Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš un Regža pasaules čempionāta ievadā piekāpjas čīliešiem

Krišs Upenieks

Pļaviņš un Regža pasaules čempionāta ievadā piekāpjas čīliešiem
Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža
Foto: FIVB

Austrijas galvaspilsētā Vīnē pirmo spēli pasaules čempionātā pludmales volejbolā aizvadījuši arī Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža, kuri pirmajā grupas spēlē divos setos ar 14:21, 19:21 piekāpās Čīles sportistiem Estevanam un Marko Grimaltiem.

Mača ievads mūsējiem neizdevās un nonācām iedzinējos ar rezultātu 2:5, Arī turpinājumā Čīles pludmales volejbolisti Grimalti darbojās stabili, kā rezultātā latvieši nespēja lauzt seta gaitu. Izskaņā pretinieki tikai vēl vairāk palielināja savu pārsvaru, sagādājot Mārtiņam un Haraldam sakāvi ar 14:21.

Otrā seta sākums jau bija krietni līdzīgāks, un drīz vien Pļaviņš un Regža ieguva divu punktu handikapu (8:6). Diemžēl līdz tehniskajam pārtraukumam pārsvaru noturēt latvieši nespēja, bet pēc tā Grimalti jau izvirzījās vadībā ar 12:10.

Tuvojoties seta galotnei, Mārtiņš un Haralds tomēr spēja panākt līdzsvaru (18:18). Diemžēl otrā seta galotni Latvijas pludmales volejbolisti zaudēja ar 1:3, visā spēlē piedzīvojot zaudējumu divos setos ar 14:21 un 19:21.

Vēl latviešiem grupā ielozēti varenie brazīlieši Alisons Seruti un Brunu Šmits, kā arī Mozambikas pludmales volejbolisti Aldevino Nguvo un Justino Tovela, tādējādi, visticamāk, svarīgākā spēle grupā, lai iekļūtu izslēgšanas turnīrā, būs pret mazāk zināmajiem Mozambikas spēlētājiem. Nākamā spēlē Mārtiņam un Haraldam pirmdien 19:00 pret brazīliešiem.

Pļaviņa/Regžas spēļu grafiks

DatumsLaiksLatvijas komandaPretinieki
29. jūlijs13:00Mārtiņš Pļaviņš / Haralds RegžaEstevans Grimalts / Marko Grimalts (Čīle)
31. jūlijs19:00Mārtiņš Pļaviņš / Haralds RegžaAlisons Seruti / Brunu Šmits (Brazīlija)
2. augusts11:30Mārtiņš Pļaviņš / Haralds RegžaAldevino Nguvo / Justino Tovela (Mozambika)

PČ izspēles sistēma

48 komandas sākotnēji ir sadalītas 12 apakšgrupās, kuru ietvaros aizvada viena apļa turnīrus – katra ar katru. Turnīru pēc apakšgrupu sacensībām turpina visu grupu divas spēcīgākās, kā arī četras labākās trešo vietu ieguvušās komandas. Astoņas atlikušās trešo vietu ieguvušās komandas tiks sadalītas četros pāros, kuru uzvarētāji arī iekļūs izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā. Grupu uzvarētājiem nav jāpiedalās izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, bet tie sāk šo turnīra fāzi ar otro kārtu. Kopumā čempionātā tiks aizvadītas 216 spēles. Kā vīri tā dāmas pasaules čempionātā dalīs viena miljona ASV dolāru lielo naudas balvu. Pasaules čempioni saņems 60 000 ASV dolāru, bet sudraba un bronzas medaļnieki attiecīgi par 15 un 25 tūkstošiem mazāk.

  +2 [+] [-]

, 2017-07-29 14:10, pirms 7 gadiem
Jāsaka, ka čīlieši bija izcili mobilizējušies uz spēli un līdz ar to spēle gāja no rokas. P/R iznāca uz spēli gluži kā Latvijas čempionāta posmā.
Reģža noteikti nespēlē tās labākās spēles pēdējā laikā, bet Pļaviņš arī nav bez vainas. Jā, Regža iesit bieži blokā vai māņsitienus uzsit virsū pretspēlētājam. Tai pat laikā Pļaviņam vairākas reizes pēc pretinieku māņsitieniem krīt blakus bumba un viņš vienkārši to nevar pacelt (neatceros, kad viņam ir bijusi tik izteikti vāja spēle aizsardzībā), kā arī viņa uzbrukuma arsenāls nekad nav bijis visspožākais.
Abi arī grēko ar servēm, jo pagaidām izskatās, ka viņiem ir galvenais pārservēt, nevis apgrūtināt pretiniekam dzīvi aizsardzībā. Vismaz Regžam atceros daudz grūtāku servi no tiem laikiem, kad viņš vēl spēlēja ar Āboliņu.

P.S. Negribējās tik plaši izpausties, bet bija sakrājies, skatoties viņu šīs sezonas spēles.

  -2 [+] [-]

, 2017-07-29 14:33, pirms 7 gadiem
GO CUBA
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2017-07-29 16:40, pirms 7 gadiem
bahmatova rakstīja: ŽĒL Mārtiņa, kuram nav citas izejas , kā spēlēt ar tādu idiotu kā Regža. Izaugsmes absolūti nav nekādas, prātiņš tik vien tendēts , kā sist un vēlreiz sist. Mazu bērnu var iemācīt, bet Haraldu ne.....
žēl tevis...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja