Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš un Točs sezonu sāk ar uzvaru un zaudējumu

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Pļaviņš un Točs sezonu sāk ar uzvaru un zaudējumu
Edgars Točs un Mārtiņš Pļaviņš. Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs ar mainīgām sekmēm sākuši Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu posmu Ķīnas pilsētā Sjamenā. Latvieši pirmajā mačā trīs setu cīņā pārspēja brazīliešus Guto un Saimonu, bet cīņā par uzvaru grupā piekāpās poļiem Gržegoržam Fijalekam un Mihalam Brilam.

Pļaviņš un Točs šai sezonai gatavojās ļoti rūpīgi, izlaižot arī pirmo lielo turnīru Dohā. Pērn Latvijas duets Sjamenā izkļuva no grupas, bet ierindojās vien 17. vietā. Sezonas pirmajā spēlē latviešu varēšanu pārbaudīja brazīlieši Gustavo Karvalješs un Saimons Barbosa, jeb vienkāršāk Guto un Saimons, kuri turnīrā izlikti ar trīs numuriem zemāk - kā astoņpadsmitie.

Spēle izvērtās gana interesanta. Pirmajā setā Pļaviņam un Točam spēle neaizgāja, kas beidzās ar zaudējumu 18:21. Otrajā setā Latvijas pludmales volejbolisti sasparojās un parādīja savu varēšanu, revanšējoties gana pārliecinoši ar rezultātu 21:16. Līdz ar to mača liktenis izšķīrās trešajā setā, kurā Pļaviņš un Točs pretiniekiem neatstāja nekādus variantus, galu galā svinot uzvaru ar rezultātu 2-1 (18:21, 21:16, 15:7).

Tādējādi Pļaviņš un Točs varēja cīnīsies par uzvaru grupā un vietu izslēgšanas turnīra otrajā kārtā. Pretī stājās ar otro numuru izliktie poļi Gržegoržs Fijaleks un Mihals Brils, kuri pirmajā mačā ar vien ar 2-1 (16:21, 21:17, 15:10) pārspēja ukraiņus Sergiju Popovu un Jaroslavu Gordejevu. Abi dueti līdz šim tikušies vienu reizi pērn Pasaules kausa tūres fināla posmā Hamburgā, kad poļi bija labāki trīs setu cīņā ar 2-1 (21:19, 17:21, 15:9).

Spēli ar diviem punktiem sāka poļi, bet jau pēc brīža latvieši panāca izlīdzinājumu (3:3). Kādu laiku cīņa ritēja punkts punktā, kad Fijaleks un Brils atjaunoja divu punktu pārsvaru (9:7). Ilgi tas tāds nenoturējās, Pļaviņam un Točam vēlreiz panākot izlīdzinājumu. Seta otrajā pusē Pļaviņš un Točs pirmo reizi nonāca iedzinējos ar četru punktu deficītu (14:18), bet nedomāja tik viegli padoties. Latvieši atspēlēja trīs punktus, saasinot cīņu seta galotnē, bet panākt izlīdzinājumu tomēr nebija pa spēkam. Līdz ar to Pļaviņam un Točam zaudējums pirmajā setā ar 19:21.

Otrajā setā līdzīga spēkošanās turpinājās, bet šoreiz labāk klājās Latvijas duetam, kas pirmais ieguva divu punktu pārsvaru (4:2). Vēlāk poļi pāris reizes kļūdījās uzbrukumā, bet atspēlēto bumbu aizsardzībā neizdevās pārvērst četru punktu pārsvarā. Par neveiksmēm uzbrukumā pie tīkla revanšējās Brils, bet Fijaleks drīz pēc tam atspēlēja arī trešo punktu pēc kārtas (8:8). Latviešu neveiksmes turpinājās, Pļaviņam nespējot precīzi atņemt Fijaleka neparocīgās serves un noslēgt uzbrukumus. Tādējādi Polijas duets pārņēma vadību, bet ne uz ilgu laiku. Talkā nāca Točs, kurš pie tīkla spēja atjaunot līdzsvaru (10:10).

Pēc tehniskā pārtraukuma latvieši kārtējo reizi parādīja savas kvalitātes aizsardzībā, kas kompensēja neveiksmes uzbrukumā un ļāva atrasties minimālā vadībā (12:11). Poļi sāka servēt pa Toču, kuram uzbrukuma noslēgums problēmas nesagādāja. Kādu laiku cīņa ritēja līdzīgi, kad Polijas duetam izdevās veikt izrāvienu un iegūt trīs punktu pārsvaru (18:15). Latviešiem izdevās divus punktus atspēlēt, bet tas arī viss. Seta galotnē Polijas duets savu pārsvaru noturēja, svinot uzvaru ar rezultātu 2-0 (21:19, 21:18).

Līdz ar to Pļaviņam un Točam izslēgšanas spēles būs jāsāk no pirmās kārtas, kas paredzēta piektdien, dienas pirmajā pusē pēc Latvijas laika. Nākamie pretinieki noskaidrosies vien naktī uz piektdienu, kad noslēgsies grupu turnīrs.

     [+] [-]

, 2019-04-25 09:29, pirms 5 gadiem
Kur varēs redzēt tiešraidi 11 00?