Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs un Šmēdiņš pamatturnīru Jūrmalā sāks pret Toču un Finsteru

Jānis Celmiņš

Samoilovs un Šmēdiņš pamatturnīru Jūrmalā sāks pret Toču un Finsteru
Jānis Šmēdiņš
Foto: fivb.org

Sestdienas rītā Jūrmalā startēs CEV Satellite turnīra pamatsacensības, kuras atklās divu Latvijas komandu divcīņa. Pasaules ranga līderus Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu eksaminēs četru šīs sezonas Latvijas čempionāta posmu uzvarētāji Edgars Točs un Rihards Finsters. Mačs risināsies centrālajā kortā, un tā sākums pulksten 9.00.

Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs pēdējo reizi Latvijā spēlēja aizvadītā gada Latvijas čempionāta finālposmā, kura finālā pieveica Mārtiņu Pļaviņu un Aleksandru Soloveju. Pēdējo reizi zaudējuma rūgtumu Latvijas smiltīs Samoilovs/Šmēdiņš izjuta „Saulkrastu Kokteilī” pirms gada, kad pusfinālā piekāpās Pļaviņam un Jānim Pēdam. Tikmēr Latvijas smiltīs šosezon vēl zaudējuma rūgtumu nav nācies izjust Točam un Finsteram, kuri triumfējuši četros no četriem Latvijas čempionāta posmiem, kuros startējuši. „Mums nebūs, ko zaudēt, darīsim visu, kas mūsu spēkos,” īsi par izredzēm mačā pret Pasaules ranga līderiem izsakās Točs, kurš Latvijas čempionātā pēc nedēļas cīnīsies vienā tīkla pusē ar jau pieminēto Pļaviņu. Tikmēr Mārtiņa ierastais pārinieks Solovejs apvienos spēkus ar Finsteru. Tas viss jau pēc nedēļas, bet jau rīt pirmajā mačā tātad Točs/Finsters pret Samoilovu/Šmēdiņu.

Jau vēstīts, ka caur valstu kvalifikāciju un turnīra kvalifikāciju vietu pamatsacensībās nodrošināja Haralds Regža un Armands Āboliņš. „Pirmās spēlēs valstu kvalifikācijā bija kā iesildīšanās. Pret igauņiem jau bija interesantāk,” pēc kvalifikācijas turnīra pauda Haralds. Šim Latvijas duetam rīt pirmajā kārtā pretī stāsies turnīra trešais numurs Aleksandrs Dziadko un Aleksandrs Kavaļenka (Baltkrievija). Šis mačs plānots pirmajā laukumā pulksten 10:40.

Tikmēr Pļaviņš un Solovejs, kuri turnīrā Jūrmalā izsēti ar otro numuru, pretiniekos pirmajā kārtā dabūjuši Krievijas pārstāvjus Aleksandru Ļihoļetovu un Ruslanu Dajanovu (15.). Šis duets mūsējiem nav svešs. Vēl pirms pāris nedēļām Krievijas atklātajā čempionātā Pļaviņš duetā ar Konstantīnu Semjonovu spraigā trīs setu finālā šo pāri prata pieveikt. Kā viņam veiksies kopā ar Soloveju, uzzināsim jau rīt. Šī cīņa paredzēta pulksten 11:30 pirmajā laukumā.

Atgādināsim, ka Satellite sacensības Jūrmalā rit pēc jaunās - eksperimentālās punktu skaitīšanas sistēmas, kad komandas cīnās līdz trim uzvarētiem setiem, līdz 15 punktiem, ar divu punktu pārsvaru. Ja nepieciešams piektais, tas tiek spēlēts līdz septiņiem punktiem ar divu punktu pārsvaru.

Visām spēlēm no centrālā laukuma rīt varēs sekot līdzi LMT lietotnē (aplikācijā) un mobilajā portālā m.lmt.lv, kā arī Sportacentrs.com. Svētdien izšķirošie mači (pusfināli un cīņas par medaļām) TV6 kanālā.

1.kārtas spēles

Lauk.LaiksSpēle
19:00Samoilovs/Šmēdiņš - Finsters/Točs
29:00Milners/Vutcls -Krouss/Roulendsons
29:50Eglsērs/Koraimans - Bogatovs/Hudjakovs
19:50Giginoglu/Gogtepe - Kollo/Vesiks
110:40Dziadko/Kavaļenka - Regža/Āboliņš
210:40Faiga/Hilmans - Kunerts/Dreslers
211:30Prokopjevs/Gončarovs - Salveti/Daguers
111:30Ļihoļetovs/Dajanovs - Pļaviņš/Solovejs

  +1 [+] [-]

, 2014-08-29 22:35, pirms 10 gadiem
Par Toču un FInsteru, baigi patīk kā šie kaplējas smiltīs

  +3 [+] [-]

, 2014-08-29 23:23, pirms 10 gadiem
Par šī turnīra lielāko pārsteigumu autoriem kļūs Armands un Haralds. Esmu runājis.

     [+] [-]

, 2014-08-30 01:33, pirms 10 gadiem
Jānis Celmiņš rakstīja: Par šī turnīra lielāko pārsteigumu autoriem kļūs Armands un Haralds. Esmu runājis.
Bija džeki, kas izspēlēja savos iekšējos treniņu turnīros biļetes uz CEV posmu : )