Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Maskavas "Grand Slam" kvalifikācijā cīnīsies viens mūsu dāmu duets, divi - vīru

Jānis Celmiņš

Maskavas "Grand Slam" kvalifikācijā cīnīsies viens mūsu dāmu duets, divi - vīru
Aleksandrs Solovejs un Ruslans Sorokins
Foto: Romāns Kokšarovs/f64

Rīt Maskavā startēs šīs sezonas pirmais FIVB „Grand Slam” turnīrs. Šajā posmā Latvija tiks pārstāvēta ar četrām komandām. Vīru turnīrā dalību ņems trīs dueti, bet dāmu - viens. Trīs no četriem pāriem turnīru būs spiesti uzsākt ar kvalifikācijas sacensībām, bet Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš cīņā dosies vien trešdien, kad Krievijas galvaspilsētā startēs pamatsacensības.

Pavisam klusi un bez lielas publicitātes uz Maskavu devies viens Latvijas dāmu duets. Lai gan varētu šķist, ka Martai Ozoliņai un Alisei Lecei šī būs debija „Grand Slam” turnīrā, tā nav. Abas kopā reizi „Grand Slam” sacensībās jau startējušas 2012. gadā, turklāt Alise debiju lielajos turnīros piedzīvoja vēl gadu iepriekš (2011. gadā) kopā ar Ingu Ikaunieci.

Kvalifikācijas sacensības Maskavā notiekošajā turnīrā latvietēm būs jāsāk ar pirmo kārtu. Mūsu meitenes sacensībās izsēta ar 25.numuru, kas pretiniecēs devis turnīra astoto numuru Rika Lehtonena un Taru Lahti. Šis Somijas duets ir pieredzes un jaunības apkopojums. Lehtonena šovasar svinēs jau savu 36 dzimšanas dienu, bet Lahti šobrīd ir tikai 22 gadi. Abas kopā spēlē jau kopš 2011. gada, taču ne ar ko ļoti spilgtu lepoties nevar. Līdzīgi kā Latvijas čempiones Ozoliņa un Lece, arī somietes šosezon jau paguvušas izlocīt kaulus Kontinentālajā kausā. Trešās kārtas cīņās Latvijas izlases spēlētājas piekāpās somietēm cīņā par otro vietu, ierindojoties trešajā pozīcijā G grupā. Martai ar Alisi konkrēti pret šo Somijas duetu uzspēlēt nebija lemts, bet Inese Jursone un Tīna Graudiņa piedzīvoja zaudējumu divos setos, katrā no tiem gūstot attiecīgi 20 un 18 punktus. Somietēm šosezon aiz muguras arī trīs Open sērijas turnīri Fužo, Lucernā un Prāgā, tur izcīnītas attiecīgi 9., 17. un 5. vieta. Pirmās kārtas spēli Latvijas un Somijas dueti aizvadīs jau plkst. 9:00 un cīņa notiks ceturtajā laukumā, no kura video translācijas netiek piedāvātas. Cīņas uzvarētājas otrajā kārtā, visticamāk, sagaidīs vācietes Viktorija Bīneka un Juliana Grosnere, kurām gan vispirms pirmajā kārtā jātiek galā ar Meksikas pārstāvju pretestību.

Vīru kvalifikācijas sacensībās tikmēr startēs divas mūsu komandas. Ruslans Sorokins un Aleksandrs kvalifikācijas turnīrā izsēti ar 23.numuru, kas pretiniekos devis Venecuēlas pāri Hesus Vilafaņe / Džeksons Hendrikss (10). Maču šie pāri uzsāks plkst.15:30 un tas risināsies ceturtajā laukumā, no kura video translācija netiks piedāvāta. Šīs cīņas uzvarētājiem pretī stāsies Fukss / Kecmareks (Vācija) un Van Dorestens / Van De Velde (Nīderlande) divcīņas uzvarētāji.

Mārtiņam Pļaviņam un Hermanam Egleskalnam kvalifikācijas turnīra zars tikmēr šķiet pasmags. Pirmajā cīņā jāpieveic sacensībās ar piekto numuru izsētie Pjotrs Kantors un Bartošs Lošiaks (Polija), kuri aizvadītajā nedēļā pavienojās Jūrmalas „Masters” sacensībās, kur ieguva 9.vietu. Ja izdosies uzvarēt, tad otrajā kārtā, visticamāk, nāksies tikties ar Jūrmalas turnīra uzvarētājiem – dvīņubrāļiem Mateo un Paolo Ingroso (12) no Itālijas. Tas gan gadījumā, ja panākumu svinēs arī itāļi, kuriem pirmajā spēlē jācīnās ar austriešiem Tomasu Kunertu un Kristofu Dresleru (21). Pļaviņš un Egleskalns pirmo cīņu rīt aizvadīs plkst.13:30 otrajā laukumā, kas nozīmē, ka cīņu varēs vērot arī video tiešraidē.

Pludmales volejbola Pasaules tūres sezonā vīriešiem būs astoņi "Open" kategorijas posmi, pieci “Grand Slam” kategorijas turnīri, trīs “Major” kategorijas turnīri, kā arī pasaules čempionāts Nīderlandē un sezonas finālturnīrs ASV. Visos turnīros volejbolisti cīnīsies par Starptautiskās volejbola federācijas (FIVB) pludmales volejbola pasaules ranga punktiem, kuri būs svarīgi cīnoties par olimpiskajām ceļazīmēm uz 2016. gada Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

     [+] [-]

, 2015-05-25 23:53, pirms 9 gadiem
nē nu fantastiska bilde ielikta, autors pats apskata pirms ieliek???
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-05-26 12:49, pirms 9 gadiem
"pirmo cīņu rīt aizvadīs plkst.13:30 otrajā laukumā, kas nozīmē, ka cīņu varēs vērot arī video tiešraidē."
Ir kāda info kur to varēs redzēt??? Laola rāda ,ka tikai no 29.05 sāk maskavas gp rādīt

     [+] [-]

, 2015-05-26 13:09, pirms 9 gadiem
http://livetv.sx/en/eventinfo/316786_moscow_grand_slam/#webplayer_ifr|301697|316786|301697|502|21|en

     [+] [-]

, 2015-05-26 13:42, pirms 9 gadiem

     [+] [-]

, 2015-05-26 14:03, pirms 9 gadiem
Skatoties Laola1.tv kanālu , kad spēlēja Mārtiņš ar Hermani pie kamerām fonā liekās, ka pagodinājis reperis Ozols, jo visu laiku kačā aiziet aiziet, bet ieklausoties vien tās pašas latvju mamzelītes!

     [+] [-]

, 2015-05-26 14:30, pirms 9 gadiem
Nu kā rādās arī Hermanis nav nekāds atrastais dimanta gabaliņš, uzbrukumā vīram jaudas pietrūkst, jo spēka uzbrukums vispār praktiski nav un serves uzņemšana un pārservēšana rada īpašas problēmas, bet gan jau 2020 gada Olimpiādi satrenēsies!