Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Jūrmalas pilsēta gatava 2017. gadā uzņemt Eiropas čempionāta finālposmu

Jānis Celmiņš

Jūrmalas pilsēta gatava 2017. gadā uzņemt Eiropas čempionāta finālposmu
Foto: Vadims Morozovs

Jūrmalas pilsētas mērs Gatis Truksnis pēc veiksmīgi aizvadītā CEV Masters turnīra aizvadītajā nedēļas nogalē paudis, ka pilsēta ir gatava nākamgad uzņemt Masters turnīru sievietēm un vīriešiem, bet 2017. gadā - Eiropas čempionāta finālu. Pagaidām netiek ziņots, ka būtu panākta kāda oficiāla vienošanās par šo turnīru aizvadīšanu Jūrmalā.

Majoru pludmalē ar 2330 līdzjutēju pilnām tribīnēm veiksmīgi noslēdzies 2015 CEV Eiropas čempionāts pludmales volejbolā Jūrmala Masters. Čempionātā triumfēja itāļu brāļu Ingrosso duets, otro vietu ieguva Francijas komanda Krou/Rowlandson, savukārt Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš izcīnīja bronzas medaļas. Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) prezidenta un Eiropas Volejbola konfederācijas (CEV) prezidenta paustais čempionāta vērtējums garantē, ka jau tuvākajā nākotnē Jūrmala uzņems vēl lielākus pludmales volejbola čempionātus. Čempionāta laikā notikušas sarunas par Masters posma vīriešiem un sievietēm rīkošanu Jūrmalā nākamgad un iespējām 2017.gadā Majoros organizēt Eiropas čempionāta pludmales volejbolā finālposmu.

Jūrmala Masters fināldienu turnīrus apmeklēja CEV prezidents Andre Meijers (André Meyer) un sacīja: “Latvija lēnām, bet stabili ir kļuvusi par vienu no Eiropas pludmales volejbola Mekām.” Par Jāni Šmēdiņu, Aleksandru Samoilovu un Mārtiņu Pļaviņu Meijers sacīja, ka šie spēlētāji ar saviem augstajiem sasniegumiem pasaulē ir “īstas nacionālās ikonas Latvijā”. “Viesojoties Jūrmalā es biju patīkami pārsteigts, ka līdzās šiem pasaules klases sportistiem, vairāki jaunie spēlētāji turpina attīstīties un uzlabot savu sniegumu, tādā veidā garantējot, ka pludmales volejbols Latvijā augs arī turpmākajos gados,” sacīja Meijers.

FIVB prezidents Ari Grasa, viesojoties Jūrmala Masters stadionā Majoru pludmalē, pauda apbrīnu, ka tik maza valsts kā Latvija spējusi paveikt tik daudz pludmales volejbolā. Grasa sacīja: “Jums šeit ir jūra, pludmale ar lieliskām smiltīm, kurai blakus mežs – perfekta vieta turnīriem!”

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis norāda, ka pilsēta ar prieku jau nākamgad uzņemtu Masters turnīru sievietēm un vīriešiem, savukārt 2017.gadā – Eiropas čempionāta finālu. Domes priekšsēdētājs ir gandarīts, ka šogad arī valsts iesaistījusies starptautiskā sporta pasākuma atbalstā un saka: ”Liels paldies valdībai un īpaši finanšu ministram Jānim Reiram par atbalstu tik grandioza pasākuma rīkošanai Latvijā, Jūrmalā – tas ir nozīmīgi, lai mēs visi kopā varētu paveikt vēl vairāk un Latvija un Jūrmala kļūtu par nozīmīgu pludmales volejbola centru Eiropā un pasaulē!”

“Tomēr, ja mums nebūtu tik izcilu sportistu, Jūrmalai un Latvijai šo atzinību būtu grūti izpelnīties, tādēļ vislielākais paldies mūsu spēcīgajiem pludmales volejbolistiem!” uzsver Truksnis.

„Pludmales volejbola sezonu Latvijā sākām ar plašu un grandiozu vērienu – ar Eiropas čempionāta posmu „Jūrmala Masters”. Gribu pateikties visai organizatoru komandai, atbalstītājiem – Jūrmalas pilsētas domei, Nacionālajai sporta padomei un citiem, kā arī visiem atbildīgajiem dienestiem, kas šajās dienās bija mobilizēti šim pasākumam. Dienesti strādāja kopā kā vienota komanda un pierādīja, ka var sasniegt vislabākos rezultātus. Šis bija otrais augsta līmeņa čempionāts, ko organizējām, un mērķis ir iet pa solītim uz priekšu, regulāri organizējot aizvien lielāka un plašāka mēroga turnīrus. Ticu, ka mums tas izdosies, ņemot vērā to, ka šogad esam saņēmuši atzinīgus vārdus no Starptautiskās Volejbola federācijas prezidenta Ari Grasas, kurš mūsu valsti apmeklēja pirmo reizi un atkārtotu atzinību izpelnījāmies arī no Eiropas Volejbola konfederācijas prezidenta Andre Meijere, kurš Latvijā viesojās jau otro reizi. Abi prezidenti atzina, ka organizatoru komanda ir ļoti profesionāla un Jūrmala ir vieta, kur var notikt arī lielāki pasākumi,” uz čempionātu atskatās Latvijas Volejbola federācijas prezidents Atis Sausnītis.

Pasaules ranga līderis, jūrmalnieks Aleksandrs Samoilovs: “Esmu gandarīts, ka pierādījām – varam godam noorganizēt ne tikai Eiropas, bet arī pasaules līmeņa pludmales volejbola čempionātu! Mums, sportistiem, ir liels prieks spēlēt Jūrmalā, kur saņemam labāko līdzjutēju atbalstu pasaulē, paldies par to!”

     [+] [-]

, 2015-05-28 14:55, pirms 9 gadiem
to mēs visi zinām, ka gan Jūrmala ir gatava bīča Eiropas čempim, gan Rīga, Jelgava, Ventspils, Liepāja, Valmiera, Cēsis un daudzas citas pilsētas citos sporta veidos. Paliek tikai tāds sīkums kā dabūt starp.federācijas atļauju un tiesības rīkot pie mums. Un valdības atbalstu finansējumam, kas ne vienmēr var izdoties, jo fotografējas ar uzvarētājiem nevis tad, kad izsniedz naudu, bet tikai pēc sacensībām.