Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Pastarei/Briņķei divas pārliecinošas uzvaras, Lancmanim/Smirnovam zaudējumi

Pastarei/Briņķei divas pārliecinošas uzvaras, Lancmanim/Smirnovam zaudējumi
Anete Briņķe
Foto: fivb.org

Kipras pilsētā Larnakā sācies pasaules U21 čempionāts pludmales volejbolā, kurā dalību ņem arī divi Latvijas dueti. Divus zaudējumus divās spēlēs piedzīvoja ar 11. numuru izliktie Māris Lancmanis un Vlads Smirnovs, bet Alise Pastare un Anete Briņķe čempionātu iesākusi ar divām pārliecinošām uzvarām.

Māris Lancmanis un Vlads Smirnovs tika ielozēti B grupā, kopā ar vēl pieciem citiem pāriem. Latvijas pludmales volejbolistu pirmie pretinieki bija ar 26. numuru izliktie amerikāņi Heigens Smits un Kristofers Oreničs. Spēles sākums bija ārkārtīgi viļņveidīgs abu pāru sniegumā, te vienam, te otram iegūstot divu punktu pārsvaru. Pirmie nopietnu lūzumu panāca Lancmanis ar Smirnovu, kuri aktīvi darbojās aizsardzībā, tehniskajā pārtraukumā dodoties pārliecinošā vadībā (13:8). Pēc pārtraukuma amerikāņiem izdevās ieservēt eisu, kā arī tikt pie punktiem pēc latviešu kļūdām. Rezultāta starpība saruka līdz minimumam, kas lika ņemt pārtraukumu. Seta galotnē iniciatīva piederēja Smitam un Oreničam, kuri bija tuvu panākumam. Latviešiem izdevās atspēlēt divas setbumbas un panākt izlīdzinājumu (20:20), bet pēc pārtraukuma nākamos punktus guva Smits ar Oreniču, gūstot panākumu ar 22:20.

Līdzīgi kā pirmā seta otrajā pusē, tā arī otrā seta sākumā Latvijas duetam bija problēmas ar servju uzņemšanu. Kliboja arī uzbrukumu noslēgums, kas lika ātri nonākt iedzinējos. Līdz seta vidum Lancmanim ar Smirnovu atkal izdevās iegūt iniciatīvu un divu punktu pārsvaru. Tas gan noturējās tikai brīdi, amerikāņiem dodoties tehniskajā pārtraukumā pie sev labvēlīga rezultāta 11:10. Turpinājumā amerikāņi apskaužami darbojās aizsardzībā, iekrājot piecu punktu pārsvaru (15:10). Lancmanis un Smirnovs nespēja iziet no šīs sarežģītās situācijas, samierinoties ar zaudējumu setā (15:21) un visā spēlē.

Nākamo maču latvieši aizvadīja pēcpusdienā, tiekoties ar Spānijas pludmales volejbolistiem Adrianu Vallesu un Oskaru Pradesu, kuri turnīrā izlikti ar 23. numuru. Šī spēle iesākās visai līdzīgi, bet seta vidū pirmo nopietno izrāvienu veica Lancmanis un Smirnovs, dodoties tehniskajā pārtraukumā ar trīs punktu pārsvaru (12:9). Līdzīgi kā pirmajā spēlē, arī šajā neveiksmes sitienos pa diognāli turpināja vajāt Smirnovu, kas pretiniekam ļāva panākt izlīdzinājumu. Diemžēl arī šoreiz seta izskaņā neizdevās nospēlēt pietiekami labi, panākumu ar 21:17 gūstot Vallesam un Pradesam.

Otrajā setā spāņi turpināja spēlēt uz Smirnovu, kurš nereti nelika vilties. Valless un Pradess ieguva divu punktu pārsvaru, bet pašu kļūdas uzbrukumos neļāva to palielināt. Atpūtā spāņi devās ar minimālu pārsvaru (11:10). Turpinājumā laukumā dominēja Spānijas duets, latviešiem ātri vien nonākot bezdibeņa malā (11:16). Lai arī izdevās trīs punktus atspēlēt, ar to bija par maz, Lancmanim un Smirnovam piedzīvojot neveiksmi setā ar rezultātu 18:21 un tiekot pie otrā zaudējuma šajā pasaules čempionātā.

Daudz pārliecinošāk pasaules čempionātu iesāka Latvijas pludmales volejbolistes Alise Pastare un Anete Briņķe, kuras C grupas pirmajā spēlē tikās ar 22. numuru izliktajām Nikaragvas spēlētājām Huarezu un Lopezu. Latvietes šajā mačā pilnībā apliecināja favorītes statusu, noslēdzot gan pirmo, gan arī otro setu ar graujošu rezultātu - 2:0 (21:9, 21:11).

Pastare un Briņķe savu otro spēli šodien aizvadīja tiekoties ar Ekvadoras pludmales volejbolistēm Brigitu Okampo un Mišelu Pačeko, kuras pirmajā spēlē cieta sakāvi pret ar trešo numuru izlikto Vācijas pāri Itlingere/Veilanda - 0:2 (8:21, 13:21). Līdzīgi kā mačā pret Nikaragvas pāri, latvietes bija favorītu statusā. Pirmajā setā Pastare un Briņķe nospēlēja pietiekami pārliecinoši, lai uzvarētu ar 21:16. Otrajā setā uzvara nāca jau daudz vieglāk, latvietēm sagādājot sev otro uzvaru, bet Okampo ar Pačeko otro zaudējumu - 2:0 (21:16, 21:12).

Izmantotie resursi:
FIVB Fédération Internationale de Volleyball...


, 2014-07-24 16:22, pirms 10 gadiem
Kaut kā izskatījās, ka džekiem īsti nemaz negribās uzvarēt. Pilnīgi bez emocijām (vismaz 2.setu).
, 2014-07-24 23:04, pirms 10 gadiem
Nevis diognale, bet diagonale.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.
Toms Liepa un Ernests Puškundzis. Foto: volleyballworld.com
1

Pludmales volejbolisti Puškundzis/Liepa Filipīnās iekļūst "Futures" turnīra pusfinālā

LETA. Latvijas duets Ernests Puškundzis/Toms Liepa sestdien Nuvali iekļuva pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Futures" turnīra pusfinālā.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv
4

Brāļi Samoilovi un Šmēdiņš/Točs "Challenge" turnīru Meksikā beidz dalītā 19. vietā

LETA. Latvijas dueti Aleksandrs un Mihails Samoilovi un Jānis Šmēdiņš/Edgars Točs piektdien profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas sacensību turnīrā Meksikā piedzīvoja divus zaudējumus, ierindojoties dalītā 19.vietā.