Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Četri Latvijas pludmales volejbola pāri iekļūst pusfinālā EEVZA U-18 čempionātā

Četri Latvijas pludmales volejbola pāri iekļūst pusfinālā EEVZA U-18 čempionātā
Tīna Laura Graudiņa
Foto: fivb.org

Visi Latvijas U18 izlases volejbola dueti šodien Armēnijā pie Sevana ezera notiekošajā Austrumeiropas Volejbola zonālās asociācijas (EEVZA) U18 čempionātā turpināja spēlēt perfekti, iekļūstot sacensību pusfinālā. EEVZA U18 čempionāts Latvijas pludmales volejbola jaunajai maiņai kalpo kā gatavošanās sezonas galvenajam startam – Eiropas U18 čempionātam pludmales volejbolā, kas pirmo reizi no 6. līdz 9. augustam norisināsies Rīgā.

Puišu turnīra ceturtdaļfinālā Mihails Samoilovs/Aleksandrs Nasonovs ar 2-0 (22:20, 21:18) uzvarēja Audrju Knasu/Aurimu Mazuru no Lietuvas, bet Atvars Ozoliņš/Kristaps Šmits ar 2-0 (21:15, 21:15) pārspēja Olehu Viničuku/Mihailo Sviridu no Ukrainas. Pusfinālā Latvijas duetus gaida cīņas ar Krievijas vienaudžiem - Samoilovs/Nasonovs svētdien spēlēs pret Antonu Sarajevu/Denisu Šekunovu, bet Ozoliņš/Šmits tiksies ar Dmitriju Ponomarenko/Alekseju Torhanu.

Meiteņu turnīra ceturtdaļfinālā Tīna Laura Graudiņa/Paula Nikola Ņečiporuka ar 2-0 (21:13, 21:9) sagrāva Gerli Gullu/Silviju Pertensu no Igaunija, bet Elza Smilškalne/Linda Elizabete Gramberga ar 2-0 (21:19, 21:19) pārspēja Mariju Bočarovu/Jeļenu Fedjunovu no Krievijas. Pusfinālā svētdien Graudiņa/Ņečiporuka spēlēs pret Jeļizavetu Zajončkovsku/Oļesju Andrejuku no Krievijas, bet Smilškalne/Gramberga mērosies spēkiem ar Aleksandru Karabinoviču/Darju Auramčiku no Baltkrievijas.

Jau ziņots, ka grupu kārtā Latvijas pludmales volejbolisti izcīnīja septiņas uzvaras astoņos mačos, savās grupās ieņemot pirmās vietas un uzreiz tiekot ceturtdaļfinālā. Latvijas volejbolistiem uz turnīru līdzi devās meiteņu izlases treneris Aigars Birzulis, kā arī zēnu izlases otrais treneris Lauris Iecelnieks, jo pirmais treneris Genādijs Samoilovs šobrīd kopā ar Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu atrodas Japānā, kur norisinās Pasaules tūres “Grand Slam” turnīrs.

Pēc EEVZA U18 čempionāta izlašu treneri nosauks sastāvu, kas Rīgā piedalīsies Eiropas U18 čempionātā, kur gan meiteņu, gan zēnu konkurencē Latviju kā mājinieci varēs pārstāvēt pa trīs duetiem.

EEVZA U18 čempionāta pamatturnīrā startēja pa 12 puišu un meiteņu duetiem. Sacensībās startē jaunie pludmales volejbolisti no Armēnijas, Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Baltkrievijas, Krievijas un Ukrainas. Spēļu kalendāram un rezultātiem līdzi sekot varēs EEVZA mājas lapā Eastern European Volleyball Zonal Association, kur atrodama arī saite uz video tiešraidēm.

     [+] [-]

, 2015-07-26 12:33, pirms 9 gadiem
3 pari jau finala!!!!!