Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Dainis Āzens

Mihails Samoilovs: "Matīsam nekas nemainās – skrien un sit"

Mihails Samoilovs: "Matīsam nekas nemainās – skrien un sit"
Zaudētāju nebija
Foto: Facebook/volejbolslv

"ERGO Open 2018" Latvijas čempionāts pludmales volejbolā un EEVZA posms vienā beidzās ar diviem Latvijas – Baltkrievijas dueļiem, katrai no valstīm svinot pa uzvarai. Kāpēc tā, prasījām Anastasijai Kravčenokai un Mihailam Samoilovam.

Vīriešu turnīrā ļoti sarūgtināts pēc mača Mihails Samoilovs nebija: “Bijām plānojuši uzvarēt, un to varējām arī izdarīt, taču droši vien, ka to izdarīt patraucēja tikai 10 kopīgi aizvadītie treniņi. Turklāt Matīss gatavojas arī sezonai zālē. Iespējams, ka vēl kādu turnīru aizvadīsim kopā vēl šajā rudenī, bet viss ir atkarīgs no tā, kādi piedāvājumi Matīsam būs zāles volejbolā. Vēl finālā varējām labāk piespēlēt, un serves bija pārāk vieglas pretiniekiem. Savukārt, kad spēlējām ar Haraldu Regžu un Tomu Šmēdiņu, slikta uzņemšana bija man. Viens otram neko nepārmetām, un katrs darījām savu darbu. Biju priecīgs, ka piepildījies mans sapnis un varu spēlēt aizsardzībā, bet Matīsam nekas nemainās – skrien un sit,” ar humoru turnīra aprakstu nobeidza Samoilovs.

Sievietēm pāra Anastasija Kravčenoka/Alise Lece izveidi sekmējuši vairāki faktori. “Ilze Liepiņlauska jau bija devusies atvaļinājumā, un treneris (Genadijs Samoilovs, kuru apsveicam nesenajā 60 gadu jubilejā. - aut.) man teica, ka nebūtu slikti, ja uzspēlētu kopā ar Alisi,” pāra Kravčenoka/Lece tapšanu komentēja Anastasija Kravčenoka. “Sanāca labs turnīrs, jautrs un izdevies.”

Vaicāta par krasajām pārmaiņām finālā, Kravčenoka bija paškritiska: “Pirmajā setā vispār nespēlējām. Pēc pārliecinošā panākuma grupā bijām pārliecinātas par uzvaru arī pēdējā spēlē. Domājām, ka iziesim laukumā un kaut kā vinnēsim. Tomēr viņas sāka labi servēt, mums radās problēmas ar servju uzņemšanu, un tikai otrā seta vidū sākām spēlēt savu spēli. Ar Baltkrievijas pāri jaunatnes sacensībās esam spēlējušas reizes trīs – četras, bet šoreiz Sjakretavas pāriniece nevarēja spēlēt, jo viņai (Viktorijai Šalajevskai. - LVF Preses dienests) celim ir veikta operācija. Par laimi mums viņas aizstājēja tik stabili un labi nespēlēja.”

Latvijas čempionāts jau beidzies, bet šogad vēl atlikuši vairāki EEVZA posmi, kā arī turnīri pasaules tūres ietvaros.

Izmantotie resursi:
Latvijas volejbola federācija


Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.