Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Pludmales volejbola "ballīte" turpināsies Varšavā, viesu vidū arī mūsējie

Pludmales volejbola "ballīte" turpināsies Varšavā, viesu vidū arī mūsējie
Anastasija Kravčenoka
Foto: FIVB

Polijas galvaspilsētā Varšavā šodien startē FIVB Pasaules kausa četru zvaigžņu turnīra pamatsacensības. Tajās startēs arī trīs Latvijas pludmales volejbola komandas – tās pašas, kuras pirms nedēļas cīnījās Ostravas smiltīs.

Jūnija beigas un viss jūlijs vadošajiem pasaules pludmales volejbolistiem ir karsts. Viss sākās ar četru zvaigžņu turnīru Čehijas smiltīs aizvadītajā nedēļā, bet turpināsies ar tādas pašas raudzes sacensībām Varšavā šonedēļ, bet tuvāko trīs nedēļu laikā tiks izspēlēti vēl divi PK posmi. Vispirms Portugālē visi spēcīgākie pulcēsies uz vēl vienu četru zvaigžņu PK posmu, bet nedēļu vēlāk jau piecas zvaigznes Šveicē. Visām Eiropas komandām svarīgākais starts šovasar būs Nīderlandē, kur no 17. – 21 jūlijam vairākās pilsētās norisināsies Eiropas čempionāts. Par svarīgāko šovasar šo turnīru sauc arī abi mūsu vadošie vīru dueti. Gan Aleksandrs Samoilovs / Jānis Šmēdiņš, gan Mārtiņš Pļaviņš / Edgars Točs pirms nedēļas Čehijā tika pie 9. vietām. Nav slikti, taču noteikti varēja (arī gribēja) labāk.

Eiropas čempionātu par svarīgu uzskata arī mūsu dāmas Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, kuras pretinieces nešķiro, un jau Čehijā apliecināja, ka var uzvarēt gandrīz jebkuru. Ja arī Eiropas čempionātā gadīsies klupiens, meitenēm būs iespēja reabilitēties savu skatītāju priekšā. Jā, jā, laiks skrien vēja spārniem… Jau mazāk kā pēc mēneša Jūrmalas smiltīs norisināsies Eiropas U22 čempionāts, kurā mūsu dāmas būs starp galvenajām pretendentēm uz godalgām.

Visi augstākminētie dueti arī būs tie, kuri pārstāvēs Latvijas krāsas turnīrā Polijā šonedēļ. PK posms Polijā Latvijas fanu atmiņās noteikti palicis ar episko turnīra norises vietu Stare Jablonki pilsētā. Mežs, ezers, svaigs gaiss… Viena no iecienītākajām PK posmu norises vietām mūsu pludmales volejbola draugu vidū. Šogad poļi sacensības nerīko mežā, bet gan uz asfalta – Varšavā.

Vakar Polijā par augstu kvalifikācijas barjera izrādījās Tomam Šmēdiņam / Haraldam Regžam, kā arī diviem mūsu dāmu pāriem – Alisei Lecei un Ilzei Liepiņlauskai, kā arī Martai Ozoliņai un Agnesei Caicai, tādejādi šodien pamatturnīrā cīņas uzsāks mūsu nu jau ierastais duetu trio.

Kā pirmās cīņā dosies Graudiņa un Kravčenoka, kurām jau plkst. 12.30 paredzēta cīņa ar austrālietēm Mariafe Artaho un Taliku Klensiju, kuras sacensībās izsētas ar augsto 7. numuru. Austrālijas duets šosezon startējis četros PK posmos, un ticis pie godalgām divos no tiem - zelts Lucernā (3*) un bronza Sjamenā (4*). Skaidrs, ka mūsu meitenes pagaidām ar godalgām PK posmos nevar lepoties, bet, vai tāpēc viņām nebūs iespēju pret Austrālijas komandu, diez vai. Viss ir iespējams! ŠĪ pāra uzvarētājām cīņā par pirmo vietu grupā, visticamāk, būs jācīnās ar titulētajām vācietēm Šantel Laboreri un Jūliju Zūdi, kurām pirmajā cīņā pretinieces būs somietes Lahti un Parkinena, kuras līdzīgi kā Latvju dāmas vakar cīnījās kvalifikācijā.

Kā pirmie no mūsu vīriem laukumā šodien dosies Samoilovs un Šmēdiņš. Arī viņiem pretinieki cienījami, bet ne neuzvarami. Ar spraunajiem un atlētiskajiem kubiešiem vienīgajā tikšanās reizē izspēlēta trīs setu cīņa, piedzīvojot zaudējumu. Lieki atgādināt, ka šī spēle tika spēlēta Rio olimpiskajās smiltīs, kuras Jānim ar Aleksandru nebija veiksmīgas. Šodien laiks revanšam, kura izpildes gadījumā būs jāspēlē ar pasaules vicečempioniem Klemensu Dopleru un Aleksandru Horstu (austrieši tika apspēlēti aizvadītajā nedēļā) vai atraktīvo amerikāni Keisiju Patersonu, kurš cīnās plecu pie pleca ar Stafordu Sliku. Latvijas un Kubas dueti cīņu uzsāks plkst. 14.20.

