Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš un Točs trīs setos piekāpjas spāņiem, piedzīvojot otro zaudējumu Varšavā

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Pļaviņš un Točs trīs setos piekāpjas spāņiem, piedzīvojot otro zaudējumu Varšavā
Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs
Foto: Latvijas Volejbola federācija

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs piedzīvojuši otro zaudējumu Varšavā notiekošajā FIVB četru zvaigžņu turnīrā, trīs setos ar 14:21, 21:18 un 13:15 atzīstot spāņu Adriana Gaviras un Pablo Erreras pārākumu.

Dueļa pirmajā setā latvieši iespējas pretoties zaudēja jau sākumā, ātri nonākot iedzinējos ar piecu punktu deficītu, un nepalīdzēja arī pārtraukuma ņemšana. Turpinājums ritēja tieši tāpat, tādējādi Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs spēli sāka ar zaudētu pirmo setu – 14:21.

Arī otrā seta sākumā labāk un saskaņotāk darbojās Adrians Gavira un Pablo Errera, iegūstot plus divi, taču atrauties tālāk viņiem nesanāca. Ritēja līdzīga cīņa, bet Pļaviņa sitiens autā deva spāņiem 16:13 pārsvaru. Tomēr turpinājumā mūsējiem izdevās lauzt cīņas gaitu un uzvarēt otrajā setā.

Vispirms Točs veiksmīgi spēlēja uzbrukumā un sekoja pretinieku sitiens autā, samazinot deficītu līdz minimumam. Pēcāk Pļaviņš perfekti spēlēja aizsardzībā un uzreiz pats uzbruka, izvirzot komandu vadībā ar 18:17. Palīdzēja arī sekmīgas darbības blokā un aukstasinība, un otrajā setā Latvijas duets bija pārāks ar 21:18.

Uzņemtais temps nāca talkā arī izšķirošā seta sākumā. Pļaviņam bija lieliska iespēja uzreiz panākt divu punktu pārsvaru, bet viņa sistā bumba atdūrās tīklā. Ilgāku laiku komandas cīnījās punkts punktā, līdz veiksmīgāka sērija padevās Gaviram un Erreram, kuri panāca 7:5. Neatlaidība un sāncenšu nesaprašanās serves uzņemšanā ļāva panākt izlīdzinājumu, bet pārņemt vadības grožus tā arī neizdevās. Trešajā setā zaudējums ar 13:15, kas nozīmēja to, ka Pļaviņš un Točs neiekļuva izslēgšanas spēlēs un turnīru noslēdza 25. vietā.

Gavira un Errera ir 2013. gada Eiropas čempioni, bet pagājušajā nedēļā viņi kļuva par Čehijas pilsētā Ostravā notikušā posma uzvarētājiem, kamēr latvieši zaudēja astotdaļfinālā.

  -1 [+] [-]

, 2018-06-29 13:32, pirms 6 gadiem
Atkal palika devītie ?

  +1 [+] [-]

, 2018-06-29 13:38, pirms 6 gadiem
Netika pat izslēgšanā, man liekas ka tipa 32 vai?

Tā kā vakar zaudēja pirmo, tā tiešām ir jāmāk zaudēt...

     [+] [-]

, 2018-06-29 13:46, pirms 6 gadiem
strops rakstīja: Atkal palika devītie ?
25 vieta, 240 punkti, 2000$. Labāk būtu braukuši uz Ergo open, šeit bez variantiem.