Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš uzsāks sesto pasaules čempionātu, Regžam debija

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Pļaviņš uzsāks sesto pasaules čempionātu, Regžam debija
Mārtiņš Pļaviņš
Foto: FIVB

Pasaules čempionāta pludmales volejbolā 2. dienā laukumā dosies Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža. Pļaviņš savu sesto pasaules čempionātu uzsāks, bet Regža debitēs pret brālēniem no Čīles - Estevanu un Marko Grimaltiem.

No Latvijas pludmales volejbola līdzjutēju skatupunkta raugoties, visa uzmanība tiks pievērsta Mārtiņa Pļaviņa un Haralda Regžas mačam plkst. 13:00 pēc Latvijas laika 3. laukumā. Latviešu pretinieki šajā mačā būs ar 20. numuru izliktie brālēni no Čīles Estevans un Marko Grimalti.

Nereti šis Čīles duets spējis parādīt labu sniegumu, sagādājot galvas sāpes pretiniekiem, bet kopš olimpiskajām spēlēm Rio viņiem labi rezultāti izpalikuši. Labākais no tiem 9. vieta uzreiz pēc olimpiskā turnīra Longbīčā, bet šosezon Čīles duets augstāk par 17. vietu nav ticis. Arī divos aizvadītajos pasaules čempionātos tieši 17. vieta ir labākais sasniegums, kas izcīnīts pirms diviem gadiem Hāgā.

Ja runā par abu duetu savstarpējām spēlēm, tad vienīgā no tām notika Antālijas "Open" turnīrā 2015. gadā, kad latviešiem izdevās uzveikt Čīles duetu cīņā par bronzas godalgām ar rezultātu 2-0 (21:15, 21:17). Šī bronzas godalgām ir augstākais sasniegums Pasaules kausa tūrē Haraldam Regžam, kurš šajā mačā pret čīliešiem debitēs pasaules čempionātā.

Tā kā šī spēle notiks 3. laukumā, tad to varēs redzēt vienīgi internetā, reģistrējoties mājaslapā https://www.beachvienna.com/en/1257... sadaļā "Beachstream" (Nav nepieciešams, ja iepriekš reģistrēts profils "MajorSeries" lapā).

Ja sestdienas dienā nekur nav jāskrien un ir vēlme baudīt augstākās klases pludmales volejbolu pie ekrāna vai uz vietas Vīnē, tad no vīru turnīra spēlēm ieteicams pasekot līdzi krievu Stojanovska/Jarzutkina un Austrālijas pludmales volejbolistu Makhjū/Šūmana dueli plkst. 16:00 pēc Latvijas laika 2. laukumā, bet vēl interesantāka cīņa solās būt plkst. 18:00 1. laukumā, kurā tiksies divi ASV pludmales volejbola dueti - Dalhauzers/Lusena un Dohertijs/Haidens - vieni no galvenajiem šī čempionāta favorītiem un Olštinas četru zvaigžņu turnīra 2. vietas ieguvēji. Tikmēr dāmu turnīrā favorītes galvenokārt tiksies ar krietni zemāk izsētām komandām, tādējādi paredzams, ka sievietēm niknākās cīņas gaidāmas nākamajās dienās.

PČ izspēles sistēma

48 komandas sākotnēji ir sadalītas 12 apakšgrupās, kuru ietvaros aizvada viena apļa turnīrus – katra ar katru. Turnīru pēc apakšgrupu sacensībām turpina visu grupu divas spēcīgākās, kā arī četras labākās trešo vietu ieguvušās komandas. Astoņas atlikušās trešo vietu ieguvušās komandas tiks sadalītas četros pāros, kuru uzvarētāji arī iekļūs izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā. Grupu uzvarētājiem nav jāpiedalās izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, bet tie sāk šo turnīra fāzi ar otro kārtu. Kopumā čempionātā tiks aizvadītas 216 spēles. Kā vīri tā dāmas pasaules čempionātā dalīs viena miljona ASV dolāru lielo naudas balvu. Pasaules čempioni saņems 60 000 ASV dolāru, bet sudraba un bronzas medaļnieki attiecīgi par 15 un 25 tūkstošiem mazāk.

Izmantotie resursi:
FIVB Beach Volleyball World Championship...

     [+] [-]

, 2017-07-29 13:45, pirms 7 gadiem
Regža nevilks, tāpēc zaudēs!!!