Kā pēdējie no Latvijas pārstāvjiem turnīru uzsāks Pļaviņš un Točs, kuriem cīņa pret Kataras pāri Šerifs / Ahmeds Tijans plānota vien plkst. 15.10. Šādos virknējumos ar šo duetu pagaidām nav spēlēts, taču pirms spēles par favorītiem jāuzskata mūsējie. Gan pāra uzvarētājiem, gan zaudētājiem otrajā turnīra spēlē favorītu statusā diez vai izdosies iejusties. F apakšgrupā kopā ar Latvijas un Kataras duetiem iekļauti arī Ostravas posma uzvarētāji Pablo Erera un Adrians Gavira (Spānija), kā arī gados jaunie vācieši Juliuss Tole un Klemenss Viklers, kuri kvalifikācijā – vakar apspēlēja Tomu Šmēdiņu un Haraldu Regžu, bet pirms nedēļas Čehijā pieveica arī Pļaviņu un Toču.

Tuvākā mēneša lielākie pludmales volejbola turnīri:

Norises laiksTurnīrs un vietaSam/ŠmēPļa/TočGra/Kra
20. – 24. jūnijsPK 4* (Čehija)9. vieta9. vieta17.vieta
27. jūnijs – 1. jūlijsPK 4* (Polija)
4. – 8. jūlijsPK 4* (Portugāle)
10. – 15. jūlijsPK 5* (Šveice)
17. – 21. jūlijsEČ (Nīderlande)

, 2018-06-28 07:27, pirms 6 gadiem
Paskaidrojiet, vai varees redzeet speeles. kaut kur raada? Gribu noskatiities pludmales volejbolu. Paliidziet atrast
, 2018-06-28 07:58, pirms 6 gadiem
janis_silmalis_195741447853504 rakstīja: Paskaidrojiet, vai varees redzeet speeles. kaut kur raada? Gribu noskatiities pludmales volejbolu. Paliidziet atrast
Jā, skaties šeit! - azair.eu
, 2018-06-28 09:52, pirms 6 gadiem
MOONSHINE rakstīja: Jā, skaties šeit! - http://www.azair.eu/azfin.php?tp=0&searchtype=flexi&srcAirport=Riga+%5BRIX%5D&srcTypedText=riga&srcFreeTypedText=&srcMC=&srcFreeAirport=&dstAirport=Warsaw+%5BWAW%5D+%28%2BWMI%29&dstTypedText=war&dstFreeTypedText=&dstMC=WAR_ALL&adults=1&children=0&infants=0&minHourStay=0%3A45&maxHourStay=23%3A20&minHourOutbound=0%3A00&maxHourOutbound=24%3A00&minHourInbound=0%3A00&maxHourInbound=24%3A00&dstap0=WMI&dstFreeAirport=&depdate=28.6.2018&arrdate=30.3.2019&minDaysStay=5&maxDaysStay=9&nextday=0&autoprice=true&currency=EUR&wizzxclub=false&supervolotea=false&schengen=false&transfer=false&samedep=true&samearr=true&dep0=true&dep1=true&dep2=true&dep3=true&dep4=true&dep5=true&dep6=true&arr0=true&arr1=true&arr2=true&arr3=true&arr4=true&arr5=true&arr6=true&maxChng=1&isOneway=oneway&resultSubmit=Search
ak, kāds jokdaris
, 2018-06-28 10:50, pirms 6 gadiem
Nav ko jokot. Laikam pludmales volejbolu neredzeet nekur.
, 2018-06-28 11:05, pirms 6 gadiem
, 2018-06-28 11:11, pirms 6 gadiem
nike7 rakstīja: http://videostream.dn.ua/videopage/videoPage.php?g=NTg1NjA%E2%84%96f&c=lv&i=eWluY3Roc2FzZg%E2%84%96f%E2%84%96f
Tur šodien rāda visus kortus. Ja prasa "Пожалуйста обновите Adobe Flash Player", tad jāuzklikšķina uz "Обновить Adobe Flash Player" un aiziet!.

Ja tomēr neiet, tad jāmēģina cits pārlūks. Man neiet no mobilā, no stacionāra iet.
, 2018-06-28 12:45, pirms 6 gadiem
Pirmo setu smuki paņēma
, 2018-06-28 13:05, pirms 6 gadiem
Visu cieņu, skaista uzvara!
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.
Toms Liepa un Ernests Puškundzis. Foto: volleyballworld.com
1

Pludmales volejbolisti Puškundzis/Liepa Filipīnās iekļūst "Futures" turnīra pusfinālā

LETA. Latvijas duets Ernests Puškundzis/Toms Liepa sestdien Nuvali iekļuva pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Futures" turnīra pusfinālā.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv
4

Brāļi Samoilovi un Šmēdiņš/Točs "Challenge" turnīru Meksikā beidz dalītā 19. vietā

LETA. Latvijas dueti Aleksandrs un Mihails Samoilovi un Jānis Šmēdiņš/Edgars Točs piektdien profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas sacensību turnīrā Meksikā piedzīvoja divus zaudējumus, ierindojoties dalītā 19.vietā.