Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Aleksandrs Samoilovs nometis 8-10 kilogramus svara

Aleksandrs Samoilovs nometis 8-10 kilogramus svara
Aleksandrs Samoilovs
Foto: worldtour.2018.fivb.com

Latvijas vadošais pludmales volejbola duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš pasaules rangā patlaban ieņem trešo vietu. Samoilovs atklāj, ka palīdzēja iekšējā konkurence ar treniņu biedriem Mārtiņu Pļaviņu un Edgaru Toču, turklāt pēc iepriekšējās ne pārāk veiksmīgās sezonas bija vēlme sevi pierādīt. Pēc svara nomešanas Aleksandram izdevās tikt galā ar ceļgala problēmu, lasāms laikrakstā "Latvijas Avīze".

Aleksandrs Samoilovs atklāj, šo sezonu uzskata par otro veiksmīgāko savā karjerā, bat labākā bija 2013. gadā. "Pēc iepriekšējās sezonas daudzi steidza mūs norakstīt, un tas bija papildu dzinulis atkal parādīt, ko varam."

Martā tika izcīnīta trešā vieta piecu zvaigžņu posmā Fortloderdeilā, jūlijā bija Varšavas četru zvaigžņu trešā vieta un triumfs Espinju četru zvaigžņu turnīrā, savukārt augustā Aleksandrs Samoilovs/Jānis Šmēdiņš ieguva Eiropas čempionāta sudrabu un Maskavas četru zvaigžņu zeltu.

Pasaules tūres finālposmā gan neizdevās parādīt labāko spēli, līdz ar to visos četros mačos tika piedzīvoti zaudējumi. Aleksandrs to skaidro ar nogurumu, jo sezona sākās jau gada pirmajā mēnesī. Vasarā deviņās nedēļās tika aizvadīti astoņi turnīri - tāds grafiks Samoilova karjerā bija pirmoreiz.

Aizvadītajā ziemā Samoilova svars bija ne lielāks par 94 kilogramiem, savukārt vēl pirms gada gatavošanās laikā bija pat 102 un 104 kg. Svaru nometa, lai lēcienā nebūtu tik liela slodze pērn savainotajam ceļgalam. Daudz tika domāts par uzturu - "mazāk saldumu, vakarā, ja gribas ēst, paņemu kefīru, atradu alternatīvas, liku mazākas porcijas" - sākumā organisms nebija apmierināts, bet pamazām pierada. Galvenais, lai nesāp ceļgals. Šajā sezonā varēja droši spēlēt, neuztraucoties par ceļgalu.

Kā zināms, pārinieks Jānis Šmēdiņš guvis pleca traumu un nevarēs spēlēt trīs mēnešus. Tā varēja būt Aleksandra iespēja spēlēt ar brāli Mihailu, kurš kļuvis par U22 Eiropas čempionu. Mihailam tā būtu vērtīga pieredze, taču Aleksandrs negrib riskēt pirms olimpiskās atlases.

Aleksandru pārsteidza Mārtiņa Pļaviņa un Edgara Toča izcīnītais zelts pirmajā kopīgajā turnīrā - janvāra četru zvaigžņu posmā Hāgā. Taču labais turpinājums jau bija likumsakarīgs, jo cītīgi trenējas pie Genādija Samoilova, kurš ir "ļoti prasīgs, liek lielas slodzes un neļauj atslābt," nekur pasaulē nav otra tāda trenera. Šādi treniņu biedri bija viens no iemesliem, kāpēc sezona izvērtās tik laba arī Samoilovam un Šmēdiņam.

Izmantotie resursi:
Laikraksts "Latvijas Avīze", Ilmārs Stūriška


, 2018-08-28 14:03, pirms 6 gadiem
Nu to šosezon varēja lieliski redzēt. Vislabākā Sašas versija, kāda redzēta.
, 2018-08-28 14:12, pirms 6 gadiem
Ja uz vēdera ir soma ar 10 kilogramiem, tad grūti uzlēkt augstu!
, 2018-08-28 14:13, pirms 6 gadiem
tad jau izkāmējis kā žurka !!!
, 2018-08-28 14:34, pirms 6 gadiem
Ja vēl nogrieztu matus un noskūtu rokas, iegūtu vēl pāris kg.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.
Toms Liepa un Ernests Puškundzis. Foto: volleyballworld.com
1

Pludmales volejbolisti Puškundzis/Liepa Filipīnās iekļūst "Futures" turnīra pusfinālā

LETA. Latvijas duets Ernests Puškundzis/Toms Liepa sestdien Nuvali iekļuva pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Futures" turnīra pusfinālā.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv
4

Brāļi Samoilovi un Šmēdiņš/Točs "Challenge" turnīru Meksikā beidz dalītā 19. vietā

LETA. Latvijas dueti Aleksandrs un Mihails Samoilovi un Jānis Šmēdiņš/Edgars Točs piektdien profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas sacensību turnīrā Meksikā piedzīvoja divus zaudējumus, ierindojoties dalītā 19.vietā.