Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Atkal kopā: Pļaviņš un Šmēdiņš uzsāks dalību Kontinentālā kausa finālā

Atkal kopā: Pļaviņš un Šmēdiņš uzsāks dalību Kontinentālā kausa finālā
Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš Londonas olimpiskajās spēlēs
Foto: AP/Scanpix

Līdz šim titulētākais Latvijas pludmales volejbola duets Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Šmēdiņš šodien uzsāks dalību vairākkārt pārceltajā Kontinentālā kausa finālturnīrā. Latvieši, kuri kopā nav spēlējuši kopš aizvadītā gada 19. augusta, pirmo maču turnīrā Brazīlijā aizvadīs pret Venecuēlas duetu Džeksonu Hendrigesu un Leonardu Aleksu Kolinu Čorē, cīņas sākums 17.00 pēc Latvijas laika.

Atkal kopā - šie vārdi precīzi raksturo šonedēļ Brazīlijā notiekošo turnīru un mūsu komandu tajā. Pēdējo kopīgo spēli abi latvieši aizvadīja pagājušā gada 19. augustā, kad Polijā notiekošā FIVB „Grand Slam” turnīra finālā pieveica austriešus Klemensu Dopleru un Aleksandru Horstu. Līdz aizvadītajai nedēļai šī bija Latvijas pludmales volejbola vienīgā uzvara kādā no „Grand Slam” posmiem, taču Argentīnā šo kontu ar vēl vienu zeltu papildināja Aleksandrs Samoilovs un jau pieminētais Šmēdiņš. Zīmīgi, ka tieši pēc tāda panākuma Jānis atkal uzspēlēs kopā ar savu veco pārinieku Mārtiņu. Tas, ka abi Kontinentālā kausa finālā spēlēs kopā tika nolemts jau pasen. Latvijai šajā turnīrā bija paredzēta viena vieta, un Latvijas Volejbola federācija nolēma, ka tā jāatdod Londonas olimpisko spēļu bronzas komandai, ar tās treneri Aigaru Birzuli priekšgalā. Mārtiņš un Jānis jau vakar turnīra norises vietā aizvadīja pirmo kopīgo treniņu pēc ilgāka laika. No latviešu rokas treniņmačā krita kanādieši, un Mārtiņš vēsta, ka saspēle nekur neesot pazudusi.

Turnīra izspēles sistēma paredz, ka 10 dueti sākotnēji tiek sadalīti divās grupās pa pieciem katrā no tām un izspēlē viena apļa turnīru. Pēc tā divi spēcīgākie no katras grupas izspēlēs pusfinālus, kuriem sekos cīņas par godalgām. Šāda veida turnīrs risinās pirmo reizi. Latvijas pludmales volejbolisti vietu turnīrā nodrošināja pateicoties faktam, ka Londonas olimpiskajās spēlēs startēja divi mūsu pāri, kuri ceļazīmi uz četrgades lielāko sporta forumu nodrošināja caur olimpisko kvalifikācijas rangu. Pēc līdzīgiem nosacījumiem turnīram kvalificējušās arī Brazīlija, ASV, Vācija un Šveice. Tāpat turnīrā vīru duetiem startēs to valstu komandas, kuras triumfēja Kontinentālā kausa izcīņās – Japāna, Dienvidāfrika, Norvēģija, Venecuēla un Kanāda. Jāpiemin, ka līdzīgs turnīrs notiks arī dāmu duetiem.

Mūsu duets iekļauts turnīra A apakšgrupā, kur cīnīsies kopā ar Brazīlijas, Japānas, Šveices un Venecuēlas duetiem. Jau zināmi arī latviešu pirmie pretinieki. Tie būs venecuēlieši Džeksons Hendrigess un Leonardu Alekss Kolins Čorē, kuri sacensībās izsēti ar astoto numuru, kamēr mūsējiem ticis ceturtais. Savu vienīgo maču šodien Mārtiņš un Jānis aizvadīs pulksten 17.00. pirmajā kortā. Vai šo maču redzēsim arī video tiešraidē internetā, pagaidām nav zināms.

Rīt pulksten 16.40 Pļaviņš un Šmēdiņš samēros spēkus ar šveiciešiem Sebastianu Ševeljē un Filipu Gabatūleru (5.), bet piektdien aizvadīs cīņas ar Japānas pāri Šinpei Aokī / Masahi Ogava (9.) un turnīra galvenajiem favorītiem brazīliešiem Alisonu Kerutī un Emanuelu Rego (1.).


, 2013-05-29 09:52, pirms 11 gadiem
Lai viss izdodas ,lai labi nokapā ...!!!!!!

Par stipru Latviju ...!!!!!!
, 2013-05-29 10:14, pirms 11 gadiem
Pret brazīļiem būs interesanti - olimpiskajās spēlēs zaudējām, tagad laiks revanšam...
Pārējos būtu obligāti jāņem...
, 2013-05-29 13:36, pirms 11 gadiem
Spēli varēs redzēt ?
, 2013-05-29 14:46, pirms 11 gadiem
petravicus rakstīja: Pret brazīļiem būs interesanti - olimpiskajās spēlēs zaudējām, tagad laiks revanšam...
Pārējos būtu obligāti jāņem...
Revanš jau bija pagājušā gada Grand slam Polijā Brazīļi palika ārpus pjedestāla
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.
Toms Liepa un Ernests Puškundzis. Foto: volleyballworld.com
1

Pludmales volejbolisti Puškundzis/Liepa Filipīnās iekļūst "Futures" turnīra pusfinālā

LETA. Latvijas duets Ernests Puškundzis/Toms Liepa sestdien Nuvali iekļuva pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Futures" turnīra pusfinālā.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv
4

Brāļi Samoilovi un Šmēdiņš/Točs "Challenge" turnīru Meksikā beidz dalītā 19. vietā

LETA. Latvijas dueti Aleksandrs un Mihails Samoilovi un Jānis Šmēdiņš/Edgars Točs piektdien profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas sacensību turnīrā Meksikā piedzīvoja divus zaudējumus, ierindojoties dalītā 19.vietā.