Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Kravčenoka: "Vēlos nokļūt Tokijas olimpiskajās spēlēs"

Kravčenoka: "Vēlos nokļūt Tokijas olimpiskajās spēlēs"
Anastasija Kravčenoka
Foto: Dorin Cicur / Satellite Timisoara

U22 Eiropas čempiones Anastasija Kravčenoka (19) un Tīna Graudiņa (18) veiksmīgi noslēgušas pludmales volejbola sezonu. Daugavpiliete sarunā ar lokālo laikrakstu "Seychas" atklāj, ka ir vēlme piedalīties nākamajās olimpiskajās spēlēs.

Kravčenoka spēlē gan klasisko, gan pludmales volejbolu, taču labāk patīk smiltīs. "Uzskatu, ka daudz vairāk varu sasniegt tieši pludmales volejbolā. Latvijā savākt labu komandu klasiskajā volejbolā ir daudz grūtāk nekā atrast divas spēlētājas pludmales volejbolam," norāda daugavpiliete. "Gribu nokļūt olimpiskajās spēlēs, vēlams būtu jau Tokijā."

Kā iespējams savienot ar studijām Daugavpils universitātē? "Tā nav ļoti liela problēma. Mācos par sporta pasniedzēju, visi priekšmeti saistīti ar sportu. Pirmajā gadā vispār bija diezgan vienkārši - saņēmu tikai 9 un 10," neslēpj studējošā sportiste.

Kravčenokai un Graudiņai augusts un septembris bija ļoti veiksmīgs - pirmā vieta Lucavsalas kausā (tika pārspētas arī valsts čempiones), ceturtā vieta Timišoaras "Satellite", pirmā vieta U22 Eiropas čempionātā, piektā vieta Jūrmalas "Masters" un ceturtā vieta EEVZA noslēdzošajā posmā Batumi. Iespējams, ka arī nākamajā sezonā daugavpiliete Kravčenoka un jūrmalniece Graudiņa spēlēs kopā.

Pludmales volejbola sezona ir noslēgusies, turpinājumā būs klasiskais volejbols. Kravčenoka ir Daugavpils "miLATss" komandas līdere. Baltijas līgas iepriekšējā sezonā Latgales vienība ierindojās priekšpēdējā (11.) vietā, jaunajā sezonā šo rezultātu gribētos uzlabot.

Latvijas sieviešu pludmales volejbola "U" sasniegumi

gadsspēlētājassacensībasvieta
2014Tīna Graudiņa / Linda GrambergaU17 PČ3.
2015Tīna Graudiņa / Paula ŅečiporukaU18 EČ1.
2016Tīna Graudiņa / Anastasija KravčenokaU22 EČ1.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Seychas"


, 2016-09-29 15:26, pirms 8 gadiem
Es arii veelos nokljuut Tokijas olimpiskajaas speelees!
, 2016-09-29 15:28, pirms 8 gadiem
Kurš gan negrib pabūt Tokijā!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2016-09-29 16:34, pirms 8 gadiem
ar Tīnu varēs paveikt lielas lietas. Tiesa, Tokija varētu būt tikai gaisa apostīšanai.
, 2016-09-29 17:26, pirms 8 gadiem
Tik labi nepārzinu pludmales volejbola dāmu resursus - bet vai tad ir vēl kāds reāls variants, ar ko spēlēt kopā, izņemot Graudiņu?
, 2016-09-29 21:36, pirms 8 gadiem
ja Graudiņa aizbrauc studēt uz Ameriku, tad Tokija nebūs reāla...
Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.