Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Kristaps Pildiņš

Samoilovs/Šmēdiņš zaudē vāciešiem un Bādenē paliek piektie

Samoilovs/Šmēdiņš zaudē vāciešiem un Bādenē paliek piektie
Aleksandrs Samoilovs
Foto: CEV

Latvijas pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš CEV Bādenes "Masters" turnīru noslēguši piektajā vietā. Ceturtdaļfināla mačā latvieši ar 1-2 (18:21, 21:15, 13:15) piekāpās vāciešiem Lorencam Šumanam un Juliusam Tolem, finišējot piektajā vietā.

Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš vakar aizvadīja pirmo spēli Bādenes turnīrā, spraigā cīņā spējot pieveikt austriešus Šneceru un Milneru. Lai arī trešais sets noslēdzās ar rezultātu 15:9, tomēr tikpat labi rezultāts jau pēc diviem setiem Latvijas duetam varēja būt nelabvēlīgs. Austrieši labāk nospēlēja pirmo setu (22:20), bet latvieši sekmīgi nospēlēja izšķirošajos brīžos otrajā setā, ievadot spēli tik vajadzīgajā trešajā setā (24:22). Cīņā par pirmo vietu grupa ar pirmo numuru izliktajiem Samoilovam un Šmēdiņam bija jācīnās ar norvēģiem Matiasu Berntsenu un Kristianu Sanlī Sorumu, kuri arī pieveica Austrijas duetu spraigā trīs setu cīņā.

Otro maču turnīrā latvieši sāka ar tūlītēju izvirzīšanos vadībā ar 3:1. Turpinājumā rezultāta starpība pieauga līdz trīs punktiem, Samoilovam un Šmēdiņam spēlējot pārliecinoši (7:4). Līdz seta vidum norvēģiem izdevās nedaudz atspēlēties, bet Latvijas duets saglabāja vadību (10:9). Līdz tehniskajam pārtraukumam Samoilovs un Šmēdiņš atjaunoja trīs punktu pārsvaru un to turēja arī pirmā seta otrajā pusē (15:12). Norvēģi tā arī nespēja rast intrigu pirmajā setā, latviešiem izcīnot panākumu ar rezultātu 21:16.

Arī otrā seta ievadā Samoilovs un Šmēdiņš ātri iekrāja divu punktu pārsvaru, izvirzoties vadībā ar 4:2. Nākamie divi punkti tika norvēģiem, rezultātam kļūstot neizšķirtam. Īsu brīdi cīņa ritēja punkts punktā, kad latviešiem padevās izrāviens, kas ļāva būt vadībā ar 9:6. Pārsvaru izdevās noturēt līdz seta otrajai pusei, kad Berntsens un Sorums, atspēlēja deficītu (13:13). Līdz pat seta izskaņai dueti cīnījās līdzīgi, kad Samoilovam un Šmēdiņam izdevās atjaunot vajadzīgo divu punktu pārsvaru (19:17). Seta izskaņā šo pārsvaru izdevās noturēt, kas latviešiem ļāva droši iekļūt ceturtdaļfinālā, svinot uzvaru ar 2-0 (21:16, 21:17).

Samoilovam un Šmēdiņam ceturtdaļfināla spēlē vajadzēja mēroties spēkiem ar vāciešiem Lorencu Šumanu un Juliusu Toli. Spēli dueti uzsāka, punktus gūstot pārmaiņus. Pirmie pie divu punktu pārsvara tika Šumans un Tole, izvirzoties vadībā ar 6:4. Līdz tehniskajam pārtraukumam Samoilovs un Šmēdiņš centās atspēlēties, bet neveiksmīgi. Tā vietā vācieši devās atpūtā pie labvēlīga rezultāta 12:9. Latvijas duetam ar atspēlēšanos neveicās arī pēc pārtraukuma, nonākot iedzinējos ar četru punktu deficītu (13:17). Drīz vien vācieši tika pie četrām setbumbām, no kurām divas latvieši atspēlēja, bet tāpat atzina pretinieku pārākumu ar rezultātu 18:21.

Otrā seta ievadā cīņa ritēja punkts punktā, bet šoreiz pirmie pie divu punktu pārsvara tika Samoilovs un Šmēdiņš (7:5). Brīdi vēlāk izdevās nokārtot arī trīs punktu pārsvaru, latviešiem turpinot cīņu par uzvaru šajā mačā. Līdz tehniskajam pārtraukumam rezultāta starpība pieauga līdz pieciem punktiem. To izdevās arī noturēt seta otrajā pusē, nedodot vāciešiem iespēju atspēlēties. Tādējādi šajā mačā trešais sets neizpalika, Samoilovam un Šmēdiņam uzvarot otro ar rezultātu 21:15.

Latvieši trešajā setā uzreiz ķērās pie lietas un izvirzījās vadībā ar 3:0. Latvieši kādu laiku dominēja, iekrājot četru punktu pārsvaru, bet vācieši nedomāja padoties, sadeldējot deficītu vispirms uz pusi un pēc tam arī atjaunojot līdzsvaru uz tablo - 10:10. Vācieši bija uz pacēluma, kas ļāva arī izvirzīties vadībā ar 13:11. Samoilovam un Šmēdiņam ātri vajadzēja lauzt cīņas gaitu un panākt izlīdzinājumu teju uzreiz, jo vācieši bija pāris uzvarētu izspēļu attālumā līdz uzvarai. Latvijas duetam izdevās atspēlēt pirmo mačbumbu, bet ar otro vācieši pielika punktu mačam, iekļūstot pusfinālā. Samoilovs un Šmēdiņš atzina pretinieku pārākumu ar rezultātu 1-2 (18:21, 21:15, 13:15). Tādējādi latviešiem Bādenē 5. vieta.


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2017-06-24 16:11, pirms 7 gadiem
Kur rada pa internetu
, 2017-06-24 17:16, pirms 7 gadiem
bija tik laba izloze...pat to neizmanto...kurš tur maču noraka? Ar katru turnīru sniegums sūdīgāks, drīz jau vairs sekot līdzi negribēsies
Aleksandrs Samoilovs. Foto: IZM
7

Valdība tomēr piešķir 400 tūkstošus Nāciju kausa fināla organizēšanai Jūrmalā

Ministru kabinets šodien atbalstījis IZM ierosinājumu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem piešķirt finansējumu CEV pludmales volejbola Nāciju kausa fināla, kurā tiks izspēlētas Parīzes olimpisko spēļu ceļazīmes, rīkošanai Jūrmalā jūnija vidū. Finansējuma summa ir 400 tūkstoši eiro.
Foto: Jurmala.beachvolley
1

Valdība lems par finansējuma palielināšanu olimpiskās kvalifikācijas turnīram pludmales volejbolā

LETA. Valdība otrdien, 23.aprīlī, lems par 400 000 eiro valsts līdzfinansējuma piešķiršanu Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīra pludmales volejbolā sarīkošanai Latvijā, liecina valdības darba kārtība.
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.