Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš un Točs turnīru Fortloderdeilā sāk ar uzvaru pār nīderlandiešiem

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Pļaviņš un Točs turnīru Fortloderdeilā sāk ar uzvaru pār nīderlandiešiem
Mārtiņš Pļaviņš
Foto: FIVB

Fortloderdeilā (ASV) sācies Pasaules kausa tūres piecu zvaigžņu turnīrs. Pirmo spēli aizvadījuši Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, kuri ar 2-0 (21:19, 21:18) pārspēja nīderlandiešus Kristianu Varenhorstu un Jesperu Bauteru.

Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs sekmīgo sezonas sākumu iepriekšējās nedēļas izskaņā papildināja ar otro vietu Kišas salā Irānā. Turnīrs Fortlauderdeilā solās būt pavisam citā līmenī, ar pasaules labāko duetu dalību. Pļaviņš un Točs turnīrā izlikti ar astoto numuru, pirmajā mačā tiekoties ar Hāgas turnīrā pārspētajiem nīderlandiešiem Kristianu Varenhorstu un Jasperu Bauteru.

Jau spēles ievadā Točam bija iespēja izvirzīt Latvijas duetu vadībā ar 2:0, bet tā bietā nīderlandieši ieguva iniciatīvu. Pēc Pļaviņa kļūdas uzbrukumā Nīderlandes duets izvirzījās vadībā ar 4:2. Pēc Toča eisa izdevās atjaunot līdzsvaru uz tablo, bet pretinieki uzreiz veica izrāvienu, iekrājot trīs punktu pārsvaru (8:5). Pļaviņš pēc darbības aizsardzībā sadeldēja starpību līdz minimumam, tā arī dodoties tehniskajā pārtraukumā (10:11). Pēc pārtraukuma pretinieki kļūdījās savā saspēlē, ļaujot latviešiem atspēlēties. Vispirms Pļaviņš padarīja savu, bet pēc tam Točs viegli bloķēja pretinieku (12:11).

Kādu laiku latvieši saglabāja minimālu vadību, bet tad to pārņēma Nīderlandes duets. Pļaviņa aktivitātes aizsardzībā ļāva situāciju atkal mainīt, kad kļūdu pieļāva Varenhorsts. Seta izskaņā Točs deva pretiniekiem iespēju pārņemt vadību, bet uzreiz laboja kļūdu ar efektīgu bloku. Pēc tam viņš vēlreiz ļoti labi nospēlēja pie tīkla, ļaujot Pļaviņam garantēt latviešiem divas setbumbas. Pirmo nīderlandieši ar grūtībām atspēlēja, kam sekoja pārtraukums. Otrās setbumbas izspēli ar labu māņu sitienu noslēdza Pļaviņš, ļaujot gūt panākumu ar 21:19.

Otrā seta ievadā Pļaviņš sekmīgi nospēlēja aizsardzībā, liekot pretiniekiem ņemt pārtraukumu pie rezultāta 3:1. Ik pa laikam latviešiem bija grūtības ar savu uzbrukumu noslēgumu, bet veiksme allaž bija Pļaviņa un Toča pusē. Nīderlandieši vairākkārt bija tuvāk rezultāta izlīdzināšanai nekā tam, ka Latvijas pludmales volejbolisti varētu palielināt starpību. Tomēr Pļaviņš nospēlēja aizsardzībā augstākajā līmenī, latviešiem izvirzoties vadībā ar 10:5. Nīderlandieši veica lūzumu pēc divām Varenhorsta gremdservēm, ar kurām Pļaviņš un Točs netika galā (8:10). Līdz tehniskajam pārtraukuma latviešiem izdevās noturēt trīs punktu pārsvaru (12:9).

Pēc tehniskā pārtraukuma latviešiem veiksme turpināja stāvēt klāt, ļaujot Pļaviņam atjaunot četru punktu pārsvaru. Tad pretinieki sadeldēja deficītu līdz diviem punktiem, bet Toča bloks tos atmeta atpakaļ (17:13). Paredzami uzbrukumā turpināja spēlēt Bauters, ļaujot Pļaviņam pacelt vairākas bumbas aizsardzībā. Seta izskaņā nīderlandieši nespēja atrast variantus, lai izglābtos. Pļaviņš un Točs tika pie četrām mačbumbām, izmantojot gan tikai trešo no tām - 2-0 (21:19, 21:18).

Līdz ar to Pļaviņš un Točs garantējuši vietu izslēgšanas spēlēs, bet cīņā par uzvaru grupā tiksies ar brazīliešiem Pedru Solbergu/Georgi, kuri apakšgrupas otrajā spēlē, divās setu galotnēs, pieveica itāļus Ranjēri un Kaminati - 2:0. Spēles sākuma laiks pagaidām nav zināms.

     [+] [-]

, 2018-02-28 21:35, pirms 6 gadiem
Cik saprotu, tad jamāksā šosezon par skatīšanos...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-02-28 21:56, pirms 6 gadiem
Malači, grupa diez gan spēcīga ir!!!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja