Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Lecei un Liepiņlauskai sniega volejbola bronza Eiropas čempionātā (+video)

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Lecei un Liepiņlauskai sniega volejbola bronza Eiropas čempionātā (+video)
Eiropas čempionāta sniega volejbola pjedestāls
Foto: cev.eu

Austrijas ziemas kūrortā Vagrainā tuvojas noslēgumam pirmais Eiropas čempionāts sniega volejbolā. Latvijas duets Alise Lece / Ilze Liepiņlauska šodien skaistā cīņā pieveica krievietes Ludmilu Dajanovu un Mariju Uškovu (3-0), iegūstot bronzu.

Eiropas čempionātā pēdējās dienas spēles notiek saulainos apstākļos, termometrs rāda +3. Pusfināla mačā Alise Lece / Ilze Liepiņlauska (#24) cīnījās pret Lietuvas sieviešu pludmales volejbola līderēm Ievu Dumbauskaiti un Moniku Povilaitīti, kuras šajā turnīrā izsētas ar 17. numuru. Mūsu kaimiņienes šoreiz bija krietni pārākas, līdz ar to latvietes piedzīvoja zaudējumu 12 minūtēs - 8:11, 4:11.

Bronzas mačā bija jāspēlē pret krievietēm Ludmilu Dajanovu un Mariju Uškovu (#14). Pirms izšķirošās cīņas mūsu dāmas bija labā noskaņojumā - priekšā stādīšanās pasākumā pārliecinoši pārspēja pretinieces pozitīvismā.

Pirmā seta sākumā bija pamats optimismam - 1:0, 2:1, 2:2, 4:2 (Liepiņlauskas serve), tad četri punkti krievietēm (4:6), latvietes izlīdzināja (6:6, 7:7) un pēc krievietes sitiena autā pārņēma vadību (8:7). Liepiņlauskas serve jau deva 9:7, bet tad trīs punkti oponentēm - 9:10. Pēc tehniskā pārtraukuma Lece izlīdzināja, bet krieviete iesita tīklā (11:10). Ilga izspēle un 11:12. Leces bloks - 13:12, Leces bloks - 14:12.

Otrā seta sākums slikts (0:3), bet turpinājums sanāca labāks (1:3, 3:4), Leces eiss - 5:5, tad arī 6:5 un tehniskas pārtraukums. Leces bloks - 7:5, divas veiksmīgas epizodes krievietēm (7:7). Liepiņlauska trieca bumbu pretinieču teritorijā, bet Lece ar māņu sitienu jau panāca 9:7, krievietes gan izlīdzināja, taču pēdējie divi punkti mūsējām - 11:9.

Sniega volejbola bronzas mačā latvietes uzvarēja pirmajos divos setos, taču bija jāspēlē vēl trešais. Mūsu sportistes turpināja darboties ar lielu pārliecību, taču pretinieces nevēlējās padoties (4:6). Leces bloks - 6:6, pēc tam krieviete netrāpīja un latvietēm veiksme uzbrukumā - 8:6. Liepiņlauska atrada nepiesegtu teritoriju (9:7) un guva arī pēdējos divus punktus - 11:7. Latvijas sniega volejbola duets Alise Lece / Ilze Liepiņlauska tādējādi izcīnīja bronzu.

EČ sieviešu finālā lietuvietes Ieva Dumbauskaite un Monika Povilaitīte apspēlēja turcietes Bugru Erdildizu un Aleinu Venci (3-2). Vīriešu zeltu ieguva krievi Ruslans Dajanovs un Tarass Miskivs, kuri pieveica vāciešus Paulu Bekeru un Jonasu Šrēderu (3-0).


Kā jau ziņots, janvārī Rihards/Solovejs un Lece/Liepiņlauska uzvarēja Latvijas čempionātā, izcīnot ceļazīmes uz Eiropas meistarsacīkstēm. Pagājušajā gada aprīlī mūsu Jekaterina Stepanova un Marta Ozoliņa triumfēja Eiropas tūres posmā Lihtenšteinā, savukārt 2014. gada martā līdzīgu panākumu guva Mārtiņš Pļaviņš un Aleksandrs Solovejs. Eiropas čempionāta astotdaļfinālā mūsu Rihards Finsters / Aleksandrs Solovejs (#17) piekāpās ar 24. numuru izsētajiem austriešiem Florianam Šneceram un Danielam Milneram - 11:5, 9:11, 9:11, finišējot devītajā vietā.

Atgādinām, ka sniega volejbols ir jauns sporta veids, kurš populārs kļuvis tieši kalnu kūrortos Austrijā un Šveicē. Šis volejbola paveids ir ļoti līdzīgs pludmales volejbolam. Galvenās atšķirības – spēle notiek sniegotā laukumā, laika apstākļi liek spēlētājiem ģērbties silti, drīkst spēlēt cimdos. Lielākā daļa spēlētāju sniega volejbolu spēlē futbola apavos, naglenes pārvietošanos sniegā padara krietni stabilāku. Paši spēlētāji atzīst, ka šis sporta veids ir ļoti traumatisks. Sets sniega volejbolā rit līdz 11 punktiem, ar divu punktu pārsvaru. Ja nepieciešams trešais, arī tas rit līdz 11 punktiem. Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) mērķis ir panākt, lai tuvāko gadu laikā sniega volejbols tiktu iekļaut olimpisko spēļu programmā.

--







Izmantotie resursi:
Women - 2018 CEV Snow Volleyball European Championship
Men - 2018 CEV Snow Volleyball European Championship

  +2 [+] [-]

, 2018-03-25 12:19, pirms 6 gadiem
Foto - meitenes un sniega cilvēks!

  +2 [+] [-]

, 2018-03-25 12:20, pirms 6 gadiem
Apsveicu mūsu latvietes ar uzvaru!

  +1 [+] [-]

, 2018-03-25 14:49, pirms 6 gadiem
ļoti gaidu vasaru
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2018-03-26 18:27, pirms 6 gadiem
Apakšējais foto - Lecei sudrabs, Liepiņlauskai bronza!