Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs un Šmēdiņš ar uzvaru sāk Eiropas čempionātu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs un Šmēdiņš ar uzvaru sāk Eiropas čempionātu
Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs
Foto: cev.eventolive.it

Šodien Austrijas pilsētā Klāgenfurtē sācies Eiropas čempionāts pludmales volejbolā vīriešiem. Savu pirmo spēli aizvadīja Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri nervozā spēlē ar rezultātu 2-0 (21:17, 21:19) uzveica mājiniekus Aleksandru Hūberu un Robinu Zeidlu.

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš Eiropas čempionātā izlikti ar 2. numuru, pirmajā spēlē tiekoties ar mājiniekiem Aleksandru Hūberu un Robinu Zeidlu, kuri saņēma īpašo ielūgumu jeb "wild card". Lai arī austrieši nav spējuši iekļūt neviena Pasaules kausa posma pamatturnīrā, viņi, īpaši jau savā laukumā, bija gatavi parādīt savu labāko sniegumu un sagādāt grūtu maču vieniem no turnīra favorītiem.

Spēli ar diviem gūtiem punktiem sāka Latvijas duets, bet austriešiem bija ļoti laba iespēja pēc brīža panākt neizšķirtu. Hūberam un Zeidlam trūka precizitātes, lai pēc labām servēm gūtu punktus, tādējādi nonākot iedzinējos ar 2:5. Ilgi Latvijas duets šādu pārsvaru nenoturēja. Mājinieki lēnām iespēlējās, pieļāva mazāk kļūdu un samazināja rezultāta starpību līdz minimumam (6:7). Seta turpinājums gan labāks padevās Samoilovam un Šmēdiņam, kuriem izdevās salauzt Austrijas dueta pretestību, iegūt lielāku pārsvaru un pietuvoties uzvarai pirmajā setā. Tā galotnē pāris kļūdas pieļāva Šmēdiņš, bet tas neliedza latviešiem gūt panākumu ar 21:17.

Otrā seta sākumā austrieši izmantoja pretinieku biklumu uzbrukumā, izvirzoties vadībā ar 6:3. Pēc vairākām neveiksmēm Latvijas pludmales volejbolisti īsti nespēja atgūties, nonākot iedzinējos arī ar četru punktu deficītu. Spēli atdzīvināja Samoilova bloks, kam sekoja vairākas lieliskas Šmēdiņa darbības aizsardzībā, kuru rezultātā izdevās nevien panākt izlīdzinājumu, bet arī doties tehniskajā pārtraukumā esot vadībā ar 11:10. Pēc atpūtas dueti cīnījās punkts punktā, latviešiem vairāk neizdodoties salauzt pretiniekus. Setam sasniedzot savu izskaņu, Hūbers un Zeidls izmantoja latviešu dotās iespējas un izvirzījās vadībā ar 18:15. Ar to gan nebija pietiekami, lai tiktu pie drošas uzvaras. Pēc pārtraukuma Aleksandrs Samoilovs salauza pretiniekus, latviešiem veicot 5:0 izrāvienu un galā gūstot uzvaru spēlē ar 2-0 (21:17, 21:19).

Otro spēli Latvijas duets aizvadīs ceturtdien, kad plkst. 16:00 pēc Latvijas laika 2. laukumā mērosies spēkiem ar spāņiem Fransisko Marko un Kristianu Garsiju, kuri pirmajā mačā atzina itāļu Aleksa Ranjēri un Adriana Karambulas pārākumu - 0-2 (12:21, 17:21). Tā kā filmēts tiek centrālais un 3. laukums, tad visticamāk spēles tiešraide nekur nebūs skatāma.

  +1 [+] [-]

, 2015-07-29 17:46, pirms 9 gadiem
volejbols ir izrāvienu spēle!

     [+] [-]

, 2015-07-29 17:47, pirms 9 gadiem
Uh, pasmags sākums, bet labi tas, kas labi beidzas!

     [+] [-]

, 2015-07-29 17:53, pirms 9 gadiem
labi ka savaacaas un nemauca 3 setus, treninjspele

     [+] [-]

, 2015-07-29 17:56, pirms 9 gadiem
Nu šī spēle jau ar nebija skatāma, jo bilde raustījās...
Apsveicam ar uzvaru!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-07-29 22:49, pirms 9 gadiem
Bet es visvairāk gaidu A.Tripāna sirdi plosošās reportāžas no EČ.
Būs atkal tik saldas intervijas un teksti.