Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Gatis Druvietis

Graudiņa/Kravčenoka apspēlē Ozoliņu un Caicu, iesoļo Varšavas pamatturnīrā

Graudiņa/Kravčenoka apspēlē Ozoliņu un Caicu, iesoļo Varšavas pamatturnīrā
Latvijas pludmales volejbola duets
Foto: Vaclav Kohelka / Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka beachvolleyball team Latvia

Polijas galvaspilsētā Varšavā sācies Pasaules tūres četru zvaigžņu posms pludmales volejbolā. Latvijas duetu cīņā ar sesto numuru izliktās Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka pārspēja Martu Ozoliņu/Agnesi Caicu (2-0) un iekļuva kvalifikācijas izšķirošajā kārtā, kur uzvarēja lietuvietes Irinu Zobņinu/Urti Andrjukaitīti (2-0) un kvalificējās pamatsacensībām. Rīt spēle plkst. 12.30.

Pasaules tūres posms Polijā notiek 15. sezonā pēc kārtas, bet tieši Varšavā šāds pasākums pēdējoreiz risinājās tālajā 2007. gadā, kad sacentās tikai sievietes.

Vēl vakarrīt sanāca, ka kvalifikācijas pirmajā kārtā Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka spēkosies ar Alisi Leci un Ilzi Liepiņlausku, bet tad kaut kas pamainījās. Mūsu vadošajam duetam pretī stājās citas latvietes - ar 27. numuru izliktās Marta Ozoliņa un Agnese Caica. Sieviešu kvalifikācijā ir 32 pāri.

Pirmais sets sākās ar Kravčenokas uzbrukumu un diviem Graudiņas blokiem - 3:0, turpinājumā daugavpiliete vēlreiz bija precīza, vajadzīgs pārtraukums. Pēc atelpas Lece trāpīja (4:1), bet Ozoliņa panāca 6:3. Kravčenokai divi eisi - 10:4. Ozoliņa netrāpīja laukumā, bet Graudiņas uzbrukums izrādījās sekmīgs (14:5). Pirmais sets noslēdzās ar jūrmalnieces bloku - 21:14.

Arī otrajā setā mača favorītes iesāka labāk - 5:2 un 9:3, tautietes paņēma pauzi. Kravčenoka iesita tīklā, taču pārsvars joprojām bija ievērojams (13:7). Arī pēc tehniskā pārtraukuma lietu kārtība saglabājās, bet pēdējo punktu pielika Kravčenoka ar eisu - 21:13.

Izšķirošajā kvalifikācijas mačā pretī stājās ar 22. numuru izliktās lietuvietes Irina Zobņina un Urte Andrjukaitīte, kuras pirms tam pārsteidzoši pieveica šveicietes (#11).

Pirmajā setā mūsējās sāka ļoti pārliecinoši (5:1). Arī turpinājumā Latvijas duets apliecināja savu klasi (15:6 un 19:9), visos elementos pārspējot mūsu kaimiņienes. Seta pēdējo punktu noformēja Kravčenoka ar spēcīgu triecienu. Tādējādi pirmajā setā 21:11. Otrā seta sākumā lietuvietes uzservēja pa Graudiņu, taču šāda taktika nedeva augļus (5:2). Zobņinas uzbrukums - Graudiņas bloks un auts (7:5). Kravčenokas uzbrukums un eiss - 11:6, lietuvietēm vajadzīgs pārtraukums apspriedei. Gara un efektīga izspēle noslēdzās ar Graudiņas raidījumu pretinieču teritorijas tālajā stūrī (14:7). Lietuvietes servēja pa Kravčenoku, taču sistemātiski netika galā ar daugavpilietes uzbrukumu (19:11). Latvijas spēlētājām panākums arī otrajā setā - 21:13. Līdz ar to Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka pārliecinoši iekļuva pamatsacensībās.

28. jūnijā plkst. 12.30 pretī stāsies austrālietes Marijafa Artačo/Talika Klensija (#7).

Kvalifikācijas pirmajā kārtā ar 23. numuru izliktās Alise Lece un Ilze Liepiņlauska cīnījās pret amerikānietēm Betsiju Flintu un Emīliju Deju, kurām piešķirts 10. numurs. Šīs amerikānietes tikai nesen sāka spēlēt kopā un potenciāli ir spēcīgākas par minēto numuru.

Pirmā seta sākums labs (3:2, 7:3), bet tad pretiniecēm pieci punkti pēc kārtas - 7:8. Turpinājumā mūsējās nonāca vēl lielākos mīnusos (9:13 un 11:17), līdz ar to nācās piekāpties - 13:21. Otrā seta sākumā pretinieces uzreiz ņēma iniciatīvu savās rokās, nostādot latvietes zaudētāju lomā (2:4, 5:10). Latvietes mazliet sadeldēja deficītu (10:13 un 12:15), pēc tam amerikānietēm trīs punkti pēc kārtas. Tādējādi zaudējums arī otrajā setā - 16:21.

Izmantotie resursi:
worldtour.2018.fivb.com


, 2018-06-27 16:12, pirms 6 gadiem
poļi ne tikai uzlika turnīru starp asfalta klučiem, bet arī nevienam mūsējam WC neiedeva (parasti bija gan vīriem, gan dāmām). Veeh, kādreiz bija tik feins turnīrs, taga jāmeklē jauns klātbūšanai.
, 2018-06-27 16:52, pirms 6 gadiem
Graudinja un Kravchenoka pagaidaam ir latvietes Nr. 1
, 2018-06-27 17:39, pirms 6 gadiem
dnp rakstīja: Graudinja un Kravchenoka pagaidaam ir latvietes Nr. 1
To "pagaidām" diezgan droši vari ņemt nost
, 2018-06-27 17:47, pirms 6 gadiem
Video - https://www.youtube.com/watch?v=ZBj... - Graudiņa/Kravčenoka & Ozoliņa/Caica
, 2018-06-27 20:37, pirms 6 gadiem
dnp rakstīja: Graudinja un Kravchenoka pagaidaam ir latvietes Nr. 1
viņas sen ir N1
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Queen & King of the Court

Brāļi Samoilovi piekāpjas brālēniem Grimaltiem

Brazīlijas dienvidaustrumu municipalitātē Sakvaremā sācies "Beach Pro" tūres posms pludmales volejbolā. "Challenge" kvalifikācijas izšķirošajā kārtā Latvijas tandēms Aleksandrs Samoilovs/Mihails Samoilovs piekāpās Čīles brālēniem Marko Grimaltam/Estebanam Grimaltam (15:21, 17:21) un ierindojās 25. vietā.
Aleksandrs Samoilovs un Mihails Samoilovs. Foto: Pim Waslander / Queen & King of the Court

Brāļi Samoilovi Sakvaremā sāk ar uzvaru un šovakar cīnīsies pret brālēniem

Brazīlijas dienvidaustrumu municipalitātē Sakvaremā sācies "Beach Pro" tūres posms pludmales volejbolā. "Challenge" kvalifikācijas pirmajā kārtā Latvijas tandēms Aleksandrs Samoilovs/Mihails Samoilovs pārspēja Urugvajas atlētus Hansu Hannibalu/Nikolasu Ljambiasu - 21:16, 21:15. Izšķirošā kvalifikācijas spēle notiks plkst. pēc 22.20 (sāksies krietni vēlāk).
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.