Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs/Šmēdiņš pirmajā dienā Ventspilī nezaudē vairāk par 14 punktiem setā

Ints Megnis
Ints Megnis

Samoilovs/Šmēdiņš pirmajā dienā Ventspilī nezaudē vairāk par 14 punktiem setā
Aleksandrs Samoilovs. Foto: FIVB

Viens no pasaules vadošajiem pludmales volejbola pāriem Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš sestdien Ventspilī nezaudēja vairāk par 14 punktiem setā Latvijas čempionāta pludmales volejbolā “Ergo Open" pirmā posma pirmajā dienā.

Pagājušajā nedēļas nogalē Samoilovs ar Šmēdiņu sacentās Pasaules kausa posmā Brazīlijā, bet uz šīs nedēļas posmu Ķīnā pāris izlēma nedoties, tāpēc var atrādīties vietējiem līdzjutējiem. Pirmajā dienā viņi aizvadīja divus mačus apakšgrupā, ar 2-0 (21:13, 21:6) apspēlējot Leo Saulīti un Markusu Silkalnu un ar 2-0 (21:14, 21:14) Sandri Kalniņu un Kasparu Salmiņu.

Kopumā pirmajā dienā pārsteigumi nenotika, divas drošas uzvaras gūstot arī ar otro numuru izliktajiem Tomam Šmēdiņam un Haraldam Regžam, kā arī sacensību trešajam pārim Lukam Každailim un Arnam Rumševičam no Lietuvas.

Ceturtdaļfināla mači svētdien notiks desmitos no rīta. Samoilovs un Šmēdiņš tajā tiksies ar lietuviešiem Arturu Vasiļjevu un Robertu Jučnevicu, bet pēc tam pusfinālā šī pāra uzvarētājus sagaidīs labākā komanda no dueta, kurā tiksies Atvars Vilde un Mārcis Jirgensons pret lietuviešiem Edvinu Vaskeli un Linu Petraviču. Vēl ceturtdaļfinālā Toms Šmēdiņš un Regža spēkosies pret baltkrieviem Jauhenu Višņevski un Uladzislavu Ivanovu, kamēr Kazdailim un Rumševičam pretim stāsies Arnis Reliņš un Toms Benjavs.

Neliels pārsteigums tika piedzīvots dāmu turnīrā, kurā pusfinālu nav sasniegusi viena no Latvijas labākajām pludmales volejbolistēm Marta Ozoliņa. Viņa šajā turnīrā startēja pārī ar Kristu Paegli, ceturtdaļfinālā ar 1-2 (19:21, 21:19, 13:15) piekāpjoties māsām Petrai un Paulai Ņečiporukām. Ar septīto numuru izliktajām kuldīdzniecēm finālā pretim stāsies lietuvietes Vītene Vitauskaite un Urte Andrukaite, kurām ir visvairāk ranga punktu no visām turnīra dalībniecēm, bet viņām piešķirts otrais numurs. Otrajā pusfinālā gaidāma divu jauno un talantīgo Latvijas pāru sadursme - ar pirmo numuru izliktā Anete Namiķe un Varvara Brailko spēlēs pret Kristīni Briedi un Vanesu Grosbergu, kurām turnīrā ir ceturtais numurs.

Pēc Ventspils posma šosezon gaidāmi etapi Alūksnē, Saulkrastos, Jūrmalā un Cēsīs, bet finālposms tiek plānots Jūrmalā vai Rīgā. Kopumā ieplānoti seši posmi un, izņemot posmu Saulkrastos, visos startēs arī dāmas.