Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš: "Saspēle ar katru brīdi uzlabojas"

Jānis Celmiņš

Pļaviņš: "Saspēle ar katru brīdi uzlabojas"
Mārtiņš Pļaviņš
Foto: fivb.org

„Visas komandas ir ļoti labā sportiskā formā. Mēs tomēr šim čempionātam neesam gatavojušies mērķtiecīgi, pārējās komandas – krietni nopietnāk. Kā jūtos? Labi… Divas uzvaras izcīnītas, bet viegli negāja ne pirmajā, ne otrajā spēlē,” pēc izcīnītajām divām uzvarām pirmajās divās pasaules čempionāta apakšgrupas cīņās sarunā ar portālu Sportacentrs.com teica Mārtiņš Pļaviņš.

Jau vēstīts, ka Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Mārtiņš Pļaviņš ar divām uzvarām sākuši pasaules 2015. gada čempionātu, kas risinās Nīderlandē. Pirmajā cīņā Latvijas duets pieteica Krievijas pāri Dmitrijs Barsuks / Jaroslavs Koškrevs, bet otrajā mājiniekus Mihelu van Dorstenu un Stīvenu van de Veldi. Lai gan abas uzvaras izcīnītas divos setos, nemaz tik viegli Samoilovam ar Pļaviņu negāja.

Pirmo Latvijas komandas cīņu mājās palicējiem nebija lemts redzēt ne TV ekrānos, ne interneta tiešraidē nebija lemts redzēt. Mārtiņš gan stāsta, ka lielu atšķirību starp abām nav bijis. „Viegla nebija ne viena, ne otra spēle. Pagaidām blokā punktus vācam minimāli, aizsardzībā ļoti minimāli. Aizsardzībā spēlēt nav viegli, jo dominē spēka uzbrukums, visi ir ļoti labā pruhā. Ja nesit ar spēku, tad izpilda ļoti asus māņu sitienus. Ar uzbrukumu viss ir kārtībā, saspēle ar katru brīdi uzlabojas, arī servējam neslikti. Skaidrs, ka nedaudz pietrūkst saspēles, bet pēc tādas pauzes (nopietni kopā nav spēlēts septiņus gadus) neko arī nevar gribēt,” klāsta Pļaviņš. Pirms čempionāta bija bažas, kā Mārtiņš jutīsies spēlējot sev neērtajā otrajā zonā, nu ir arī atbilde. „Saša ceļ labi, gadās kāda epizode, kur viņš izceļ kā Jānim (Šmēdiņam) – nedaudz tālāk, bet kopumā nevaru sūdzēties. Pie laba cēliena man ir varianti, pie sliktāka skaidrs, ka ir grūtāk, bet tāpat ir arī ceturtajā zonā. Treneris visu laiku atgādina par otro piespēli, jo saka, ka, ja bumba tiks izcelta labi, 95 procentos gadījumu es gūšu punktu. Kopumā ir labi, domāju, ka ar katru nākamo spēli mūsu sniegums uzlabosies,” skaidro Mārtiņš.

Pasaules čempionāta spēļu režīms pludmales volejbolistiem ir nedaudz neierasts. Mūsējie aizvadījuši pa vienai spēlei dienā vakar un aizvakar, šodien atpūtīsies, bet trešo apakšgrupas maču aizvadīs tikai rīt. „Režīms ir mierīgs, mums pat nedaudz par mierīgu. Varam atpūsties, labi izgulēties, viss ir kārtībā. Dzīvojam pilsētas nomalē, klusā vietā, svaigs gaiss, nesūdzamies,” klāsta pludmales volejbolists, atklājot, ka šodien komandai paredzēta neliela ekskursija uz Amsterdamu. „Vēl oficiāli nezinu, bet tāda runa bija. Es uzreiz pateicu, ka man nav balsstiesību, esmu te rezervists. Kā lems Saša ar treneri, tā arī darīšu,” smejot saka Mārtiņš.

Kopā ar komandu Nīderlandē ir ne tikai treneris Genādijs Samoilovs, bet arī Latvijas Olimpiskās vienības fizioterapeits Māris Eikens. Sportisti dzīvo vienā vietā, treneris un fizioterapeits – citviet. Mūsu komandas vajadzībām noīrēta automašīna, jo bez tās dzīve būtu krietni grūtāka. Par čempionāta organizāciju sportisti nevar sūdzēties, par visu ir padomāts. Lai gan līdz spēļu un treniņu laukumiem jāmēro vien 10 minūtes ar auto, arī pie viesnīcas izveidoti treniņu laukumi. Vai šis kļūs par vislabāk organizēto pasaules čempionātu, pagaidām pāragri spriest, taču nīderlandieši cenšas.

