Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Noslēdzas Ventspils pludmales volejbola sezona

Andrejs Siliņš

Noslēdzas Ventspils pludmales volejbola sezona
Foto: ocventspils.lv

Svētdien, 1.oktobrī, noslēgsies Ventspils pludmales volejbola sezona un no pirmdienas visus pilsētas pludmales volejbola laukumos, kā arī pludmales volejbola stadionā tiks noņemts inventārs.

Šis gads ir Ventspils pludmales volejbola dzīvē ir bijis ļoti aktīvs. Sezona sākās maijā, kad tika atklāts jaunais pludmales volejbola stadions, kurā ir pieci pilnībā aprīkoti pludmales volejbola laukumi. Atklāšanas laikā pludmales volejbola stadionā norisinājās šī gada Ventspils pludmales volejbola prestižākās sacensības – Latvijas čempionāta 1.posms ERGO OPEN, kurā piedalījās pilnīgi visi labākie Latvijas pludmales volejbola sportisti. Šāds dalībnieku sastāvs šajā sezonā vairs nebija vērojams nekur citur.

Vasaras sezonā pludmales volejbola laukumos tika aizvadīts arī turnīrs “Jūras kauss”, kurā cīnījās 15 spēcīgas komandas no dažādām Latvijas vietām un Ventspils pilsētas čempionāts pludmales volejbolā, kurā norisinājās sacensības vairākās grupās – senioru, jauniešu, vīriešu un sieviešu.

Augustā Ventspils pludmales stadionā notika biedrības “ActSmart beach tennis” organizētais starptautiskais pludmales tenisa turnīrs “Ventspils Cup 2017”, kurā piedalījās 50 pludmales tenisa spēlētāji no Krievijas, Itālijas, Baltkrievijas, Igaunijas, Lietuvas un Latvijas. Šīs sacensības rosināja arī ventspilniekus pievērsties pludmales tenisam, kuri vasaras beigās uzsāka treniņus pludmales volejbola laukumos.

Tāpat iecienīts bija arī piektdienu turnīrs “Pludmales volejbola karaliene un karalis”, kurā piedalījās gan ventspilnieki, gan kaimiņpilsētu iedzīvotāji, gan arī tūristi, it sevišķi lietuvieši.

Ikdienā pludmales volejbola laukumos trenējās pludmales volejbola klubs “BLOKS” un volejbola klubs “Ventspils”.

Lai veicinātu aktīvu dzīvesveidu un paplašinātu sportošanas iespējas, kā arī atsaucoties uz pieaugošo interesi, 2016.gadā tika uzsākts mērķtiecīgs darbs pie pludmales volejbola infrastruktūras attīstības. Pērnā gada rudenī svinīgi tika atklāti četri publiski pieejami volejbola laukumi gan Ventas labajā, gan kreisajā krastā. Šobrīd ventspilniekiem pilsētā pieejami 9 pludmales volejbola laukumi.

Pludmales volejbola laukumos ir uzstādītas novērošanas kameras un pieslēgta apsardze, viss inventārs tiks ieziemots un nākamā gada pludmales volejbola sezona sāksies maijā. Gatavojoties tai, plānoti arī vairāki uzlabojumi – papildus pārvietojamo tribīņu iegāde, koka laipu izbūve, lai uzlabotu skatītāju pārvietošanos sacensību laikā, kā arī tiks uzstādīti papildus veloturētāji.

Informāciju sagatavoja
Rolands Gorškovs
Mārketinga menedžeris