Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš: "Tallinas turnīrā bija vēl lielāks spiediens nekā Pasaules tūrē"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Pļaviņš: "Tallinas turnīrā bija vēl lielāks spiediens nekā Pasaules tūrē"
Foto: Gertrud Alatare, volley.ee

Aizvadītajā nedēļas nogalē Igaunijas galvaspilsētā risinājās šīs valsts kausa otrais posms pludmales volejbolā, kur uzvarēja Latvijas dueti Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs un Varvara Brailko/Anete Namiķe. Laikrakstā "Diena" skaidrots, kāpēc šoreiz nepiedalījās Tīna Graudiņa un Jānis Šmēdiņš, savukārt igauņu medijs izprasījis uzvarētāju komentārus.

Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs nebija spēlējuši kopš oktobra. Jaunās sezonas pirmajā startā izdevās uzvarēt visās spēlēs, triumfējot Igaunijas kausa Tallinas posmā, kur pusfinālā un finālā nācās krietni vien nopūlēties, lai izrautu uzvaru.

Esat spēlējuši daudzos lielos turnīros, bet kas bija šis, mazs turnīrs Tallinā? "Te ir vēl lielāks spiediens nekā Pasaules tūrē. Kad dodies uz Pasaules tūri, tur ir "Top 30" labākās komandas, visi viens otru var uzvarēt. Taču šeit ir jārāda sava labākā spēle, jo visi grib spēlēt pret tevi un uzvarēt. Vienmēr ir ļoti grūti - Latvijā, Igaunijā, Lietuvā, visur. Mazie turnīri ir grūtākie," atzina Mārtiņš Pļaviņš.

Vai varat apsolīt, ka šajā sezonā spēlēsiet vēl kādā Igaunijas posmā? "Spēlēsim visos atlikušajos posmos, izņemot finālu," atklāja tagadējie uzvarētāji. Igaunijas kausa atlikušie posmi: Pērnava (11.-12. jūlijs), Tartu (1.-2. augusts), Paide (15.-16. augusts).

Sieviešu turnīrā triumfēja pērnā gada U18 Eiropas čempionāta piektās vietas īpašnieces Varvara Brailko/Anete Namiķe. Ko jums nozīmē šis zelts Tallinā? "Fantastiski, bet netika izvirzīts tāds mērķis šajā turnīrā, kas mums bija pirmais šajā vasarā. Mēs spēlējām, lieliski, ka tas beidzās šādi," atzina Anete Namiķe. Finālā izdevās salīdzinoši viegli pieveikt Eiropas čempioni Anastasiju Kravčenoku, kura šoreiz spēlēja kopā ar lietuviešu aizsardzi Vīteni Vitkauskaiti. "Viņas abas ir aizsardzes un līdz šim varbūt nebija spēlējušas blokā. Mums bija vieglāk, ka viņām nebija bloka."

Kādi ir jūsu mērķi kā pludmales volejbolistēm? "Nezinām, kādas sacensības notiks šajā sezonā. Bet domāju, ka spēlēsim "U" vecuma Eiropas un pasaules čempionātos. Tie ir mūsu mērķi šogad," atzina Varvara Brailko, kura tika oficiāli pasludināta par aizvadītā Tallinas sieviešu turnīra MVP.

.

Anastasija Kravčenoka atklāj, ka par dalību šajā turnīrā izlēma pēdējā mirklī, turklāt viņas ierastā pāriniece Tīna Graudiņa eksāmenu dēļ lūdza šoreiz iztikt bez viņas.

Jūrmalas pludmales volejbola brāļi Aleksandrs Samoilovs/Mihails Samoilovs svētdien finišēja piektajā vietā. Aleksandra ierastais pārinieks Jānis Šmēdiņš izlēma nepiedalīties un gatavoties Latvijas čempionāta pirmajam posmam, kas 4.-5. jūlijā risināsies Ventspilī, informē SamŠmē menedžeris Edgars Buļs.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Diena", Armands Sametis
postimees.ee

  -2 [+] [-]

, 2020-06-30 00:19, pirms 4 gadiem
Tas ir vāks! Laikam būs jāpàriet uz sporta sadaļas lasīšanu Lauku avīzē... Šeit autori pat nevīžo pārlasīt, ko autotulkotājs ir iztulkojis... tracina!