Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Graudiņa/Bustamante - sezonas labākais duets VolleyballMag versijā

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Graudiņa/Bustamante - sezonas labākais duets VolleyballMag versijā
Tīna Graudiņa un Abrila Bustamante
Foto: usctrojans.com

Losandželosas "USC Trojans" pludmales volejbola pirmkursniece Tīna Graudiņa kopā ar argentīniešu-spāņu izcelsmes amerikānieti Abrilu Bustamanti ir labākais duets aizvadītajā NCAA sezonā, atzīst ASV volejbola medijs VolleyballMag.com.

Graudiņas sezonas bilance (31-2) izvērtās iespaidīga, NCAA spēcīgākās divīzijas pirmo pāru spēlētāju ieskaitē tas ir labākais rādītājs. Latviete spēlēja USC spēcīgākajā duetā kopā ar argentīniešu-spāņu izcelsmes amerikānieti Abrilu Bustamanti, kuras bilance ir savādāka (36-4), jo dažas spēles aizvadīja ar citu pārinieci. Atgādinām, ka abas šīs sportistes pirmoreiz tika iekļautas "All-American" simboliskajā izlasē, ko ASV studenšu sacensībās veido Amerikas Volejbola treneru asociācijas (AVCA).

AVCA gan nenosaka sezonas labāko pāri, līdz ar to šajā ziņā par svarīgāko uzskatāms ASV volejbola populārākā medija VolleyballMag.com verdikts - Tīna Graudiņa un Abrila Bustamante. Cīņā par šo atzinību galvenās konkurentes bija kanādiešu dvīnes Nikola Maknamara un Megana Maknamara, kuras palīdzēja UCLA vienībai pirmoreiz izcīnīt NCAA pludmales volejbola galveno trofeju. Savstarpējos mačos "mūsējās" bija mazliet pārākas: bilance 2-1 un "neizšķirts".

Sezonas pēdējās nedēļās Bustamante spēlēja ar savainotu kreiso roku, raisot dažādas spekulācijas. Pēc beigām jau figurēja ar standarta ģipsi, bet šonedēļ sportiste ieviesa skaidrību ar instagram.com starpniecību: "Sezonas pēdējā mēnesī nebija forši spēlēt ar salauztu plaukstas locītavu."

Kā jau ziņots, iepriekšējo trīs gadu čempionvienība USC aizvadītajā sezonā sākotnēji bija ranga līdere, taču sākās zaudējumi un notika lejupslīde arī reitingā (#5). Šogad neizdevās iegūt kārtējo titulu. Izslēgšanas spēlēs Graudiņas pārstāvētā komanda tika līdz zaudētāju zara pusfinālam un finišēja ceturtajā vietā.

ASV studenšu pludmales volejbols NCAA statusā ir kopš 2016. gada. Pirmos divus titulus ieguva Dienvidkalifornijas Universitāte (USC). Pirms tam studenšu mači notika Amerikas Volejbola treneru asociācijas (AVCA) paspārnē, šis čempionāts pirmoreiz risinājās 2012. gadā - toreiz Latvijas pārstāve Jekaterina Stepanova ar "Florida State" komandu iekļuva finālčetriniekā. Stepanova līdz šim bija vienīgā mūsējā, kura iebalsota "All-American" simboliskajā izlasē, turklāt divas reizes (2013. gadā kā "Florida International" spēlētāja). AVCA pēdējais čempionāts notika 2015. gadā, kad lielajā finālā mūsu Anetes Briņķes pārstāvētā "Long Beach State" piekāpās USC vienībai.

Pēc atgriešanās Eiropā jau nospēlēts pirmais turnīrs - Lucernas triju zvaigžņu Pasaules tūres posmā Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka izcīnīja devīto vietu. Tagad sanāk gara pauze - piecas nedēļas līdz nākamajam turnīram - 20. jūnijā Ostravā būs četru zvaigžņu posms, bet tad jau katru nedēļu pa turnīram.

Izmantotie resursi:
volleyballmag.com

  +3 [+] [-]

, 2018-05-29 17:09, pirms 6 gadiem
Domāju, pelnīta balva, apsveicu!!

  +2 [+] [-]

, 2018-05-29 17:10, pirms 6 gadiem
"Sezonas pēdējā mēnesī nebija forši spēlēt ar salauztu plaukstas locītavu."

Izsaku līdzjūtību un ceru uz to labāko!!

     [+] [-]

, 2018-05-29 18:27, pirms 6 gadiem
Seksīgi zaķi!