Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs/Šmēdiņš Varšavā revanšējas kubiešiem, bet zaudē austriešiem

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs/Šmēdiņš Varšavā revanšējas kubiešiem, bet zaudē austriešiem
Aleksandrs Samoilovs
Foto: FIVB

Varšavas četru zvaigžņu turnīrā pludmales volejbolā pirmo uzvaru izcīnījuši Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Latvieši pārliecinoši ar 2-0 (21:15, 21:17) revanšējās par pāridarījumu Rio olimpiskajās spēlēs kubiešiem Nivaldo un Gonzalesam. Tikmēr austrieši Klemens Doplers un Aleksandrs Horsts revanšējās latviešiem, atstājot Latvijas duetu 2. vietā grupā.

Cīņas Varšavas smilšu laukumos Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš sāka pret Diazu Nivaldo un Serhio Gonzalesu. Abi dueti nebija savā starpā tikušies kopš olimpiskajām spēlēm Rio, kad latvieši piekāpās Kubas pārim un nespēja izkļūt no grupas.

Spēli ar labu darbību aizsardzībā sāka latvieši, izvirzoties vadībā ar 2:0. Pāris izspēles vēlāk kubieši deva pretiniekiem iespēju palielināt pārsvaru, bet Samoilovs un Šmēdiņš nesadalīja bumbu. Nākamā izdevība garām netika laista, rezultātam kļūstot 5:2. Kubiešiem nereti radās problēmas ar bloka apspēlēšanu, tādējādi rezultāta starpība pēc neprecīziem uzbrukumiem pieauga līdz septiņiem punktiem. Pirms tehniskā pārtraukuma Gonzalss ar bloku sadeldēja deficītu līdz pieciem punktiem (8:13).

Pēc pārtraukuma Kubas pludmales volejbolisti rādīja azartiskāku un labāku sniegumu, bet latvieši ātri vien atguvās un atjaunoja sešu punktu pārsvaru. Līdz seta beigām Kubas duets nesaasināja spēli, Latvijas pludmales volejbolistiem tiekot pie vieglas uzvaras ar rezultātu 21:15.

Otrā seta ievadā kubiešiem bija ļoti lielas problēmas ar Šmēdiņa serves uzņemšanu un tālākas izspēles veidošana. Tas latviešiem ļāva izšķirt seta likteni, uzreiz izvirzoties vadībā ar 6:0. Kubieši saņēmās, sadeldēja deficītu līdz diviem punktiem, bet neizmantoja iespējas pilnībā atgriezties spēlē. Tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 12:9.

Pēc atpūtas Samoilovs un Šmēdiņš iekrāja četru punktu pārsvaru, pilnībā kontrolējot spēles gaitu. Pēc vēl viena paņemta pārtraukuma rezultāta starpība varēja pieaugt līdz sešiem punktiem, bet tiesneši nelokāmi nepiešķīra eisu pēc Samoilova serves, lai arī kā viņš protestētu, ka bumba trāpīja uz līnijas. Ko neizdevās panākt tad, to izdevās vēlāk ar lielu neatlaidību aizsardzībā. Kubieši atkal sadeldēja deficītu līdz četriem punktiem, bet tas arī bija viss. Samoilovs un Šmēdiņš izcīnīja uzvaru spēlē ar 2-0 (21:15, 21:17), garantējot vietu izslēgšanas spēlēs.

Šovakar cīņā par uzvaru grupā un vietu astotdaļfinālā latviešiem bija jāspēkojas ar austriešiem Klemenu Dopleru un Aleksandru Horstu, kuri ar 2-0 (21:14, 21:17) apspēlēja amerikāņus Patersonu un Sliku. Pirms nedēļas Ostravā Latvijas pludmales volejbolistiem izdevās austriešus pieveikt.

Spēli dueti sāka līdzīgi, bet pirmie aizsardzībā bumbu paņēma austrieši, pārņemot minimālu vadību (4:3). Uzreiz pēc tam Samoilovs neatlaidīgi darbojās garā izspēlē, latviešiem atgūstot vadību. Latvijas duets arī spēja iegūt divu punktu pārsvaru, kad izdevās pieķert bumbu blokā un pēc tam gūt punktu (7:5). Austrieši spēja atspēlēties, bet tad ar ļoti labu servi izcēlās Samoilovs, kas ļāva atjaunot divu punktu pārsvaru (11:9). Seta otrajā pusē Samoilovs un Šmēdiņš saglabāja iniciatīvu, kas ļāva gūt nākamos panākumus. Vairākas labas darbības aizsardzībā un Šmēdiņa bloks ļāva tikt pie piecu punktu pārsvara. Austrieši divus punktus atspēlēja, bet tad punktu setam lika Samoilovs - 21:17.

Otrajā setā Samoilovs un Šmēdiņš pirmie ieguva divu punktu pārsvaru, bet austrieši uzreiz atjaunoja līdzsvaru uz tablo (6:6). Samoilovam bija iespēja atjaunot divu punktu pārsvaru, bet bumba pēc sitiena lidoja nedaudz autā. Brīdi vēlāk viņš reabilitējās ar bloku, atjaunojot divu punktu pārsvaru (9:7). Pirms tehniskā pārtraukuma Samoilovs vēlreiz raidīja bumbu autā, bet, dodoties atpūtā, latvieši saglabāja minimālu vadību (11:10). Uzreiz pēc pārtraukuma latviešiem izdevās atjaunot divu punktu pārsvaru, bet vēl brīdi vēlāk pirmo reizi tika pie trīs punktu vadības (15:12). Doplers un Horsts atbildi parādā nepalika, vispirms atjaunojot līdzsvaru uz tablo, bet pēc tam arī pārņemot vadību (18:17). Seta galotnē austrieši spēja iegūt izšķirošo pārsvaru, lai ievadītu spēli trešajā setā - 21:19.

Izšķirošo trešo setu labāk sāka latvieši, izvirzoties vadībā ar 4:2. Līdzīgi kā otrajā setā, arī trešajā austriešiem izdevās labs izrāviens, rezultāts kļūstot labvēlīgs viņiem (6:5). Ilgu laiku Samoilovs un Šmēdiņš centās atrast veidu, kā pārņemt vadību, bet seta izskaņā jau vajadzēja atspēlēt trīs punktu deficītu (10:13). Tas šoreiz bija izšķiroši, Latvijas duetam piekāpjoties austriešiem ar rezultātu 1-2 (21:17, 19:21, 12:15).

Līdz ar to latvieši ieņēma otro vietu grupā un rīt spēlēs izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā. Spēles laiks un pretinieki noskaidrosies rīt pēc grupu turnīra noslēguma.

     [+] [-]

, 2018-06-28 17:26, pirms 6 gadiem
Kāds zina, kur var mačus redzēt?

     [+] [-]

, 2018-06-28 17:59, pirms 6 gadiem

  +2 [+] [-]

, 2018-06-28 21:07, pirms 6 gadiem
Ar 3.desmita komandām izdodas,bet 1.desmitnieks nav lāga pa zobam.

  +1 [+] [-]

, 2018-06-28 21:24, pirms 6 gadiem
Austrieši gadu atpakaļ spēlēja dubultspēlēs ping-pongu.