Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Klāt pirmais LČ sniega volejbolā, uzvarētāji kvalificēsies Eiropas čempionātam

Jānis Celmiņš

Klāt pirmais LČ sniega volejbolā, uzvarētāji kvalificēsies Eiropas čempionātam
Foto: CEV

Sestdien Siguldā norisināsies pirmais Latvijas čempionāts sniega volejbolā. Uzvarētāji gan vīru, gan dāmu konkurencē iegūs ceļazīmes uz Eiropas čempionātu, kas no 23. – 25. martam norisināsies Austrijas kalnu kūrortā Vagrainā. Izšķirošās Latvijas čempionāta cīņas sestdien no plkst. 16:00 būs skatāmas Sportacentrs.com TV kanāla tiešraidē.

Vīru konkurencē dalību turnīram Siguldā pieteikušas 16 komandas, kuras vispirms aizvadīs cīņas apakšgrupās, kurām sekos izslēgšanas cīņas. Dāmu konkurencē tikmēr sacentīsies vien četri dueti. Vispirms tiks spēlēts viens aplis apakšgrupā, kuram sekos cīņas par medaļām. Abu dzimumu pārstāvji sadalīs 1000 EUR balvu fondu. Čempioni tiks pie 250 EUR naudas balvas, bet otrās un trešās attiecīgi pie 150 un 100 EUR.

Vīru konkurencē sniegotajos laukumos dosies liela daļa pludmales volejbolā redzētu seju. Titulētākie no viņiem Rihards Finsters un Aleksandrs Solovejs. Sasniegumi smiltīs gan abiem negarantē turnīra pirmā numura statusu. Tas tiks mazāk zināmajiem Valērijam Tolkačovam un Arnim Uzulam – Petrovskim. Pēdējiem kā vienīgajiem ir CEV sniega volejbola reitinga punkti. Tie iegūti Turcijā notiekošā CEV Sniega volejbola tūres posmā, kur Latvijas duets izcīnīja 9. vietu. Vai tas viņus tādejādi padara par Latvijas čempionāta galvenajiem favorītiem? Diez vai… Tāpat vīru turnīrā par godalgām cīnīsies Haralds Regža un Kristaps Šmits, sīksti pretinieki ikvienam būs Gints Antoms un Aigars Brivna, kuriem šī nebūs pirmā pieredze sniega volejbolā. Dāmu konkurencē par galvenajām favorītēm jāsauc Alise Lece un Ilze Liepiņlauska, kurām konkurenci sastādīt centīsies pieredzējušās Ingas – Ikauniece un Vētra.

Domājams, ka šī turnīra lielākais kairinātājs ir tieši ceļazīmes uz Eiropas čempionātu, kas marta nogalē norisināsies Austrijā. Interesanti, ka Vagrainas kalnu kūrorta sniegā savas pēdas savulaik atstājuši Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Solovejs. Latvijas duets 2014. gada martā triumfēja “Snow volley tour” posmā. Līdzīgu panākumu pērnā gada aprīļa sākumā sasniedza Jekaterina Stepanova un Marta Ozoliņa, kuras uzvarēja Eiropas tūres posmā Lihtenšteinas kalnu slēpošanas kūrortā Malbunā.

Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) mērķis ir panākt, lai tuvāko gadu laikā sniega volejbols tiktu iekļaut olimpisko spēļu programmā. Pagaidām tā šķiet utopija, bet redzot, cik aktīvi šis volejbola paveids attīstās, šāds scenārijs nav neiespējams.

Sacensības norisināsies Fischer Slēpošanas centrā (Ziedu ielā 4). Izšķirošās LČ Sniega volejbolā cīņas tiešraidē no plkst. 16:00 tiks translētas Sportacentrs.com TV kanālā! Tiešraide internetā būs pieejama ŠEIT: Ergo Winter Open
LČ Sniega volejbolā

LČ sniega volejbolā programma:

09.00 – 13.00 pamatturnīra spēles vīriešiem 16 komandas (2 laukumi)
13.00 – 16.00 pamatturnīra spēles sievietēm 4 komandas (1 laukums)
13.00 – 16.00 Izslēgšanas spēles vīriešiem (2 laukumi);
16.00 1/2fināls vīriešiem;
16.30 1/2fināls vīriešiem;
17.00 Spēle par 3.vietu sievietēm;
17.30 Fināls sievietēm;
18.00 Spēle par 3.vietu vīriešiem;
18.30 Fināls vīriešiem