Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs un Šmēdiņš ar divām uzvarām iesoļo astotdaļfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Samoilovs un Šmēdiņš ar divām uzvarām iesoļo astotdaļfinālā
Aleksandrs Samoilovs. Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš pārliecinoši sākuši Ķīnas pilsētā Sjamenā notiekošo Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīru. Latvieši pirmajā spēlē neatstāja variantus vāciešiem, bet cīņā par uzvaru grupā un vietu astotdaļfinālā apspēlēja Kanādas pludmales volejbolistus.

Samoilovs un Šmēdiņš šo sezonu sāka ar ļoti neizteiksmīgi aizvadītu četru zvaigžņu turnīru Dohā, kur zaudēja abās spēlēs un palika 25. vietā. Kopš tā turnīra pagājis vairāk nekā mēnesis, latviešiem alkstot sevi apliecināt. Pērn Latvijas duets šajā turnīrā ierindojās devītajā vietā, bet augstākā vieta ir trešā. Tas gan izdevās vien 2015. gadā.

Līdzīgi kā Dohā, Samoilovs un Šmēdiņš izsēti ar trešo numuru, kas grupu turnīra sākumā pretiniekos deva nomināli vājākus pretiniekus. Tie bija kvalifikāciju pārvarējušie vācieši Maks Betziens un Džonatans Erdmans. Abi šosezon nospēlēja Sidnejas triju zvaigžņu turnīrā, bet ierindojās vien 33. vietā, neiekļūstot pamatturnīrā.

Likumsakarīgi, ka Samoilovs un Šmēdiņš bija šī mača favorīti, ko lieliski apliecināja arī laukumā. Latvieši pretiniekiem pirmajā setā ļāva gūt vien 10 punktus, bet otrajā vācieši iespēja gūt vien par diviem vairāk. Tādējādi Samoilovs un Šmēdiņš sāka turnīru ar ļoti pārliecinošu uzvaru - 2-0 (21:10, 21:12).

Nākamo spēli Latvijas duets aizvadīja pret kanādiešiem Semu Pedlovu un Semu Šahteru, kuri pirmajā spēlē ar 2-1 (19:21, 21:14, 17:15) pārspēja brazīliešus Pedru un Vitoru Felipi. Šīs spēles uzvarētājs ieņemtu 1. vietu grupā un garantētu vietu izslēgšanas turnīra otrajā kārtā. Abi dueti līdz šim tikušies reizi, kad 2017. gada Olštinas turnīrā kanādieši bija pārāki trīs setu cīņā.

Šo maču nedaudz labāk iesāka Latvijas duets, izvirzoties vadībā ar 4:2. Kanādieši atbildi parādā nepalika, un spēja panākt izlīdzinājumu (5:5). Turpinājumā daudz labāk sekmējās Samoilovam un Šmēdiņam, kuri spēja iegūt trīs punktu pārsvaru (10:7). Līdz tehniskajam pārtraukumam Latvijas duetam izdevās noturēt iegūto pārsvaru, bet pēc tā to arī nedaudz palielināt (17:13). Lai arī nākamos divus punktus guva Pedlovs un Šahters, Samoilovam un Šmēdiņam izdevās iztikt bez intrigas pirmā seta galotnē - 21:17.

Otro setu ar diviem punktiem sāka Kanādas pludmales volejbolisti, bet brīdi vēlāk ieguva arī trīs punktu pārsvaru (5:2). Kanādieši pilnībā pārņēma iniciatīvu un turējās drošā vadībā, piespiežot latviešu ņemt pārtraukumu pie rezultāta 8:4. Arī nākamajā izspēlē latviešiem bija gana lielas grūtības, bet punktu tomēr izdevās gūt. Pēc Samoilova serves izdevās sadeldēt deficītu uz pusi, bet tehniskajā pārtraukumā komandas devās pie rezultāta 11:10.

Pēc pārtraukuma latviešiem uzreiz izdevās panākt neizšķirtu. Kādu laiku spēle ritēja punkts punktā, kad Samoilovam un Šmēdiņam beidzot izdevās iegūt kaut minimālu pārsvaru (16:15). Līdz pat seta galotnei cīņa ritēja punkts punktā. Pie pirmās setbumbas tika kanādieši, bet to latvieši atspēlēja. Kanādas duetam ar setbumbas realizēšanu nesekmējās, bet latviešiem tikai nedaudz pietrūka, lai caur aizsardzību iegūtu mačbumbu. Brīdi vēlāk mačbumba tika iegūta, palika nerealizēta, bet pēc Šmēdiņa sitiena autā kanādieši atguva minimālu vadību. Ilgi nebija jāgaida, kad Šmēdiņš kļūdījās vēlreiz, veicot saīsinātu sitienu gar tīkla malu, kas noveda pie zaudējuma otrajā setā ar 25:27.

Trešā seta ievadā Samoilovam un Šmēdiņam izdevās izvirzīties vadībā ar 4:2, bet pretinieki uzreiz paņēma pārtraukumu. Tas gan neko daudz nelīdzēja, jo Šmēdiņš turpināja sekmīgi servēt, bet pretinieki nespēja apspēlēt Samoilova bloku. Tādējādi rezultāts ātri vien kļuva 8:2. Kanādieši centās līst ārā no pašu izraktās bedres, esot tuvu tam, lai atspēlētu trīs punktus pēc kārtas, bet atkal pašu kļūda to neļāva paveikt (9:4). Kanādas duetam vairs neradās iespējas atspēlēties, kas noveda pie Latvijas pludmales volejbolistu uzvaras ar rezultātu 2-1 (21:17, 25:27, 15:9).

Līdz ar to Samoilovs un Šmēdiņš izcīnīja uzvaru savā grupā un kvalificējās turnīra astotdaļfinālam. Tā kā tas paredzēts vien naktī uz sestdienu pēc Latvijas laika, tad latvieši ieguvuši arī vienu brīvdienu.

     [+] [-]

, 2019-04-25 13:42, pirms 5 gadiem
Sen nebijis notikums! Labais!