Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Alisons un Bruno pārliecinoši triumfē Jokohamas "Grand Slam"

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Alisons un Bruno pārliecinoši triumfē Jokohamas "Grand Slam"
Alisons Cerutti un Bruno Oskars Šmits
Foto: fivb.org

Japānas pilsētā Jokohamā šodien noslēdzies "Grand Slam" posms pludmales volejbolā, vīriešu turnīrā pārliecinoši triumfējot pasaules čempioniem Alisonam Cerutti un Bruno Oskaram Šmitam no Brazīlijas. Sieviešu turnīrā nelielu pārsteigumu sagādāja vācietes Laura Ludviga un Kira Valkenhorsta, bez zelta medaļām atstājot brazīlietes Agatu un Barbaru.

Spēle par 3. vietu

Pēc uzvaras pār Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu austrieši Klemens Doplers un Aleksandrs Horsts aizspēlējās līdz pusfinālam, kurā pretī stājās pašreizējie pasaules čempioni no Brazīlijas Alisons Cerutti un Bruno Oskars Šmits. Austriešiem šajā spēlē lielu variantu nebija, ko parādīja arī rezultāts - 0-2 (14:21, 18:21). Cīņā par trešo vietu austriešiem pretī stājās cits turnīra pārsteigums, Konstantīns Semjonovs un Vjačeslavs Krasiļņikovs no Krievijas, kuri pusfinālā ar 0-2 (18:21, 20:22) atzina kanādiešu Bena Sakstona un Čeima Šalka pārākumu.

Pirmajā setā abi dueti cīnījās daudz maz līdzīgi līdz tā vidum, kad izšķirošo izrāvienu pēc tehniskā pārtraukuma veica Doplers un Horsts, iekrājot četru punktu pārsvaru (15:11). Krieviem izdevās sadeldēt deficītu uz pusi (16:18), bet tad servi nespēja uzņemt Semjonovs, izdzēšot Krievijas dueta cerības. Doplers un Horsts uzvarēja setu ar rezultātu 21:17.

Otro setu ar eisu sāka Horsts, turpinot servēt pa Semjonovu. Krieviem nevedās spēles uzbrukumā, Austrijas duetam izvirzoties vadībā ar 5:2. Brīdi vēlāk veiksme nāca palīgā Semjonovam, kura raidītā bumba pēc serves aizskāra tīklu un ļāva tikt pie viegla punkta. Uzreiz sekoja austriešu kļūda uzbrukumā un jau 5:5 uz tablo. Dopleram un Horstam ilgs laiks nebija vajadzīgs, lai atkal iegūtu iniciatīvu un trīs punktu pārsvaru (11:8). Pēc tehniskā pārtraukuma Semjonovs un Krasiļņikovs iekrāto deficītu atspēlēja, saglabājot intrigu (14:14). Izvirzīties vadībā Krievijas duetam tomēr nebija lemts. Austrieši nākamās trīs izspēles nospēlēja pacietīgi un ļoti precīzi, sperot platu soli uzvarai mačā (17:14). Turpinājumā nekādi brīnumi vairs nenotika, Dopleram un Horstam godam nopelnot bronzas godalgas - 2-0 (21:17, 21:16).

Fināls

Viennozīmīgi favorīti uz zelta medaļām bija Alisons un Bruno, kuri jau kopš pasaules čempionāta rāda izcilu sniegumu. Tiesa Kanādas duets bija gatavs pacīnīties, līdzīgi kā to Gštādē paveica Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš. Spēli labāk iesāka tieši Sakstons un Šalks, ātri vien tiekot pie divu punktu pārsvara (6:4). Ilgi gan tā tas nepalika. Bruno salauza pretiniekus ar labām servēm, brazīliešiem ne vien pārņemot vadību, bet arī iekrājot trīs punktu pārsvaru īsi pirms tehniskā pārtraukuma (11:8). Kad rezultāta starpība sasniedza jau četrus punktus, kanādieši sāka meklēt punktus pie Bruno, kurš divreiz kļūdījās uzbrukumā (13:15). Tas gan bija arī viss. Līdz seta izskaņai savas kvalitātes demonstrēja Alisons, dodot Brazīlijas duetam uzvaru pirmajā setā ar 21:15.

