Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Samoilovs/Šmēdiņš zaudē ceturtdaļfinālā un Sjamenā paliek piektie

Samoilovs/Šmēdiņš zaudē ceturtdaļfinālā un Sjamenā paliek piektie
Aleksandrs Samoilovs. Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš šorīt Ķīnas pilsētā Sjamenā notiekošajā Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu posmā izcīnīja uzvaru astotdaļfinālā, bet ceturtdaļfinālā trīs setu cīņā piekāpās Kataras duetam.

Samoilovs un Šmēdiņš turnīru sāka ar uzvarām pār Vācijas un Kanādas duetu, tādējādi izcīnot pirmo vietu grupā un garantējot vietu astotdaļfinālā. Tajā pretinieks bija gana nopietns, pieredzējušie austrieši Klemens Doplers un Aleksandrs Horsts. Austrieši palika trešie savā grupā, bet izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā viegli ar 2-0 (21:18, 21:13) pārspēja krievus Ņikitu Ļaminu un Igoru Veļičko.

Spēles pirmajā setā viss noskaidrojās vien tā galotnē. Rezultāts bija neizšķirts 15:15, kad Samoilovs un Šmēdiņš veica trīs punktu izrāvienu. Tas varēja būt izšķiroši, bet austrieši uzreiz atspēlēja divus punktus. Latvijas pludmales volejbolisti vadību spēja saglabāt un seta galotni nospēlēja droši - 21:18.

Arī otrajā setā nelielu pārsvaru spēja iegūt latvieši, seta vidū esot vadībā ar 11:9. Īsi pēc tehniskā pārtraukuma Samoilovs un Šmēdiņš palielināja pārsvaru līdz četriem punktiem. Līdzīgajā cīņā šāda rezultāta starpība jau bija gana droša un liela, lai cerētu uz panākumu (14:10). Doplers un Horsts nespēja lauzt cīņas gaitu un saasināt cīņu par uzvaru otrajā setā. Latvieši setu pabeidza ar vēl vienu nelielu izrāvienu, svinot salīdzinoši pārliecinošu uzvaru spēlē ar rezultātu 2-0 (21:18, 21:15).

Līdz ar to Samoilovs un Šmēdiņš iekļuva turnīra ceturtdaļfinālā, kurā pretī stājās Kataras pludmales volejbolisti Čerifs Junouse un Ahmeds Tidžans, kuri pēc uzvarēta pirmā seta atspēlējās arī otrā seta galotnē, izcīnot panākumu pār poļiem Pjotru Kantoru un Bartošu Losjaku ar 2-0 (21:17, 24:22). Interesanti, ka šī abiem duetiem bija pirmā savstarpējā tikšanās, neskatoties uz lielo aizvadīto turnīru pieredzi.

Spēli labā sāka Latvijas pludmales volejbolisti, bet pretinieki ātri vien to izlīdzināja. Īsi pirms tehniskā pārtraukuma latvieši ieguva divu punktu pārsvaru (10:8), bet pēc ļoti labās Samoilova serves Kataras duets ar pirmo piespēli spēja gūt punktu, ar grūtībām izglābjoties no vēl viena punkta zaudēšanas. Tas ievadīja Junouses un Tidžana izrāvienu, duetiem dodoties tehniskajā pārtraukumā pie rezultāta 11:10 Kataras dueta labā. Pēc atpūtas latviešiem izdevās atjaunot divu punktu pārsvaru (15:13). Tik vajadzīgo divu punktu pārsvaru Samoilovs un Šmēdiņš noturēja līdz seta beigām, kad veica arī izšķirošo izrāvienu, izmantojot jau pirmo no trīs setbumbām - 21:17.

Otrā seta sākums labāks padevās Kataras duetam, kas piespieda kļūdīties Samoilovu, tādējādi nonākot vadībā ar 3:0. Kataras pludmales volejbolistiem ik pa laikam bija problēmas serves uzņemšanā, bet kaut kā tomēr izdevās sarežģītās situācijās izvairīties no punktu zaudēšanas. Pēc Šmēdiņa atspēlēšanās aizsardzībā latviešiem izdevās sadeldēt deficītu līdz minimumam (6:7). Lai arī Latvijas duets spēlēja daudz gudrāk, tomēr pretinieki ar spēka uzbrukumiem spēja saglabāt vadību. Pirms tehniskā pārtraukuma Šmēdiņš uzcēla bumbu pārāk tuvu tīklam, bet tā rezultātā uzbrukumā kļūdījās Samoilovs, latviešiem nonākot iedzinējos ar 9:12.

