Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Graudiņa: "Uzmetas zosāda, iedomājoties, ka spēlēšu pasaules čempionātā"

Ints Megnis
Ints Megnis

Graudiņa: "Uzmetas zosāda, iedomājoties, ka spēlēšu pasaules čempionātā"
Tīna Graudiņa uzbrukumā Pasaules tūres posmā Dziņdzjanā. Foto: FIVB

Jaunā Latvijas pludmales volejboliste Tīna Graudiņa atklāj, ka vēl pagājušo pasaules čempionātu skatījusies mājās kopā ar vecākiem, bet, iedomājoties, ka šajās meistarsacīkstēs viņas un Anastasijas Kravčenokas duets būs starp pamatsastāva dalībniecēm, uzmetas zosāda.

Kravčenoka un Graudiņa piektdien agri no rīta pēc Latvijas laika Ķīnas dienvidaustrumu pilsētā Dziņdzjanā Pasaules tūres četru zvaigžņu posma cīņā par pirmo vietu pieveica austrietes Lenu Plesjučnigu/Katarīnu Šicenheferi (21:17, 29:27) un iekļuva izslēgšanas spēļu otrajā kārtā jeb astotdaļfinālā, kas notiks sestdien.

Intervijā, kas publicēta Starptautiskās Volejbola federācijas (FIVB) mājaslapā, atgādināts, ka Graudiņa ir tikai 21, bet Kravčenokai ir 22 gadi. Pāris sāka spēlēt kopā 2013. gadā, tomēr trenējas atstatus viena no otras, jo Graudiņa ziemas sezonā studē Kalifornijā, kamēr Kravčenoka dzīvo Latvijā.

"Ziemā netrenējāmies kopā, tāpēc nedaudz ir sajūta, ka esam kā jauns pāris - ir ilgs laiks, kopš iepriekšējo reizi spēlējām kopā," saka Graudiņa, rakstā atgādinot, ka šī gada sākumā sportistes uzspēlēja ar citām pāriniecēm, bet tagad viņas atsākušas sadarbību un gatavojas jau nākammēnes Hamburgā gaidāmajam pasaules čempionātam, kurā iekļautas starp pamatturnīra dalībniecēm.

"Pagājušo pasaules čempionātu Vīnē, skatījos kā bērns kopā ar mammu un tēti. Vēroju visas komandas, ar kurām varbūt biju spēlējusi vienreiz. Tagad, redzot, ka mums ir vieta starp dalībniecēm, man uzmetas zosāda," pauž Graudiņa. "Esam ļoti laimīgas būt pamatturnīrā, jo pirms mēneša bijām pirmās aiz svītras," piebilst Kravčenoka.

Pagājušajā sezonā latviešu labākais rezultāts bija ceturtdaļfināls četru zvaigžņu turnīrā Jandžou. "Tālāk braucam uz Ostravu, tad Varšavu, pēc tam mums būs īsa treniņnometne Jūrmalā, lai gatavotos Hamburgai," tuvākos plānus atklāj Kravčenoka. "Jūrmalā spēlējam pret divām vīriešu komandām. Tas ir jautri, jo citādāks volejbols - tik ātrs. Tāpēc tas mums ļoti palīdz. Viņiem ne tik daudz, bet mēs esam laimīgas, ka viņi mūs pieņem," pauž Graudiņa.

"Austrietes lika mums aizvadīt labāko spēli. Tas bija tiešām smags mačs, turklāt agri no rīta. Mums vajadzēja atdot visu," par piektdienas rītā Dziņdzjanā notikušo maču saka Graudiņa. "Mēs ļoti izbaudījām spēli, kas tur bija mūsu galvenais uzdevums," piebilst Kravčenoka.

Izmantotie resursi:
FIVB - Volleyball

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja