Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Genādijs Samoilovs: "Solīju, ka Tokijas olimpiādē būs trīs komandas"

Genādijs Samoilovs: "Solīju, ka Tokijas olimpiādē būs trīs komandas"
Genādijs Samoilovs. Foto: F64/Romāns Kokšarovs

Genādijs Samoilovs neapšaubāmi ir viens no panākumiem bagātākajiem treneriem Latvijas sportā. Jau aizvedis uz Tokijas olimpiskajām spēlēm divus pārus, viņš cer, ka uz Uzlecošās saules zemi nākamvasar dosies arī Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Sarunā ar Sportacentrs.com Samoilovs atklāja, ka turnīrā Ķīnā ļoti liela nozīme bija fiziskajai sagatavotībai.

"Mēs kārtīgi strādājām. Solīju, ka Tokijas olimpiādē būs trīs komandas. Ar diviem pāriem to izpildījām, vēl vienam ir laiks, ja viņi grib. Arī ar trešo komandu vēlos tikt uz olimpiskajām spēlēm, un mums ir tāda iespēja. Vajag strādāt," Genādijs Samoilovs atgādināja par mērķi aizvest uz Tokijas olimpiskajām arī trešo pāri.

Pēc nopelnītajām ceļazīmēm Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs, kā arī Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka atpūtīsies vairāk, kā parasti pirms svarīgākās sezonas viņu karjerās. "Atvaļinājums būs nedaudz ilgāks. Vajadzēja lidot uz Ēģipti un pēc tam uz Meksiku (četru zvaigžņu turnīru 13.-17. novembrī), bet tagad varam nedaudz vairāk atpūsties, kā līdz šim."

"Mums vienmēr ir pamati fiziskajā sagatavotībā. Katru gadu kārtīgi strādājam. Vairāki mēneši treniņnometnē Ēģiptē palīdz. Mums ir labi pamati, tāpēc šo maratonu izturējām. Visi pārējie krita. Krievi sūdzējās, ka tā bija septītā spēle. Bet mēs varējām turpināt arī tālāk," fiziskās sagatavotības milzīgo lomu olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā uzsvēra Samoilovs, kas apliecinājās Pļaviņa un Toča pēdējā spēlē pret Konstantīnu Semjonovu un Iļju Ļeškovu. "Mēs nespējām noķert tempu. Pakāpeniski sākām spēlēt, bet krieviem otrādi – viņi noguruši, nevarēja izturēt mūsu spiedienu. Sākām servēt uz Semjonovu un viņš salūza. Plāns izdevās."

Par grūtāko brīdi turnīrā panākumiem bagātais treneris atzina pirmās dienas. "Sākums bija ļoti grūts, jo bija nepierasti – laiks, pārlidojumi. Pakāpeniski sākām spēlēt un uzlabot sniegumu. Kā Mārtiņš teica – vīrieši vinnēja, tad meitenes arī 100% uzvarēs. Viņām būs vieglāk apspēlēt visas pārējās, nekā mums Konstantīnu Semjonovu un Iļju Ļeškovu. Mārtiņš pieredzējis cilvēka – zina, ko runā."

Jau vēstījām, ka sestdien Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs kā pirmie izcīnīja ceļazīmi uz Tokijas olimpiskajām spēlēm, bet svētdien to pašu spēja izdarīt Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka, izcīnot pirmoreiz sieviešu olimpisko kvotu Latvijai pludmales volejbolā.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2019-09-26 17:44, pirms 4 gadiem
Ar trešajiem liekas būs visgrūtāk!