Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs un Šmēdiņš parāda raksturu, iekļūstot Varšavas turnīra 1/8 finālā

Krišs Upenieks

Samoilovs un Šmēdiņš parāda raksturu, iekļūstot Varšavas turnīra 1/8 finālā
Aleksandrs Samoilovs
Foto: FIVB

FIVB Pasaules kausa pludmales volejbolā četru zvaigžņu posmā Polijas galvaspilsētā Varšavā Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā smagā spēlē trīs setos pieveica ČĪles pludmales volejbolistus Estebanu Grimaldu un Marko Grimaltu.

Aleksandrs un Jānis līdz šim Varšavā bija izcīnījuši vienu uzvaru un piedzīvojuši vienu zaudējumu - pirmajā spēlē ar latvieši pārliecinoši ar 2:0 (21:15, 21:17) revanšējās par pāridarījumu Rio olimpiskajās spēlēs kubiešiem Nivaldo un Gonzalesam, bet otrajā mačā latvieši zaudēja pieredzējušajam Austrijas duetam Klemensam Dopleram un Aleksandram Horstam - 1:2 (21:17, 19:21, 12:15).

Tas nozīmēja, ka izslēgšanas turnīrs jāsāk ar pirmo kārtu, kurā pretī stājās Čīles pludmales volejbolisti Estebans Grimalts un Marko Grimalts. Samoilovam un Šmēdiņam padevās lielisks spēles sākums - četri punkti pēc kārtas un 4:0 uz tablo. Tikpat pārliecinoši turpināt latvieši nespēja, parādījās pirmās kļūdas, un drīz vien pretinieki veica savu izrāvienu un pārņēma vadību (8:7).

Arī nākamajās izspēlēs labāk darbojās Čīles pludmales volejbolisti, kuri līdz pirmā seta tehniskajam pārtraukumam ieguva trīs punktu pārsvaru - 12:9. Grimalti ne tikai noturēja savu pārsvaru, bet līdz seta beigām to pat vēl nedaudz palielināja, sagādājot latviešiem neveiksmi ar 16:21.

Otrā seta sākumā rezultāts uz tablo attīstījās ļoti līdzīgi, taču pie 6:5 Latvijas komandas pārsvara turpinājumā četrus punktus pēc kārtas guva Grimalti (6:9). Arī otrajā setā tehniskajā pārtraukumā latvieši devās pie mīnus trīs (9:12), pie tam arī nākamo izspēli pie savas serves uzvarēja pretinieki (9:13).

Latvijas duetam diezgan ātri izdevās atgūties un atjaunot intrigu šajā spēlē - vairāki punkti pēc kārtas, latviešiem tiekot līdz mīnus viens (13:14). Drīz vien vēl viens trīs punktu izrāviens, un latvieši jau izvirzījās vadībā ar 17:16. Izskaņa izvērtās ļoti saspringta, taču latviešiem izdevās nodemonstrēt savu meistarības pārākumu un uzvarēt pēdējās divas izspēles setā - 21:19.

Izšķirošajā trešajā setā ļoti ilgu laiku rezultāts uz tablo attīstījās punkts punktā, taču pie rezultāta 11:11 Samoilovs un Šmēdiņš ieslēdza citā ātrumā, guva četrus punktus pēc kārtas, tādā veidā arī svinot uzvaru visā spēlē - 15:11

Turnīra astotdaļfinālā Latvijas pludmales volejbolisti rīt spēlēs ar Vācijas duetu Juliusu Tolu un Klemensu Vikleru.

     [+] [-]

, 2018-06-29 17:12, pirms 6 gadiem
Man patīk žurnālists-ieslēdza citā ātrumā- it kā līdz tam tikai bumboja...

     [+] [-]

, 2018-06-29 17:32, pirms 6 gadiem
Sūdīgi. Polijā mums vajag poļus pretī - vienu pēc otra vēlams
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja