Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Kravčenoka: "Pasaules čempiones tituls joprojām ir mana motivācija"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Kravčenoka: "Pasaules čempiones tituls joprojām ir mana motivācija"
Anastasija Kravčenoka. Foto: Jurmala.Beachvolley

2019. gada Eiropas čempione pludmales volejbolā Anastasija Kravčenoka, atbildot uz līdzjutēju jautājumiem instagramā, nosauc šosezon iecerētos turnīrus, tiesa, situācija vēl var mainīties, iepriekš divi ieplānotie posmi nenotiks nozīmētajā laikā. Tīna Graudiņa un Anastasija Kravčenoka martā dosies uz treniņnometni ASV.

Graudiņa/Kravčenoka tagad atrodas populārajā Ēģiptes kūrortpilsētā Hurgadā, kur risinās divu nedēļu treniņnometne. Tur ar viņām trenējas Vācijas čempiones Jūlija Zude/Karla Borgere. Turpat gatavojas arī Mārtiņš Pļaviņš/Edgars Točs, Mihails Samoilovs/Aleksandrs Solovejs un vācieši Aleksandrs Valkenhorsts/Svens Vinters.

Kā jau ziņots, dāmām noslēgusies Dienvidāfrikas treniņnometne. Pēdējā vakarā tika uzkāpts "Lion's Head" kalnā.

Video: Latvijas Volejbola federācija

---

Kas tevi iedvesmoja kļūt par volejbolisti?
- Tā īsti neviens mani neiedvesmoja. Kļūt par volejbolisti - tā bija mana izvēle. Mani ļoti iedvesmoja strādāt vēl vairāk, kad 2012. gadā biju uz pasaules volejbola spēlēm skolēniem - redzēju finālu, tajā brīdī iedomājos: cik kruti būtu piezvanīt mammai un pateikt: "Es esmu pasaules čempione". Tā joprojām ir mana motivācija.

Kā sākās tavs ceļš sportā?
- Līdz 11 gadiem man nepatika sports, bet tad es aizgāju uz zāles volejbola treniņu un man ļoti patika. Pa vasarām sāku spēlēt bīču, ap 2011.-2012. gadu. Spēlēju arī zāles volejbolu junioru izlasē. 2013. gadā pirmoreiz spēlēju bīča starptautiskajā turnīrā pieaugušajiem (EEVZA). 2014. gadā piedalījos pasaules jaunatnes olimpiskajās spēlēs. 2016. gadā dabūju pirmo medaļu bīčā - U22 Eiropas zelts. 2017. gadā beidzu spēlēt zāles volejbolu.

Tas bija labi, ka spēlēji gan klasisko, gan pludmales volejbolu?
- Manā gadījumā tas bija labi. Ja es nesāktu spēlēt zāles volejbolu, tad arī nenonāktu līdz bīčam. Sāku nodarboties Daugavpilī un tur varēja nodarboties tikai ar zāles volejbolu. Manuprāt, sākumposmā ir labi apvienot zāli un bīču.

Kāpēc tomēr izvēlējies pludmales volejbolu?
- Spēlēju volejbolu jau 12 gadus. Vienmēr vairāk patika bīčs. Spēlējot zāles volejbolu, visticamāk, nekļūtu par Eiropas čempioni. Tā kā izvēle ir pareiza.

Ja nekļūtu par volejbolisti, tad kļūtu par…
- Bez volejbola man būtu pavisam cita dzīve un citas jomas, kurās gribētu sevi realizēt. Bērnībā biju ļoti daudzpusīga.

Kā tu sevi motivē spēlēt arī tad, kad negribas vai ir grūti?
- Esmu ļoti apzinīga un pieradusi visu darīt līdz galam. Protams, ir tādi momenti, kad gribu padoties, tad atceros par saviem mērķiem. Lai tos sasniegtu, vajag darīt visu uz 100%.

Vai var normāli nopelnīt naudu, spēlējot pludmales volejbolu?
- Jāskatās, kas kuram ir normāli. Drīzāk nē, nevis jā. Līdz dzīves beigām noteikti nepietiks.

Turnīra norises mīļākā vieta?
- Laikam Gštāde, vēl ļoti patīk Sidneja un Vīne.

Tu lieto kosmētiku?
- Ikdienā nelietoju dekoratīvo kosmētiku. Uz svētkiem mans maksimums ir acu tuša. Attīrīšanai, kopšanai un mitrināšanai izmantoju [vienas kompānijas ražojumus] - katru dienu putas attīrīšanai, reizi nedēļā līdzeklis dziļai tīrīšanai un reizi nedēļā maska.

Kā tu atpūties?
- Lasu, skatos filmas un seriālus, satieku draugus un ģimeni. Šoruden daudz gāju uz dažādiem koncertiem un teātra izrādēm.

Mīļākais ēdiens?
- Pica "Margarita".

---

Līdz šim neaizmirstamākā spēle ir olimpiskās kvalifikācijas turnīra izšķirošais mačs, kad trešajā setā bija iedzinējos (7:12) un tomēr uzvarēja ar 17:15.

Šīs sezonas turnīri: Kankūna, Jūrmala, Ostrava, Varšava, Maskava, Roma, Gštāde, Tokijas olimpiskās spēles, Vīne, Hamburga. "Bet grūti pateikt, jo viss ļoti strauji mainās. Ir atcelta Singapūra, pārcelts Ķīnas turnīrs," saka pludmales volejboliste.

Martā dosies uz treniņnometni ASV otrajā lielākajā pilsētā Losandželosā. 26. martā Tīna Graudiņa/Anastasija Kravčenoka sāks gada pirmo turnīru, kas risināsies Meksikas pilsētā Kankūnā.

Izmantotie resursi:
instagram.com/anastasija.kravcenoka

  +2 [+] [-]

, 2020-02-24 17:16, pirms 4 gadiem
tas tik ir meerkis!!! latvieshi parasti izsakaas daudz piezemeetaak, tipa iziet no grupas u.tml

  +1 [+] [-]

, 2020-02-24 17:20, pirms 4 gadiem
Koronavīruss ierodas Eiropā. Ziņās teica, ka Itālijā slēdz kādas pilsētas. Steidzami jāizgudro vakcīna!

  +1 [+] [-]

, 2020-02-24 19:49, pirms 4 gadiem
v-bols rakstīja: Koronavīruss ierodas Eiropā. Ziņās teica, ka Itālijā slēdz kādas pilsētas. Steidzami jāizgudro vakcīna!
Domā atcels Romu ?

  +1 [+] [-]

, 2020-02-24 19:51, pirms 4 gadiem
dnp rakstīja: tas tik ir meerkis!!! latvieshi parasti izsakaas daudz piezemeetaak, tipa iziet no grupas u.tml
Domāju jāsāk ar Final Four mērķi un tad jāskatās .