Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs un Šmēdiņš pakāpjas uz 5. vietu olimpiskās atlases rangā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Samoilovs un Šmēdiņš pakāpjas uz 5. vietu olimpiskās atlases rangā
Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš
Foto: FIVB

Iepriekšējo divu gadu pasaules ranga līderi pludmales volejbolā Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš pakāpušies uz 5. pozīciju olimpiskās atlases rangā, savukārt Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža tur tikuši līdz 39. vietai, liecina Starptautiskās volejbola federācijas dati.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Aleksandrs Samoilovs / Jānis Šmēdiņš izcīnīja 3. vietu Sjameņas "Open" un nopelnīja 400 ranga punktus. Pēc šī turnīra mūsējie pakāpās no 9. uz 5. vietu olimpiskās atlases rangā.

Latvijas tagadējais otrs labākais duets Mārtiņš Pļaviņš / Haralds Regža minētā Sjameņas turnīra bronzas mačā piekāpās Samoilovam un Šmēdiņam un par 4. vietu nopelnīja 350 ranga punktus. Pļaviņš un Regža olimpiskajā rangā no 50. pozīcijas tagad pacēlušies uz 39. vietu.

Šosezon vēl atlikuši trīs "Open" posmi: 6.-11. oktobrī Meksikā, 20.-24. oktobrī Turcijā, 9.-13. novembrī Katarā.

Olimpiskās atlases rangam pagaidām ir visai nosacīta vērtība, jo galīgā lietu kārtība tiks noskaidrota 2016. gada 13. jūnijā, ņemot vērā katra dueta 12 labākos rezultātus. Pie ceļazīmēm uz Rio tiks tie dueti, kuri 2016. gada 13. jūnijā atradīsies olimpiskā ranga labāko 15 skaitā, taču jāņem vērā, ka no vienas valsts pie ceļazīmēm var tikt tikai pa divām komandām. Tāpat olimpiskās kvalifikācijas noteikumi paredz, ka viena vieta ir garantēta Brazīlijai kā mājiniecei, bet vēl vienu ceļazīmi kā pasaules čempioni izcīnīja brazīlieši Alisons/Brunu Šmits, kuri ir olimpiskā ranga līderi.

Olimpiskās ceļazīmes varēs izcīnīt ne tikai pēc vietas rangā, bet arī Kontinentālā kausa izcīņā, kur nepiedalīsies spēcīgākie dueti. Uz šo kvalifikācijas veidu cer arī Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža. Pie ceļazīmes uz četrgades nozīmīgāko sporta forumu tiks Kontinentālā kausa fināla uzvarētāji, kuri kļūs zināmi 2016. gada jūnijā. Savukārt otrās un trešās vietas ieguvēji olimpisko sapni vēl varēs piepildīt Starpkontinentālajā finālturnīrā.



Izmantotie resursi:
volejbols.lv
fivb.org