Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

40 gadus vecais Dalhauzers: "OS pārcelšanas dēļ doma par treniņiem ir drausmīga"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

40 gadus vecais Dalhauzers: "OS pārcelšanas dēļ doma par treniņiem ir drausmīga"
Fils Dalhauzers un Tods Rodžers triumfēja 2008. gada olimpiskajās spēles. Foto: FIVB

Tokijas olimpiskās spēles tika pārceltas uz nākamo gadu. Gados jauniem sportistiem tā varbūt nav liela bēda, bet ne visiem tiem, kuri bija plānojuši beigt karjeru pēc 2020. gada spēlēm. 40 gadus vecais olimpiskais čempions pludmales volejbolā Fils Dalhauzers (ASV) tagad ir satriekts, jo nāksies trenēties vēl pusotru gadu.

Pēc olimpisko spēļu pārcelšanas tika izteikts pieņēmums, ka ne visi gados vecākie sportisti būs gatavi trenēties vēl daudzus mēnešus, lai pretendētu uz spēlēm 2021. gadā. Latvijas Televīzija jautāja Latvijas šķēpmešanas rekordistei Madarai Palameikai (32) - viņa teica, ka būs grūti saņemties, taču ir gatava turpināt. Tāpat tika prasīts pludmales volejbolistam Aleksandram Samoilovam (34), tomēr viņa plānos ietilpst pat 2024. gada olimpiskās spēles. Pludmales volejbolists Mārtiņš Pļaviņš (34) arī vēlas mērķēt uz 2024. olimpiādi. Tādējādi olimpiādes pārcelšana uz nākamo gadu pieredzējušo pašmāju sportistu olimpiskos plānus nemaina.

Arī citviet pasaulē kāds sporta spīdeklis nav nācis klajā ar skaļu paziņojumu: "Olimpisko spēļu pārcelšanas dēļ nolemju beigt karjeru." 2004. gada olimpiskais čempions 100m sprintā, amerikānis Džastins Getlins (38) turpinās. Tāpat arī 2016. gada olimpiskais čempions 4x100m stafetē, jamaikietis Asafa Pauels (37). Trīskārtējā olimpiskā čempione pludmales volejbolā Kerija Volša-Dženingsa (41) ar lielu entuziasmu ir gatava turpināt, taču viens viņas slavenais tautietis tagad nokļuvis grūtsirdīgā situācijā.

2008. gada olimpiskais čempions pludmales volejbolā Fils Dalhauzers (40): "Es nezinu. Man bija skaidrs plāns šovasar pēc Tokijas beigt karjeru. Bet doma par treniņiem vēl pusotru gadu šobrīd šķiet drausmīga." Koronavīrusa pandēmijas laikā treniņu iespējas arī ASV ir ļoti ierobežotas. "Par laimi man garāžā ir trenažieru zāle, līdz ar to varu cilāt svarus."

Dalhauzers mēģina sevi uzmundrināt, gremdējoties atmiņās par triumfu 2008. gada spēlēs. "Viena lieta, ko atceros un nekad neaizmirsīšu. Mēs stāvējām pjedestāla virsotnē un skatījāmies lejā uz puišiem, kurus bijām sakāvuši. Viņi raudāja, un tas mani darīja mazliet laimīgu."

Izmantotie resursi:
clickorlando.com

  +1 [+] [-]

, 2020-03-27 16:04, pirms 4 gadiem
protams, ka Pļaviņš un Smoilovs vēl trenēsies tos 5 gadus...
SMS credit normāli maksā...

ja maksālu līdz 50gadu vecumam... trenētos un spēlētu arī tik ilgi

     [+] [-]

, 2020-03-28 16:10, pirms 4 gadiem
Tas Dalhauzers kaut kāds sadists izklausās - citi raudāja un tas viņu darīja laimīgu!