Apakšgrupas trešo spēli Latvijas duets aizvadīs otrdienas vakarā plkst. 18.00, kad mūsējiem pretī stāsies Čīles komanda Estevans un Marko Grimalti.

  +1 [+] [-]

, 2015-06-29 10:25, pirms 9 gadiem
Rezervists Es tik gribu zināt kā izvēlas treneri un kurš to dara?? Liekas ka Pļaviņš šajā sakarā ir piekāpies

  +3 [+] [-]

, 2015-06-29 10:32, pirms 9 gadiem
Dalabi 19 rakstīja: Rezervists Es tik gribu zināt kā izvēlas treneri un kurš to dara?? Liekas ka Pļaviņš šajā sakarā ir piekāpies
Tas kurš izcīna vietu turnīrā, tas arī izvēlās treneri. Paseko līdzi tam, kā Pļaviņš šajā turnīrā nokļuva.

  +1 [+] [-]

, 2015-06-29 10:35, pirms 9 gadiem
izskatās ka jāvinnē sets un esam pirmie grupā

  +8 [+] [-]

, 2015-06-29 10:42, pirms 9 gadiem
Mārtiņš nav rezervists, bet gan glābējzvans, kurš cenšas glābt visu Latviju un konkrēti arī Aleksandru cīņā par vietām RIO.
Ja jau karalim Lauvam būtu vienalga, ar ko mīņāt smiltis Apendornā, ko ta neņēma Lakstīgalu vai Žagatu, vai kaut kreiļa bračku Tomu?
Vismaz starp 16 labākajiem tiks, un tālāk ar nav bezcerīgi, varbūt izcels ko vairāk. Katrā ziņā, reitingam punkti nāks abiem. Lai izdodas!

  +6 [+] [-]

, 2015-06-29 11:32, pirms 9 gadiem
Domāju, ka Tev nav īsti taisnība, jo šis tomēr, zinot prēmiju apmērus, ir gana abpusēji. Un arī Mārčam punktus vajag, lai tiktu augstāk reitingā, lai vieglāki kvaļi.
Turklāt, apakšā noteikti sēž arī doma - ja Pļaviņš izpalīdz te, tad SŠ neuzmetīs un izspēlēs arī tos Eirozonas kvalifikācijas mačus, kur izspēlēs Rio ceļazīmi, kas būš svarīgi tieši PE.

  +2 [+] [-]

, 2015-06-29 11:49, pirms 9 gadiem
vareetu kaads no Sportacentrs uzrakstiit rakstu ar to, kas jaizdara muusu duetiem lai nokluutu RIO. ja godiigi biki esmu apmaldiijies tanii reitingaa. varbuut taads raksts jau ir bijis?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2015-06-29 12:09, pirms 9 gadiem
rabis rakstīja: vareetu kaads no Sportacentrs uzrakstiit rakstu ar to, kas jaizdara muusu duetiem lai nokluutu RIO. ja godiigi biki esmu apmaldiijies tanii reitingaa. varbuut taads raksts jau ir bijis?
24 pāri -1 mājienieki, 15 no kopvērtējuma, pēc tam pa 1 no katra kontinenta + 2 kontinentālais kauss.

Mūsējiem reāli ir top15 un uz otru pāri var cerēt, ja uzvaram Eiropas atlasi (tas, kas tur ar tām komandām, kur nogrūdām maijā turkiem, līz ar to papildu kārta kkad septembrī)
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-06-29 12:32, pirms 9 gadiem
nekā sarežģīta tur nav: vienu ceļazīmi izcīna Samoilovs/Šmēdiņš, turpinot krāt vietas vismaz 5. vai 9-tās un noturoties labākajos ~24., un otru dabūs, ja kopīgiem spēkiem nākošvasar uzvarēs Kontinentālo kausu, kas ir pietiekami reāli. Tas protams, neizslēdz optimistiskāko skatījumu, ka Pļaviņš/Egleskalns saviem spēkiem sāk regulāri tikt pie dalības pasaules tūrē un gūst uzvaras un punktus, tuvojoties 24. RIO laikam spēlēs 32 pāri ?.
rabis rakstīja: vareetu kaads no Sportacentrs uzrakstiit rakstu ar to, kas jaizdara muusu duetiem lai nokluutu RIO. ja godiigi biki esmu apmaldiijies tanii reitingaa. varbuut taads raksts jau ir bijis?

