Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņam un Regžam neizdodas pārvarēt kvalifikāciju Porečā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Pļaviņam un Regžam neizdodas pārvarēt kvalifikāciju Porečā
Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža
Foto: FIVB

Jau pēc vienas spēle Pasaules kausa tūres piecu zvaigžņu posms Horvātijas pilsētā Porečā noslēdzies Latvijas pludmales volejbolistiem Mārtiņam Pļaviņam un Haraldam Regžam. Latvieši kvalifikācijas otrajā kārtā ar 1-2 (15:21, 21:16, 5:15) atzina austrāliešu Kristofera Makhjū un Demiena Šūmana pārākumu.

Pirms nepilnas nedēļas Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža nespēja iekļūt CEV Bādenes "Masters" pamatturnīrā, kas noteikti bija latviešu mērķis. Vairāku īpašo ielūgumu jeb "Wild card" dēļ Pļaviņš un Regža palika turpat aiz pamatturnīra strīpas Pasaules kausa tūres piecu zvaigžņu turnīrā Horvātijas pilsētā Porečā, kvalifikācijā esot izsēti ar otro numuru. Tas nozīmēja, ka vajadzēja uzvarēt tikai vienu spēli, lai iekļūtu pamatturnīrā. Lai to paveiktu, vajadzēja mēroties spēkiem ar austrāliešiem Kristoferu Makhjū un Demienu Šūmanu, kuri kvalifikācijas pirmajā kārtā divos setos pārspēja vienu no mājinieku duetiem.

Spēli krietni labāk sāka Austrālijas duets, divās izspēlēs vairākkārt atspēlējoties aizsardzībā un izvirzoties vadībā ar 3:0. Tālāk jau sekoja latviešu atbilde, sadeldējot deficītu līdz minimumam (3:4). Turpinājumā cīņa ritēja punkts punktā, bet latvieši bija tuvu tam, lai izlīdzinātu rezultātu, kad pēc Pļaviņa serves bumba tomēr nepārleca pāri trosei otrā laukuma pusē. Drīz vien pēc tam Latvijas duets panāca savu. Vispirms Makhjū sita bumbu autā, bet pēc tam latviešiem izdevās atspēlēt bumbu aizsardzībā, pārņemot vadību (9:8). Pirms tehniskā pārtraukuma vadība tika zaudēta, Šūmanam nospēlējot sekmīgi aizsardzībā (10:11).

Pēc pārtraukuma Austrālijas duets varēja iegūt divu punktu pārsvaru, bet Pļaviņš ar grūtībām paņēma servi, bet pēc tam arī nospieda blokā Makhjū. Arī turpinājumā dažās izspēlēs veiksme bija latviešu pusē, bet brieda pretinieku izrāviens. Makhjū īsā laikā izcēlās ar bloku un eisu, piespiežot Latvijas duetu ņemt pārtraukumu (14:17). Pēc pārtraukuma situācija vēl vairāk pasliktinājās, latviešiem zaudējot cerības uz uzvaru pirmajā setā. Regža pavirši nospēlēja serves uzņemšanā, kas beidzās ar zaudētu setu - 15:21.

Otro setu ar diviem gūtiem punktiem teju sāka Austrālijas pāris, bet Pļaviņam izdevās pavilkt bumbu pie tīkla pēc Makhjū bloka. Tālāk jau sekoja pāris uzvarētas izspēles un Regžas eiss. Nebija tālu arī līdz trīs punktu pārsvara iegūšanai, bet austrālieši spēlēja ļoti pašaizliedzīgi aizsardzībā. Pēc Regžas sitiena autā rezultāts atkal kļuva neizšķirts (4:4). Brīdi vēlāk Regža spēja reabilitēties ar bloku, atjaunojot divu punktu pārsvaru Latvijas duetam. Kādu laiku cīņa ritēja punkts punktā, bet tad izdevās izvirzīties vadībā ar 11:8, kas ļāva doties pārtraukumā ar trīs punktu pārsvaru. Pēc pārtraukuma Austrālijas duets pieļāva pāris kļūdas, kuras latvieši nepiedeva, izvirzoties vadībā ar 15:10. Austrālieši paņēma pārtraukumu, lai kaut ko glābtu šajā setā, bet nekā. Lai arī austrālieši spēlēja ar ļoti lielu enerģiju, izsēts tomēr bija pārāk daudz. Līdz ar to Pļaviņš un Regža uzvarēja otro setu ar rezultātu 21:16.

Latvijas līdzjutēju atbalstīti, Pļaviņš un Regža uzsāka cīņu trešajā setā, bet tas viņiem nepalīdzēja. Sanāca nonākt iedzinējos ar 1:6, kas sāka radīt bažas, vai šādu deficītu vispār izdosies atspēlēt. Tika paņemts pārtraukums, pēc kura rezultāta starpība turpināja augt. Latviešiem nolaidās rokas, kas beidzās ar pilnīgu sagrāvi trešajā setā. Latvieši kļūdījās elementārās situācijās, zaudējot šo maču ar rezultātu 1-2 (15:21, 21:16, 5:15). Līdz ar to Pļaviņam un Regžam arī šis turnīrs noslēdzās ar kvalifikācijas nepārvarēšanu.

Rīt sāksies pamatturnīra spēles, kurās dalību ņems Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Viņi turnīrā izlikti ar otro numuru un pretiniekus uzzinās vēlāk vakarā.