volejbolisti – Anastasija Kravčenoka un Mihails Samoilovs.

Tekvoleja noteikumi ir veidoti kā pludmales volejbola un galda tenisu spēles principu apvienojums. Tekvolejā apkārt galdam ir izveidota īpaša daudzstūru zona, spēlēšanai tās iekšpusē ir noteikti ierobežojumi, lai tiktu samazinātas uzbrucēju (arī servētāju) iespējas un bumbas izspēles kļūtu ilgākas. Piemēram, serves tiek izpildītas ārpus šīs zonas, spēlētājam no zemes neatraujot nevienu no kājām. Atšķirībā no galda tenisa bumba uzreiz tiek sista uz pretinieku laukuma pusi, kur tā ar volejbola spēles paņēmieniem ar vienu līdz trijiem pieskārieniem jānogādā atpakaļ sāncenšu laukuma pusē. Turklāt vīriešiem ļauts sist bumbu un pēcāk piezemēties tikai zonas ārpusē, bet sievietēm atļauts piezemēties zonas iekšpusē.

Tekvoleja spēles un noteikumu nianses vislabāk laicīgi iepazīt kādos videomateriālos, meklējot tos internetā ar atslēgas vārdu “Teqvoly”.


, 2019-10-29 22:27, pirms 4 gadiem
Kārtējais "izgudrojums"...
Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.