Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Latvijas dueti šonakt Ķīnā mēģinās nodrošināt savstarpēju zelta cīņu

Krišs Upenieks

Latvijas dueti šonakt Ķīnā mēģinās nodrošināt savstarpēju zelta cīņu
Aleksandrs Samoilovs
Foto: FIVB

Ķīnas pilsētā Ksjamenā naktī uz sestdienu pēc Latvijas laika norisinās FIVB Pasaules kausa ''Open'' sērijas posma pusfināla spēles. Abos mačos pa Latvijas pārim! Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš spēkosies ar vāciešiem Markusu Bokermanu un Larsu Flūgenu, bet Mārtiņam Pļaviņam un Haraldam Regžam pretī stāsies Fils Dalhauzers un Nikolass Lusena.

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš sezonas izskaņā ļoti labi krāj vērtīgus reitinga punktus, lai pirms nākamās sezonas jau pietiekami droši justos par savām pozīcijām olimpiskajā rangā. Saša un Jānis pēdējās nedēļās uzvarējuši ''Open'' posmos Riodežaneiro pludmalē, kur nākamgad risināsies gada galvenās cīņas, kā arī Krievijas pilsētā Sočos.

Ksjamenā Samoilovs un Šmēdiņš bija izlikti ar pirmo numuru, un A apakšgrupā guva trīs uzvaras trīs setos pret Ķīnas, Kataras un Austrijas duetiem, kas ļāva izlaist izslēgšanas turnīra pirmo kārtu. Astotdaļfinālā latvieši bez variantiem apspēlēja ASV duetu Krabs/Krabs (21:10, 21:13), bet ceturtdaļfinālā apliecināts meistarības pārākums pret Marko un Garsiju no Spānijas - 21:8, 21:17.

Pusfinālā Aleksandrs un Jānis spēlēs pret Vācijas pāri Bokermans un Flūgens, kuri turnīrā bija izlikti ar septīto numuru. Ar vāciešiem Latvijas pāris divas reizes spēlēja Riodežaneiro - grupā tika piedzīvots zaudējums, bet turnīra izskaņā apspēlēts Markuss un Lars finālspēlē ar 21:15, 25:23. Samoilovs un Šmēdiņš pusfināla spēli uzsāks 4:35 pēc Latvijas laika. Spēle, protams, norisināsies uz centrālajā laukumā, un tiešraidē to vērot, visticamāk, varēs ŠEIT.

Labāko kopīgo turnīru FIVB Pasaules kausa tūrē līdz šim aizvada Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža, kuri pirmo reizi spējuši iekļūt šāda līmeņa turnīra pusfinālā. Grupā latvieši izcīnīja divas uzvaras un piedzīvoja vienu zaudējumu, kā rezultātā aizvadītajā naktī nācās aizvadīt trīs spēles, kas bija fiziski ļoti sarežģīti, jo Ķīnā arī šobrīd ir ļoti karsts.

Izslēgšanas turnīrs ''zars'' līdz ceturtdaļfinālam Mārtiņam ar Haraldu bija itin pateicīgs, kas tika izmantots ar izcīnītām uzvarām pār Venecuēlas un Japānas pludmales volejbolistiem. Ceturtdaļfinālā pretinieks bija jau nopietnāks - poļi Bartošs Lošiaks un Pjotrs Kantors, pret kuriem šogad bija piedzīvoti jau vairāki zaudējumi. Svarīgajā spēlē Ķīnā beidzot uzvaru arī mūsējiem - 21:16, 21:18 un vieta turnīra pusfinālā.

Cīņa par vietu finālā solās būt ļoti sarežģīta - 3:35 pēc Latvijas laika mūsējiem pretī stāsies ASV duets Fils Dalhauzers un Nikolass Lusena, kuri apvienojās tikai šīgada vasarā, taču sezonas otrajā pusē nopietni pieteikušies pasaules pludmales volejbola elitē, atkal teicamu formu sasniedzot Dalhauzeram. Arī šīs spēles tiešraide jāmeklē ŠEIT.

Bronzas spēle paredzēta sestdien 8:30 pēc Latvijas laika, bet finālspēle sāksies pulksten 9:30. Šīs spēles tiešraidē jau būs vērojamas LTV7 tiešraidē.

Izmantotie resursi:
Fédération Internationale de Volleyball - FIVB

  +1 [+] [-]

, 2015-09-25 21:09, pirms 9 gadiem
Veiksmi vīriem!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -2 [+] [-]

, 2015-09-26 04:01, pirms 9 gadiem
Kur varam skatīties?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -3 [+] [-]

, 2015-09-26 04:20, pirms 9 gadiem
Paldies ka rakstāt rezultātu, savādāk darba nav ka sekot līdzi.

  -1 [+] [-]

, 2015-09-26 04:54, pirms 9 gadiem
Ja Pļaviņš mazāk burkšķētu, Regžam, iespējams, veiktos labāk. Pļaviņš ikvienu Haralda kustību komentē.

  -3 [+] [-]

, 2015-09-26 05:34, pirms 9 gadiem
Otrais sets bija jāvinnē.

  -1 [+] [-]

, 2015-09-26 05:42, pirms 9 gadiem
KoNuKo rakstīja: Nu, ko, letiņi spēlē par 3. vietu! Ar ko arī Jūs "apsveicu".
Nav ne vainas. Gan jau uzvaras nāks.

  -1 [+] [-]

, 2015-09-26 06:07, pirms 9 gadiem
itrenere rakstīja: Nav ne vainas. Gan jau uzvaras nāks.
Vieniem viņa tiešām atnāks!