Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš: "Arī pirmā vieta pasaules čempionāta apakšgrupā neko negarantēs"

Jānis Celmiņš

Pļaviņš: "Arī pirmā vieta pasaules čempionāta apakšgrupā neko negarantēs"
Mārtiņš Pļaviņš. Foto: FIVB

“Vispirms jāparāda labākais sniegums apakšgrupā, bet pēcāk jācer uz labu izlozi. Arī pirmā vieta grupā neko negarantēs. Izlozei šādos turnīros ir milzu nozīme. Ļoti gribētos izcīnīt 9. vietu, kas mums būtu ļoti noderīga olimpisko spēļu reitingā,” dienu pirms pirmās spēles pasaules čempionātā sarunā ar portālu Sportacentrs.com saka Latvijas pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš.

Jau vēstīts, ka pasaules čempionāts pludmales volejbolā šogad norisināsies Vācijas pilsētā Hamburgā, un startēs jau rīt. Aizvadītajā gadā Hamburgā notika Pasaules kausa finālpsoms, kurā Pļaviņš duetā ar Edgaru Toču ierindojās augstajā 5. vietā. Latvijas dueta pirmie pretinieki pasaules čempionātā būs mājinieki Bergmans un Harmss, turklāt jau pirmajā cīņā latviešiem būs iespēja izjust centrālā laukuma atmosfēru, kas solās būt karsta. Lai gan šis nav pats spēcīgākais Vācijas duets, atbalsts komandai tāpat būs skaļš.

Vēl vienā grupā ar Pļaviņu un Toču ir nesen Čehijā apspēlētie poļi Fijaleks un Brils, kuriem aizvadītajā gadā Hamburgas smiltīs tika zaudēts, un panākums Čehijas ir pagaidām vienīgais pret šiem pretiniekiem. Tāpat mūsējo pretinieki PČ apakšgrupā būs arī mazāk zināmie Abiša / Elgravī no Marokas.

“Pirms nedēļas es būtu teicis, ka apakšgrupa nav pati labākā, bet pēdējā PK posmā mēs apspēlējām poļus, kuri līdz šim nebija uzvarēti. Šobrīd ir pārliecība, ka arī viņus var uzvarēt. Uzskatu, ka visās spēlēs varam cīnīties par uzvaru. Pirmais uzdevums ir izkļūšana no grupas,” apakšgrupu pasaules čempionātā īsi raksturo Mārtiņš Pļaviņš. “Sezona kopumā ir normāla. Nevar teikt, ka ļoti laba, bet vidēji laba. Pagaidām izpalikuši tādi turnīri, kuros mēs justos tiešām labi un viss sanāktu. Smiltīs esam jau sešus mēnešus, un ceru, ka pasaules vai Eiropas čempionātos tiksim pie viegluma un pārliecības. Ja tā būs, arī rezultātam būtu jābūt,” stāsta pludmales volejbolists.

Šī ir pirmsolimpiskā sezona, kas nozīmē, ka komandas cīnās arī par olimpisko spēļu kvalifikācijas punktiem. “Pagaidām es cīņu raksturotu kā interesantu. Vairākas komandas pagaidām taupās – amerikāņi, beļģi, itāļiem ir traumas… Domāju, ka olimpiskais reitings nostabilizēsies pēc 15 turnīriem. Tad jau varēs sākt rēķināt un domāt, kas kuram vajadzīgs,” uzskata Pļaviņš.

Kā minimālo mērķi Pļaviņš un Točs Hamburgā sev virza izkļūšanu no grupas un vienas izslēgšanas spēļu kārtas pārvarēšana. “Viegli nebūs! Vispirms jāparāda labākais sniegums apakšgrupā, bet pēcāk jācer uz labu izlozi. Arī pirmā vieta grupā neko negarantēs. Izlozei šādos turnīros ir milzu nozīme. Ļoti gribētos izcīnīt 9. vietu, kas mums būtu ļoti noderīga olimpisko spēļu reitingā,” teic Pļaviņš, kuram labākais rezultāts pasaules čempionātos līdz šim bijis 2011.gadā, kad Romā tika izcīnīta ceturtā vieta kopā ar Jāni Šmēdiņu.

Bez Pļaviņa/Toča PČ startēs arī Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kā arī mūsu dāmas Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka.

Latvijas pāru spēļu kalendārs

DatumsLaiksPārisPretiniekiLaukums
28.06.15:00Kravčenoka/Graudiņa #31Vojtasika/Kocjolema (Polija) 203.
17:00Pļaviņš/Točs #24Bergmans/Harmss (Vācija) #30CC
29.06.14:00Šmēdiņš/Samoilovs #11Savala/Lammels (Čīle) #443.
16:00Kravčenoka/Graudiņa #31Hermmanova/Slukova (Čehija) #22.
30.06.14:00Pļaviņš/Točs #24Abiša/Elgravī (Maroka) #453.
01.07.11:00Šmēdiņš/Samoilovs #11Haidrihs/Gērsons (Šveice) #272.
15:00Kravčenoka/Graudiņa #31Šnaidere/Kercingere (Vācija) #39CC
02.07.17:00Pļaviņš/Točs #24Fijaleks/Brils (Polija) #23.
03.07.12:00Šmēdiņš/Samoilovs #11Pedlovs/Šahters (Kanāda) #172.