Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Regža/Āboliņš uzvar igauņus, pamatturnīrā četri Latvijas pāri

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Regža/Āboliņš uzvar igauņus, pamatturnīrā četri Latvijas pāri
Armands Āboliņš un Haralds Regža
Foto: Cev.lu

Latvijas pludmales volejbolisti Haralds Regža un Armands Āboliņš spējuši pārvarēt Jūrmalas CEV "Sattelite" turnīra kvalifikāciju un iekļūt pamatsacensībās. Par iespēju spēlēt pamatturnīrā Latvijas duets ar 3:0 (15:13, 15:6, 19:17) apspēlēja igauņus Maksimu Petrovu un Alekseju Povjakelu, kas nozīmē, ka rītdien gaidāmajās pamatsacensībās piedalīsies četri Latvijas pāri.

Šis turnīrs norisinājās pēc eksperimentālās sistēmas, spēlējot maču līdz trīs uzvarētiem setiem, kurš ilgst līdz 15 punktiem. Lai iekļūtu pamatturnīrā Haraldam Regžam un Armandam Āboliņam bija jāpārvar tikai viena kvalifikācijas kārta, tiekoties ar igauņiem Maksimu Petrovu un Alekseju Povjakelu.

Pirmā seta ievads bija salīdzinoši līdzīgs, pāriem punktus krājot pārmaiņus. Pirmo nopietno izrāvienu veica Petrovs ar Povjakelu, izvirzoties vadībā ar 10:7. Pēc pārtraukuma nākamos izrāvienu veica Regža un Āboliņš, spējot atjaunot līdzsvaru uz rezultāta tablo. Seta liktenis izšķīrās vien tā izskaņā, kas setbumbu ieguva Latvijas duets un noslēdza setu ar eisu - 15:13. Otro setu ar trīs gūtiem punktiem sāka latvieši. Igaunijas pāris īsti nespēja ieiet spēlē, nonākot iedzinējos ar 2:7. Ar to arī intriga bija galā, Regžam ar Āboliņu pārliecinoši uzvarot setu ar 15:6.

Trešā seta ievadā laukumā saimniekoja Haralds Regža, ļaujot mājiniekiem izvirzīties vadībā ar 4:1. Igauņi gan nedomāja padoties, esot tuvu rezultāta izlīdzināšanai. Tiesa īstajā vietā atkal bija Regža, ar bloku panākot 8:6. Seta izskaņa izvērtās arī par visa mača izskaņu. Latvieši pēdējās izspēlēs viegli apspēlēja pretinieku, izvirzoties vadībā ar 14:10. Nākamos četrus punktus guva igauņi, negaidīti panākot izlīdzinājumu. Pēc neilgas cīņas mačs tomēr tika noslēgts uz pozitīvas nots, Regžam un Āboliņam svinot uzvaru spēlē ar rezultātu 3:0 (15:13, 15:6, 19:17) un iekļūstot pamatturnīrā, kurš norisināsies rīt un parīt.

Līdz ar Regžas un Āboliņa uzvaru noslēdzās kvalifikācijas turnīrs, noskaidrojot visus 16 pamatturnīra pārus. Visplašākais pārstāvju loks būs Latvijai, kuras krāsas aizstāvēs jau pieminētie Regža/Āboliņš, kā arī Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Solovejs, Rihards Finsters un Edgars Točs. Krievijai un Austrijai būs pa trim pāriem, divi Francijas fueti, bet pa vienam pārim no Baltkrievijas, Turcijas, Izraēlas un Igaunijas. Jau pirmajā kārtā sacentīsies Samoilovs/Šmēdiņš un Finsters/Točs, Pļaviņu/Soloveju sagaida krievu pāra Aleksandra Lihoteļova un Ruslana Dajanova pārbaudījums, bet kvalifikācijas turnīru izturējušie Regža/Āboliņš spēkosies ar baltkrieviem Aleksandru Dzjadku un Aleksandru Kavaļenku.

Nedēļas nogalē gaidāmās spēles varēs vērot LMT lietotnē (aplikācijā) un mobilajā portālā m.lmt.lv. Sestdienas un svētdienas spēles no centrālā spēļu laukuma līdz pat pusfināliem tiešraidēs būs vērojamas Sportacentrs.com TV, bet abi pusfināli, kā arī medaļu cīņas – TV6 tiešraidē.

  +1 [+] [-]

, 2014-08-29 17:43, pirms 10 gadiem
Par visu Latvija duetu iekljuushanu "Final Four".

     [+] [-]

, 2014-08-29 20:50, pirms 10 gadiem
Kā ar spēļu grafiku? Cikos katra spēle plānojās? Varbūt kaut kur ir, bet nemāku atrast?