Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Eiropas spēlēs Pļaviņa pārinieks būs Regža

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Eiropas spēlēs Pļaviņa pārinieks būs Regža
Mārtiņš Pļaviņš
Foto: jurmala.beachvolley.lv

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) šodien apstiprināja 67 sportistu sastāvu pirmajām Eiropas spēlēm, kas 12.-28. jūnijā risināsies Azerbaidžānas galvaspilsētā Baku.

Salīdzinot ar iepriekšējo redakciju, tagad samazinājies rezervistu skaits (no 13 uz 6), turklāt jaunākā informācija liecina, ka šajos mačos Londonas olimpisko spēļu bronzas medaļnieks Mārtiņš Pļaviņš spēlēs vienā pārī ar Haraldu Regžu (nevis ar Hermanu Egleskalnu).

Eiropas spēlēs nestartēs iepriekšējo divu gadu pludmales volejbola pasaules ranga līderi Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs (citas prioritātes), BMX riteņbraukšanas divkārtējais olimpiskais čempions Māris Štrombergs (citas prioritātes) un brīvās cīņas pērnā gada Eiropas un pasaules bronzas medaļniece Laura Skujiņa (veselības apsvērumi).

Komandas sastāvā dažos sporta veidos ir iekļauti arī rezervisti, kurus treneri varēs pieteikt sacensībām, ja radīsies tāda nepieciešamība. Izmaiņas var notikt ne vēlāk kā pēc treneru tehniskās sapulces, kas norisināsies jau spēļu laikā Baku.

LOK ģenerālsekretārs Žoržs Tikmers: “Eiropas spēles tiek organizētas tieši tāpat kā olimpiskās spēles. Sacensību programmā gan ir vairākas būtiskas atkāpes no olimpiskās kārtības, jo iekļauti arī četri neolimpiskie sporta veidi. Latvijas komanda būs ievērojama - 67 sportisti - vairāk nekā līdzšinējās olimpiskajās spēlēs. Sastāvā esam pulcējuši vienus no labākajiem Latvijas sportistiem, daudziem dalība pirmajās Eiropas spēlēs būs spraigas un interesantas sacensības - būtiskas viņu tālākajam olimpiskajam ceļam.”

Visvairāk mūsējo būs cīņā (10-11), savukārt pa 4-6 mūsu sportistiem startēs astoņās disciplīnās (bokss, BMX riteņbraukšana, džudo, kanoe un smaiļošana, peldēšana, pludmales volejbols, šosejas riteņbraukšana, vingrošana).

Latvijas komandas sastāvs Eiropas spēlēs 2015

Badmintons: Reinis Krauklis, Ieva Pope, Kristīne Šefere

Bokss: Artūrs Ahmetovs, Mihails Pavlovs, Artjoms Ramlavs, Raitis Sinkevičs, Ņikita Vesockis

Cīņa: Češlavs Beštenis, Anastasija Grigorjeva, Kristaps Kalnakārklis, Jevgeņijs Koļcovs, Igors Kostins, Imants Lagodskis, Dmitrijs Mihailovs, Violeta Ponomarjova, Karolīna Tjapko, Armands Zvirbulis, Aleksandrs Višņakovs (rezervists)

Daiļlēkšana: Georgs Peskiševs, Annija Zagorska

Džudo: Jevgeņijs Borodavko, Dmitrijs Fedosejenkovs, Aigars Mīlenbergs, Artūrs Ņikiforenko, Konstantīns Ovčiņņikovs, Mihails Šteinbuks

Galda teniss: Matīss Burģis

Kanoe un smaiļošana: Madara Aldiņa, Miķelis Ežmalis, Aleksejs Rumjancevs, Aldis Artūrs Vilde

Karatē: Ruslans Sadikovs

Paukošana: Mihails Jefremenko

Peldēšana: Airina Baikova, Danils Bobrovs, Dana Kolidzeja, Deniss Komars, Artūrs Pesockis

