Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Latvijas pludmales volejbola čempionāta 1. posma dalībnieku vidū arī Samoilovs un Šmēdiņš

Jānis Celmiņš

Latvijas pludmales volejbola čempionāta 1. posma dalībnieku vidū arī Samoilovs un Šmēdiņš
Jānis Šmēdiņš. Foto: Eds Čans, volleyballmag.com

Šajā nedēļas nogalē Ventspilī tiks dots starts jaunajai Latvijas pludmales volejbola čempionāta ERGO Open sezonai. Sestdien Zilā karoga pludmalē tiks aizvadītas čempionāta 1. posma kvalifikācijas cīņas, kā arī uzsākts pamatturnīrs, bet svētdien norisināsies cīņas par godalgām, kuras no plkst. 14:00 tiešraidē būs vērojamas arī portālā Sportacentrs.com un Sportacentrs.com TV kanālā.

Vīru konkurencē jau sestdienas agrā rītā (no plkst. 9:00) cīņas par tiesībām spēlēt pamatturnīrā uzsāks 14 dueti, no kuriem četri izcīnīs šīs iespējas. Pamatturnīrā bez kvalifikācijas vietas jau garantējušas 12 komandas – desmit spēcīgākās pēc reitinga, kā arī divas ar tā sauktajām “wild card” – organizatoru atļaujām. Starp turnīra galvenajiem favorītiem būs Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš, kuri pieņēmuši lēmumu izlaist Ķīnā notiekošo PK posmu, tā vietā uzspēlējot Ventspilī. Redzot kāds ir turnīra dalībnieku sastāvs turnīrā Kurzemes pusē, diezgan droši var teikt, ka Sašam ar Jāni šī būs uzspēlēšana – treniņš. Konkurenci vienam no pasaules vadošajiem duetiem centīsies sastādīt Toms Šmēdiņš un Haralds Regža, kā arī Lietuvas vadošais pludmales volejbola pāris Lukas Každailis un Arnas Rumševičus.

Arī dāmu konkurencē Ventspilī neredzēsim visas mūsu labākās smilšu “lauvenes”. Anastasija Kravčenoka un Tīna Graudiņa startē turnīrā Ķīnā, Alises Leces sacensību dalībnieču vidū nav, bet Marta Ozoliņa spēlēs kopā ar Kristu Paegli. Tikmēr Ventspils smiltīs būs vairākas gados jaunās spēlētājas, kuras varēs pārbaudīt savu varējumu arī pret lietuvietēm (Petrauskaite / Rudkauskaite), kā arī pieredzējušajām Līvu Solu un Salliju Arhipovu.

Visa informācija par kungu turnīru Ventspilī ŠEIT!
Visa informācija par dāmu turnīru Ventspilī ŠEIT!

Visas medaļu spēles tiešraidē svētdien tiks demonstrētas portālā Sportacentrs.com un Sportacentrs.com TV kanālā.

Vīriem šovasar Latvijas Volejbola federācija sadarbībā ar apdrošināšanas sabiedrību ERGO noorganizēs sešus turnīrus, dāmām – piecus.

Latvijas čempionāta ERGO Open kalendārs

PosmsVietaDatumi
1.posmsVentspils25.- 26.maijs
2.posmsAlūksne8.- 9.jūnijs
3.posmsSaulkrasti20.- 22.jūnijs (tikai vīrieši)
4.posmsJūrmala19.- 21.jūlijs
5.posmsCēsis3.- 4.augusts
6.posmsFINĀLS30.- 31.augusts