Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Klāgenfurtē startē EČ pludmales volejbolā, Samoilovs un Šmēdiņš sāks rīt

Klāgenfurtē startē EČ pludmales volejbolā, Samoilovs un Šmēdiņš sāks rīt
Jānis Šmēdiņš
Foto: fivb.org

Austrijas pilsētā Klāgenfurtē, kas tiek uzskatīta par Eiropas pludmales volejbola Meku, šodien startē Eiropas čempionāts. Latviju Eiropas čempionātā pārstāvēs tikai viens duets – Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Aizvadītajā gadā izcīnījuši sudraba godalgas, šogad Latvijas pludmales volejbolisti mērķēs augstāk. Pirmo turnīra cīņu Klāgenfurtes smiltīs Aleksandrs un Jānis aizvadīs rīt.

Cīņu par Eiropas čempionāta zelta godalgām uzsāks kopskaitā 32 dāmu un 32 vīru komandas. Sākotnēji dueti sadalīti astoņās grupās pa četriem pāriem katrā. Pēc viena apļa turnīra apakšgrupās, cīņu par godalgām turpinās 24 komandas. Apakšgrupu uzvarētāji uzreiz nodrošinās vietu izslēgšanas spēļu otrajā kārtā, bet vēl 16 komandas cīnīsies pirmajā kārtā. Pēc apakšgrupu turnīra sacensības turpināsies pēc tā sauktās vienmīnusa sistēmas, kad zaudējums komandām nozīmēs turnīra beigas.

Šodien cīņas smiltīs uzsāks dāmu komandas, bet rīt laukumā dosies vīri. Starp vīriešu duetiem ir arī viens Latvijas duets. Ja vēl pirms gada Eiropas čempionātā startēja trīs komandas, tad šogad tikai Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Latvieši turnīrā izlikti ar 2. numuru un pretiniekos E grupā ieguvuši itāliešus Karambulu / Ranjēri (15.), Spānijas duetu Marko / Garsiju un austriešus Hūberu / Zeidlu (31.). Jāpiemin, ka pagājušajā gadā latvieši ieguva sudrabu, finālā piekāpjoties Itālijas pārim Nikolai / Lupo. Arī šogad Latvijas komanda būs starp favorītēm, taču Pasaules kausa posmu rezultāti šosezon parādījuši, ka EČ medaļu pretendentu vidū būs ļoti daudz komandu. Viens no mūsu pāra treneriem Andris Šmēdiņš sarēķinājis, ka tādas kopumā būs vismaz astoņas, iespējams, pat desmit.

Pēc zaudējuma pasaules čempionāta finālā reabilitēties lūkos nīderlandieši Reinders Numerdors un Kristians Varenhorsts, tāpat godalgu pretendentu vidū būs 2013. gada pasaules čempioni Aleksandrs Brauers un Roberts Mausens (Nīderlande). Ļoti labu sportisko formu sasnieguši Samoilova un Šmēdiņa pāridarītāji, austrieši Aleksandrs Horsts un Klemens Doplers, kuri savās mājās būs kā izbadējušies vilki. Favorītu pulkā noteikti būs arī aizvadītā gada Eiropas čempionāta zelta medaļnieki Nikolai Pulo un Daniele Lupo (Itālija), kuri gan šosezon nekādus lielos kalnus nav gāzuši. Ceļu nevienam noteikti negriezīs arī pieredzējušies spāņi Adrians Gavira un Pablo Erera. Ja nenotiks pārsteigumi apakšgrupu turnīros, tad tieši ar spāņiem Latvijas duetam var nākties cīnīties EČ 1/4 finālā. Cīņā par medaļām noteikti spēj iesaistīties arī Polija, kura Klāgenfurtē būs pārstāvēta ar četrām (!) komandām.

Andri Šmēdiņu nedaudz piesardzīgu dara fakts, ka no Japānas (Jokohamas), kur risinājās pēdējais Pasaules kausa posms, Latvijas duets atgriezās tikai vakar, bet uz Klāgenfurti devās šorīt agri no rīta. Treneris un Jāņa Šmēdiņa tēvs norāda, ka pielāgošanās Eiropas laika joslām varētu duetam radīt zināmas problēmas. Vienlaicīgi gan treneris piebilst, ka turnīra izspēles sistēma mūsu duetam ir pateicīga. Apakšgrupas trīs spēles jāaizvada no 29. – 30. jūlijam, kas ļaus ieskrieties, lai pēcāk uz izslēgšanas spēlēm komanda jau būtu labākajā sportiskajā formā.

Atsevišķu apskatu par Samoilova un Šmēdiņa pirmajiem pretiniekiem Klāgenfurtē portālā Sportacentrs.com meklējiet rīt.


, 2015-07-28 10:49, pirms 9 gadiem
Kāpēc tieši ar spāņiem mums var nākties tikties 1/4 - takš kā vienmēr pēc grupu turnīra ir izloze. Turklāt nezinu, ko var uzskatīt par pārsteigumu pludmales volejbolā, kur katrs var uzvarēt katru.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.
Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova. Foto: Dhavid Normando/FV Imagens/CBV
9

Olimpiskās atlases rangs: Samoilova un Graudiņa nostiprinās sestajā vietā

Jaunākajā olimpiskās atlases rangā Latvijas pludmales volejbola līderes Tīna Graudiņa un Anastasija Samoilova nostiprinājušās sestajā pozīcijā.
Foto: LOK

Sporta saime lems un balsos par LOK un LSFP apvienošanu

27. marta rītā uz Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) asambleju pulcēsies Latvijas sporta sabiedrība. Sesija šoreiz iztiks bez prezidenta vēlēšanām, kas plānotas jau rudenī, taču divi aktuālākie jautājumi būs LOK statūtu jaunās redakcijas apstiprināšana, nostiprinot tajos papildināto LOK biedru struktūru un balsošana par reorganizācijas līgumu, kas paredz kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiks pievienota LOK. Vienkāršiem vārdiem sakot, Latvijas sporta saime balsos par vai pret divu organizāciju apvienošanu.