Pludmales volejbols: Mārtiņš Pļaviņš / Haralds Regža, Ruslans Sorokins / Aleksandrs Solovejs, Tīna Laura Graudiņa / Marta Ozoliņa

Riteņbraukšana (BMX): Sandra Aleksejeva, Kristens Krīgers, Edžus Treimanis, Rihards Veide

Riteņbraukšana (MTB): Arnis Pētersons, Mārtiņš Blūms (rezervists), Pēteris Janevics (rezervists), Matīss Preimanis (rezervists)

Riteņbraukšana (šoseja): Dana Rožlapa, Aleksejs Saramotins, Gatis Smukulis, Andris Smirnovs, Andžs Flaksis (rezervists), Toms Skujiņš (rezervists)

Sambo: Artūrs Čerņavskis

Šaušana (pistole): Agate Rašmane, Lauris Strautmanis

Šaušana (loks): Anete Kreicberga, Eduards Lapsiņš

Vingrošana: Alīna Circene, Valērija Grišāne, Diāna Jerofejeva, Vitālijs Kardašovs, Sergejs Pozņakovs, Dmitrijs Trefilovs

Triatlons: Andrejs Dmitrijevs

Izmantotie resursi:
www.olimpiade.lv

  +3 [+] [-]

, 2015-05-27 10:38, pirms 9 gadiem
Hermans tomēr nevelk?

  +2 [+] [-]

, 2015-05-27 10:59, pirms 9 gadiem
točka rakstīja: Hermans tomēr nevelk?
gan jau ka nav tik slikti, bet nodrošināties ar "back up" arī vajag

  +1 [+] [-]

, 2015-05-27 11:11, pirms 9 gadiem
A daiļlēkšanā mūsējie vispār līdz ūdenim aizleks?

  +1 [+] [-]

, 2015-05-27 11:38, pirms 9 gadiem
kalns30 rakstīja: A daiļlēkšanā mūsējie vispār līdz ūdenim aizleks?
Neesi ievērojis ka Latvija ir pie jūras?

  +1 [+] [-]

, 2015-05-27 11:50, pirms 9 gadiem
neredzu lielu jēgu šādām Eiropas spēlēm, kārtējie mači tiem, kam pagadījusies sprauga maču kalendārā. Pamatoti, ka arī Štrombis un KaralisLauva/Kreilis labāk mērķtiecīgi trenēsies. Diez, kāda vispār BMX trase tur sabūvēta, vai nelauzīs kaulus?
Tas vien, ka tur nav vieglatlētika, futbols un basketbols, liecina par sporta parodiju. Ha - pretendē uz Ol.spēļu aizstāšanu? Nemānīsim sevi, bet lai jau Azerbaidžānai tiek. Kārtīgi izreklamēs Baku un atmazgās azeru naftas naudu.

  +1 [+] [-]

, 2015-05-27 14:11, pirms 9 gadiem
būtu maigi sakot loti interesanti uzzināt kapēc...ja gavenais pamatojums vislaik ir ka pietrūkst spēļu prakses abiem ar Germi, tad kāpēc tagad nebraukt, tieši pārliecībai loti labi, jo top pāru nebus preti, bet spelu pieredzi iekrāt var.... Kapēc Regža???

  +1 [+] [-]

, 2015-05-27 14:33, pirms 9 gadiem
ciekurs7 rakstīja: būtu maigi sakot loti interesanti uzzināt kapēc...ja gavenais pamatojums vislaik ir ka pietrūkst spēļu prakses abiem ar Germi, tad kāpēc tagad nebraukt, tieši pārliecībai loti labi, jo top pāru nebus preti, bet spelu pieredzi iekrāt var.... Kapēc Regža???
ar Haraldu jau ir mēģinājuši kopā un izskatījās labi, tāpēc pieļauju, ka netiek atmests arī šāda pāra variants. Nezinu gan, kurš beigās būs pareizais, Birzulis ir blakus un paši jau vislabāk zina, kā darīt. Mums atliek tikai minēt. Ceru, ka Hermanim ar veselību viss OK, un ka vaina nav tur...