Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Samoilovs un Šmēdiņš sparingo ar vāciešiem un gaida sezonas startu

Jānis Celmiņš

Samoilovs un Šmēdiņš sparingo ar vāciešiem un gaida sezonas startu
Jānis Šmēdiņš un Aleksandrs Samoilovs
Foto: fivb.org

Līdz jaunajās pludmales volejbola sezonas sākumam atlicis mazāk nekā mēnesis. Pirmais FIVB Pasaules kausa posms startēs jau 22. aprīlī, kad gandrīz visi labākie planētas pludmales volejbolisti pulcēsies Ķīnas pilsētā Fužo. Aizvadītās sezonas spēcīgākais duets Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš jau aprīļa sākumā atgriezīsies mājās no Ēģiptes, kur trenējās kopš gada sākuma.

Turnīrus nešķiros, uzspēlēs arī Latvijā

Līdzīgi kā aizvadītajā gadā, arī šosezon starts Pasaules kausa tūrei tiks dots Ķīnā, kur risināsies uzreiz divi Pasaules kausa posmi. Pirmais gan būs OPEN tipa, un var prognozēt, ka visus spēcīgākos pasaules pārus Ķīnā sastapt nevarēs. Nedēļu vēlāk Šanhajā jau risināsies pirmais „Grand Slam” posms, un tur jau gaidāmi visi spēcīgākie pludmales volejbolisti. Aizvadītās sezonas kopvērtējuma uzvarētāji Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš turnīrus sola nešķirot, piedaloties gan OPEN, gan „Grand Slam” posmos. „Turnīrus nešķirosim, jācer, ka veselība atļaus. Šobrīd esam sasnieguši savus labākos gadus, tas jāizmanto un jācenšas rādīt labus rezultātus. Par nestartēšanu kādā no posmiem lemsim vēlāk, kad būsim vecāki,” smejot saka Samoilovs, kuram 6. aprīlī apritēs 29 gadi. Viņa pārinieks Jānis Šmēdiņš ir vēl zaļāks, Kreilis vasarā svinēs savu 27. Dzimšanas dienu. Galveno uzsvaru gatavošanās procesā mūsējie liks uz Eiropas čempionātu, taču sola regulāri uzspēlēt arī Latvijā. Šobrīd izskatās, ka Sašu ar Jāni būs iespēja redzēt CEV Satellite turnīrā Jūrmalā, Latvijas čempionāta finālā, „King of the Beach” turnīrā, kā arī „Saulkrastu kokteilī”. Par pēdējo gan Samoilovs viennozīmīgi vēl atbildēt nevar, viss atkarīgs no smilšu kvalitātes, kādas nodrošinās sacensību organizatori.

„Īpašu izmaiņu treniņu plānā nav, trenējamies tādā pašā formātā kā pagājušajā ziemā. Trenējamies piecas dienas nedēļā, pa trim treniņiem dienā. Šobrīd pie mums atbraukuši vācieši Valkenhirsts un Vindšeifs, varam vairāk uzspēlēt,” sarunā ar portālu Sportacentrs.com stāsta Aleksandrs Samoilovs. Sākotnēji bija doma, ka treniņprocesa beigu daļā Latvijas duets varētu doties uz Spāniju, kur trenētos kopā ar vairākiem citiem vadošajiem Eiropas pāriem, taču no šīs domas nācies atteikties. „Gribam arī nedaudz pabūt mājās. Latvijā laikapstākļi ļaus trenēties Jūrmalā. Man jākārto eksāmeni skolā, Jānis vēlas pabūt kopā ar ģimeni. 5. aprīlī būsim mājās un turpināsim gatavošanos Jūrmalā,” atklāj Samoilovs.

Uzsvars treniņos likts uz aizsardzību

Visnopietnāk Aleksandrs un Jānis šajā starpsezonu periodā strādājuši pie aizsardzības. Tā ir pozīcija, kas bija ne tik laba aizvadītajā sezonā, un Samoilovs atzīst, ka progress esot jūtams. „Šorīt spēlējām pret vāciešiem, un bija labi. To parādīs sezona, šobrīd kaut ko prognozēt ir grūti,” stāsta Samoilovs.

Kopā ar Aleksandru un Jāni sezonai Ēģiptē gatavojas arī Ruslans Sorokins, Edvarts Buivids un Toms Šmēdiņš. Pēdējā pārinieks Jānis Pēda gan vēl ir aizņemts klasiskā volejbola laukumos Austrijā, taču visus interesē, kā izskatās gados jaunais Buivids. Samoilovs klāsta, ka progress ir ievērojams. „Viņš ir ļoti progresējis. Ja sākumā mēs te par viņu smējāmies, tad šobrīd viņš ir ļoti pielicis. Darba spējas viņam ir ļoti lielas, arī ar attieksmi viss ir kārtībā. Viņš izmanto katru iespēju trenēties. Toms ir bez pārinieka, tāpēc viņš dažbrīd uzspēlē arī kopā ar viņu. Visu parādīs spēles, bet progress tiešām ir labs,” gados jauno sportistu slavē Samoilovs.

  -1 [+] [-]

, 2014-03-25 17:56, pirms 10 gadiem
Ar nepacietību gaidu sezonas sākumu. Lai izdodas visiem LV pāriem, it sevišķi Sorokins/Buivids!

     [+] [-]

, 2014-03-25 17:56, pirms 10 gadiem
Veiksmi jaunājā sezonā! Порвите всех!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja