Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Graudiņa: "Minimālais mērķis pasaules čempionātā – izkļūšana no grupas"

Jānis Celmiņš

Graudiņa: "Minimālais mērķis pasaules čempionātā – izkļūšana no grupas"
Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa. Foto: cev.eu

“Minimālais mērķis – tikt ārā no grupas. Tāds ir mūsu uzdevums Pasaules kausa posmos, kāpēc gan, lai tagad nevirzītu līdzīgu,” sarunā ar portālu Sportacentrs.com, īsi pirms pasaules čempionāta stāsta Latvijas pludmales volejboliste Tīna Graudiņa.

Jau vestīts, ka no 28. jūnija līdz 7. jūlijam Hamburgā (Vācijā) norisināsies pasaules čempionāts pludmales volejbolā. Ja mūsu vīru duetiem jau ir pieredze līdzīga mēroga turnīros, tad mūsu dāmu duets Tīna Graudiņa / Anastasija Kravčenoka 28. jūnija pievakarē piedzīvos debiju pasaules čempionātā. Kravčenoka un Graudiņa, kuras turnīrā ir izsētas ar 31. numuru, plkst. 15:00 pēc Latvijas laika spēlēs pret polietēm Katažinu Kocjoleku un Kingu Vojtasiku (20.).

“Ar polietēm līdz šim neesam spēlējušas daudz, taču turnīros viņām sekojam pietiekami, pārsteigumu tur nebūs. Pieskaitu šo komandu pie tām, kuras mums ir jāuzvar. Skaidrs, ka pasaules čempionātā var gadīties visādi, taču mums būtu jāuzvar,” pirmās pretinieces turnīrā raksturo Tīna Graudiņa.

Vēl mūsējo grupā ir viens no pasaules vadošajiem duetiem Marketa Slukova un Barbara Hermanova. Šīs pretinieces Tīna raksturo kā ļoti spēcīgas, taču reizē atzīst, ka būs interesanti pārbaudīt sevi uz viņu fona. Arī par vācietēm (Šnaidere/Kercingere) Tīna izsakās ar cieņu, sakot, ka visas Vācijas komandas ir jārespektē. “Pret čehietēm uzspēlēt būs ļoti interesanti. Viņas ir ļoti spēcīgas, tāpēc spēle pret viņām man rada papildus azartu. Neesam ar viņām spēlējušas, šī sezona viņam nav nemaz tik veiksmīga, tāpēc iesim, cīnīsimies un mēģināsim uzvarēt. Runājot par vācietēm, tad visi Vācijas dueti ir jārespektē. Jā, šis nav pats spēcīgākais šīs valsts duets, bet noteikti nedrīkstam viņas nenovērtēt. Kopumā grupa noteikti nav spēcīgākā, noteikti ne nāves grupa,” stāsta Graudiņa, piebilstot, ka minimālais uzdevums pirms turnīra komandas iekšienē vēl nav izvirzīts. “Minimālais – tikt ārā no grupas. Tāds ir mūsu uzdevums Pasaules kausa posmos, kāpēc gan, lai tagad nevirzītu līdzīgu."

Tīna neslēpj, ka mikroklimats, par spīti aizvadītā gada nogales nesaskaņām un runām par šķiršanos, komandā ir ļoti labs. Komandu ir papildinājis bijušais pludmales volejbolists, šobrīd treneris Andris Krūmiņš. Viņš ar komandu kopā būs arī Hamburgā. “Mums turnīros līdz šim pietrūka cilvēks, kurš palīdz iesildīties, paanalizē pretinieces, palīdz ar spēles zīmējumu un plānu. Tāpat Andris palīdz ar laukumu rezervēšanu treniņiem, veic dažādus sadzīviskus darbus, kas mums ļauj koncentrēties spēlēm,” teic Graudiņa.

Pasaules čempionāts Hamburgā norisināsies no 28. jūnija līdz 7. jūlijam, un tajā piedalīsies arī abi vadošie Latvijas vīru dueti - Mārtiņš Pļaviņš / Edgars Točs un Aleksandrs Samoilovs / Jānis Šmēdiņš.

Latvijas pāru spēļu kalendārs PČ

DatumsLaiksPārisPretiniekiLaukums
28.06.15:00Kravčenoka/Graudiņa #31Vojtasika/Kocjoleka (Polija) 203.
17:00Pļaviņš/Točs #24Bergmans/Harmss (Vācija) #30CC
29.06.14:00Šmēdiņš/Samoilovs #11Savala/Lammels (Čīle) #443.
16:00Kravčenoka/Graudiņa #31Hermmanova/Slukova (Čehija) #22.
30.06.14:00Pļaviņš/Točs #24Abiša/Elgravī (Maroka) #453.
01.07.11:00Šmēdiņš/Samoilovs #11Haidrihs/Gērsons (Šveice) #272.
15:00Kravčenoka/Graudiņa #31Šnaidere/Kercingere (Vācija) #39CC
02.07.17:00Pļaviņš/Točs #24Fijaleks/Brils (Polija) #23.
03.07.12:00Šmēdiņš/Samoilovs #11Pedlovs/Šahters (Kanāda) #172.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-25 17:42, pirms 5 gadiem
Maksimālais kļūt par čempionēm??

  +1 [+] [-]

, 2019-06-25 17:47, pirms 5 gadiem
žēl,ka pret Slukovu nav galvenajā kortā...