Otro setu Brazīlijas duets sāka tikpat pārliecinoši kā noslēdza pirmo. Rezultāta starpība ātri sasniedza trīs punktus, Kanādas pludmales volejbolistiem liekot paveikt kādu brīnumu, lai vēl pacīnītos par uzvaru. Pirms tehniskā pārtraukuma Alosons un Bruno atradās vadībā ar 12:8, neizrādot nekādas vājuma pazīmes. Pēc tehniskā pārtraukuma seta turpinājums ātri vien kļuva par formalitāti. Rezultāta starpība turpināja augt, kanādiešiem tā arī nespējot lauzt cīņas gaitu. Līdz ar to priecāties par pārliecinošu uzvaru varēja Alisons un Bruno - 2-0 (21:15, 21:15).

Sieviešu turnīrs

Līdzīgi kā vīriešu turnīrā, arī sieviešu turnīrā labāko četriniekā spēja iekļūt tikai viens Brazīlijas duets - Agata Bednarčuka un Barbara de Freita. Viņas vien sīvā pusfināla cīņā ar 2-1 (25:23, 19:21, 15:12) pārspēja kanādietes Heteru Bensliju un Sāru Pavanu. Tikpat sīva cīņa bija vērojama otrā pusfinālā, kurā vācietes Laura Ludviga un Kira Valkenhorsta ar 2-1 (21:19, 17:21, 23:21) apspēlēja amerikānietes Eiprilu Rosu un Dženiferu Fopmu.

Līdz ar to par bronzas godalgām cīnījās divi Ziemeļamerikas dueti. Pirmajā setā Rosa un Fopma ielika labu pamatu, izcīnot drošu panākumu ar 21:15. Viņām bija visas iespējas noslēgt maču ar uzvaru divos setos, bet kanādietes tomēr izrādījās pietiekami sīkstas, lai uzvarētu setu ar 22:20. Līdz ar to viss izšķīrās trešajā setā, kurā krietni labāk nospēlēja Benslija un Pavana, svinot panākumu ar 2-1 (15:21, 22:20, 15:9).

Finālspēle starp Brazīlijas un Vācijas duetiem sākās ar sīvu un netalaidīgu cīņu. īsi pirms tehniskā pārtraukuma vācietēm izdevās iegūt divu punktu pārsvaru (10:8), bet pēc atpūtas tas uzreiz tika zaudēts (11:11). Turpinājumā bija vērojama bezkompromisa cīņa punkts punktā līdz brīdim, kad neatlaidīgi aizsardzībā nospēlēja Ludviga, atkārtoti dodot Vācijas pārim divu punktu pārsvaru (16:14). Ar to arī tika panākts gala lūzums pirmajā setā. Brazīlijas pludmales volejbolistes vairs nespēja gūt ne punktu, zaudējot setu ar 14:21.

Otrā seta pirmā puse daudz neatšķīrās no pirmajā setā redzētā. Agata un Barbara turējās minimālā vadībā līdz vācietēm pēc tehniskā pārtraukuma atkal izdevās iegūt divu punktu pārsvaru (15:13). Ludviga un Valkenhorsta nedomāja atdot nevienu vieglu punktu, kas bija panākuma atslēga. Seta galotnē Vācijas pludmales volejbolistes tika pie trīs mačbumbām un jau ar pirmo noslēdza finālu ar uzvaru - 2-0 (21:14, 21:17).

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-07-26 13:43, pirms 9 gadiem
Te vairs jautājumu par sezonas kopvērtējuma uzvarētājiem nav - kaut kā neticās, ka citi sāks spēlēt daudz labāk vai Alisons/Bruno sāks palaisties... var jau būt, ka nedaudz viņu forma uz sezonas beigām kritīsies, bet domāju, ka ne tik ļoti, lai viņi vairs nespētu izcīnīt medaļas...

  +1 [+] [-]

, 2015-07-26 14:17, pirms 9 gadiem
U18 eevza armenija sodien mus gaida divas lat-rus cinas sievitem (Gramberga/Smilskalne cinisies par 3. vietu, bet Graudina/Neciporuka speles finalaa). Viriesu konkurencee mus gaida saldais ediens - latvijas finals!

Speli saraksts un linki uz tiesraidem

  +1 [+] [-]

, 2015-07-26 14:17, pirms 9 gadiem

     [+] [-]

, 2015-07-28 08:19, pirms 9 gadiem
Laola nav un neredz vairs ne savējos ne citus. LTV varētu vismaz pusfinālus un finālus rādīt!