Pēc pārtraukuma rezultāta starpība pieauga līdz četriem punktiem, bet tad latvieši veica izrāvienu un sadeldēja to līdz minimumam (14:15). Brīdi vēlāk pretinieki izcēlās ar divām ļoti labām servēm, kas ļāva atjaunot zaudēto pārsvaru (18:14). Samoilovs un Šmēdiņš paņēma pārtraukumu, bet tas nelīdzēja, jo kļūdas turpinājās. Latvieši sasparojās vien tad, kad bija jāatspēlē setbumbas. Pie rezultāta 18:20 pretinieki paņēma pārtraukumu, bet pēc tā noslēdza setu savā labā ar 21:18.

Trešā seta pirmās izspēles lika noprast, ka otrā seta neveiksmes ir atstātas aiz muguras, bet tad Samoilovs nospēlēja nepārliecinoši, latviešiem nonākot iedzinējos ar 2:4. Ar atspēlēšanos Latvijas duetam nesekmējās, bet tā vietā Samoilovu apturēja pie tīkla, rezultāta starpībai pieaugot līdz trīs punktiem (5:8). Spēle strauji tuvojās izskaņai, bet Latvijas dueta aizsardzība kā neparādījās, tā neparādījās. Seta izskaņā Kataras duets ieguva četru punktu pārsvaru, bet latvieši vēl paņēma pārtraukumu. Samoilovam un Šmēdiņam izglābties neizdevās, kas nozīmēja zaudējumu ceturtdaļfinālā ar rezultātu 1:2 (21:17, 18:21, 12:15).

Latvijas duets šajā turnīrā ierindojās piektajā vietā, par ko saņēma 480 ranga punktus un 6000 ASV dolāru lielu naudas balvu.


, 2019-04-27 10:17, pirms 5 gadiem
"maurinju"&CO smagi strādājuši Ēģiptē visu ziemu, un te ir rezultāti! "maurinju" prot visu sačakarēt! Žēl, ka viņa audzēkņiem/audzēknēm tas vēl nav pielecis, bet Olimpiāde nav aiz kalniem!
, 2019-04-27 11:19, pirms 5 gadiem
Genarinjo ir totalaa pakalaa ar savu metodiku. Cik Shmedins veel vilka uz vecaas baazes ar nesajaatu galvu peec Londonas tik ari bija. Genarojs pa shitiem gadiem chaljus ir sajaajis gan moraali, gan arii funkcionaali.
, 2019-04-27 11:37, pirms 5 gadiem
Nevis piektie, bet astotie. Tas, kad ziedu laiki garām, sācies noriets, ir labs rezultāts.
, 2019-04-27 19:30, pirms 5 gadiem
No ieprieksejiem 3 gudriniekiem var noprast, ka tas tip sudigs rezultats? 😄
Paskatieties kadas komandas palika aiz viniem! 😄

Skaidrs, ka 5.vieta te ir nekas salidzinajuma ar dalitu 1.vietu divana pirshanas chempionata no kura augstakminetie 3 kungi nupat ka atgriezusies! 😄
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Queen & King of the Court

Brāļi Samoilovi piekāpjas brālēniem Grimaltiem

Brazīlijas dienvidaustrumu municipalitātē Sakvaremā sācies "Beach Pro" tūres posms pludmales volejbolā. "Challenge" kvalifikācijas izšķirošajā kārtā Latvijas tandēms Aleksandrs Samoilovs/Mihails Samoilovs piekāpās Čīles brālēniem Marko Grimaltam/Estebanam Grimaltam (15:21, 17:21) un ierindojās 25. vietā.
Aleksandrs Samoilovs un Mihails Samoilovs. Foto: Pim Waslander / Queen & King of the Court

Brāļi Samoilovi Sakvaremā sāk ar uzvaru un šovakar cīnīsies pret brālēniem

Brazīlijas dienvidaustrumu municipalitātē Sakvaremā sācies "Beach Pro" tūres posms pludmales volejbolā. "Challenge" kvalifikācijas pirmajā kārtā Latvijas tandēms Aleksandrs Samoilovs/Mihails Samoilovs pārspēja Urugvajas atlētus Hansu Hannibalu/Nikolasu Ljambiasu - 21:16, 21:15. Izšķirošā kvalifikācijas spēle notiks plkst. pēc 22.20 (sāksies krietni vēlāk).
LSFP prezidents Einars Fogelis un LOK ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks. Foto: LOK
6

LOK biedri neatbalsta LOK un LSFP apvienošanās procesa uzsākšanu

Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) biedri šodien Ģenerālās asamblejas sesijā (aizklātā balsojumā) nolēma neatbalstīt kārtību, kādā Latvijas Sporta Federāciju padome (LSFP) tiktu apvienota ar LOK.