  +4 [+] [-]

, 2015-06-29 12:42, pirms 9 gadiem
dale rakstīja: protams,ka nekaadi raksti nav bijushi

Lielais vollja specs Celminsh ljoti skopu info sniedz par noriseem pasaules pludmales volejbola "virtuvee"
Specs vai ne specs... bet 3 veidi iegūt ceļazīmi uz RIO pa lielam:
Olimpiskā kvalifikācijas ranga labāko 15nieks
Pasaules čempioni
Kontinentālā kausa ieguvēji

  +1 [+] [-]

, 2015-06-29 13:05, pirms 9 gadiem
dale rakstīja: a kaa mes uz Londonas OS to Kontinetaalo kausu nospelejam,neatceries?
Zinu, ka kaut kādu kārtu kaut kur Krievijā mēs vinnējām, bet neatceros, ka būtu spēlējuši tālākās kārtās. Ļoti iespējams, ka bijām jau nodrošinājuši abas (vairāk par 2 komandām no vienas valsts OS nedrīkst spēlēt) vietas, līdz ar to atteicāmies tur braukāt.

  +1 [+] [-]

, 2015-06-29 14:12, pirms 9 gadiem
A 2010 gada vini nespeleja vienu turniru Krievija? Ta ka sanak 5 gadi nebija spelejusi

  +1 [+] [-]

, 2015-06-29 14:23, pirms 9 gadiem
pilars rakstīja: A 2010 gada vini nespeleja vienu turniru Krievija? Ta ka sanak 5 gadi nebija spelejusi
Ja arī bija, tad tie bija kaut kādi komercmači. Es gan neatceros tādu faktu, zinu, ka P kkādus Krievijas posmus ar krievu močīja. Šķiet, ka pat kkādu sezonas trofeju dabūja

  +1 [+] [-]

, 2015-06-29 14:48, pirms 9 gadiem
paldies visiem par info, bet vienu konstruktiivu rakstu prasiitos, tomeer reaalie medalju pretendenti.

  +1 [+] [-]

, 2015-06-29 14:52, pirms 9 gadiem
rabis rakstīja: paldies visiem par info, bet vienu konstruktiivu rakstu prasiitos, tomeer reaalie medalju pretendenti.
Nav šaubu, ka Jānis pēc PČ to izdarīs, ieteikumu gan jau būs ņēmis vērā.

  +2 [+] [-]

, 2015-06-29 15:40, pirms 9 gadiem
to, ka reāli medaļu pretendenti, gribētos sapņot mums tikai te Latvijā, citur noteikti tā nav. Pēc Kreiļa traumas rezerves variants ar avantūras pieskaņu, bet ar to vēl interesantāks mums. Tikšana 1/8 vai dalīta 9.vieta droši, tālāk kas nāks pretī vai cik augstu virs d. uzleks...
rabis rakstīja: paldies visiem par info, bet vienu konstruktiivu rakstu prasiitos, tomeer reaalie medalju pretendenti.

  +1 [+] [-]

, 2015-06-29 16:04, pirms 9 gadiem
Nu Jūs laižat, reālākais kā no Latvijas RIO varētu spēlēt divi pāri ir tā ka SŠ kopvērtējumā ir 15-niekā, un viņi prekš Latvijas izcīna vēl vienu vietu uzvarot kontinentālajā kausā un tad uz Olimpiādi paverās ceļš aizbraukt PE, nu bet es jau ceru ka SP novinē Pasaules čempionātu, RIO spēlēs tikai 24 pāri gan sievietēm gan vīriešiem.

     [+] [-]

, 2015-06-29 17:26, pirms 9 gadiem
Kā Tev iet, Bērziņ? rakstīja: Nav šaubu, ka Jānis pēc PČ to izdarīs, ieteikumu gan jau būs ņēmis vērā.
Ja tauta pieprasa, tad izdarīšu... Teiksim apaļu gadu pirms RIO spēlēm!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-06-30 09:45, pirms 9 gadiem
Vai tie kas ir TOP pāri (pirmais 16nieks) drīkst piedalīties kontinetālajā???