Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Šmēdiņš: "Maskavā bija lietus un +14 grādi, kamēr šeit ir daudz patīkamāk"

Šmēdiņš: "Maskavā bija lietus un +14 grādi, kamēr šeit ir daudz patīkamāk"
Jānis Šmēdiņš. Foto: FIVB

Pludmales volejbolisti Aleksandrs Samoilovs un Jānis Šmēdiņš savā pirmajā spēlē Pasaules tūres posmā Jūrmalā ar 21:19 un 21:13 pārspēja poļus Hiņeviču un Koricki. Sarunā ar Sportacentrs.com Šmēdiņš atklāja, ka pirms spēles pretiniekus nav zinājuši, kas bija iemesls smagnējam pirmajam setam.

"Pretinieks iepriekš nebija zināms, tāpēc taustījāmies, uz kuru no viņiem labāk spēlēt. Sākumā arī paši pāris kļūdas pieļāvām, bet poļi visas grūtās bumbas atsita. Pirmo setu viņi nospēlēja ļoti labi, tāpēc izvērtās tik saspringts," problēmas spēles pirmajā daļā skaidroja Šmēdiņš. "Pret, piemēram, Alisonu ir pat vieglāk spēlēt, zinām, ko viņš darīs. Ja viņam aiziet spēle, tad mēs zaudējam. Ja mums aiziet spēle, varam uzvarēt. Bet šādos mačos pret nezināmiem pretiniekiem dažreiz tikai seta beigās vispār saprotam, ko viņi var izdarīt."

"Otrajā jau labāk redzējām, kur viņi sit. Pirmais sets vairāk bija skatīšanās, ko viņi dara, bet otrajā darījām tā, lai viņu labākos sitienos varētu nobloķēt," piebilda Šmēdiņš.

Pirms nedēļas Samoilovs un Šmēdiņs izcīnīja uzvaru Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīrā Maskavā. "Vienīgā atšķirība ir skatītāju daudzums. Maskavā bija lietus un +14 grādi, kamēr šeit ir daudz patīkamāk un mazāk kaut kas sāp," atšķirības starp turnīriem klāstīja pludmales volejbolists.

Nākamie pretinieki cīņā par garantētu vietu astotdaļfinālā ir slovēņi Zemļaks un Pokeršniks, kuri trīs setos (19:21, 26:24 un 20:18) ļoti sīvā spēlē apspēlēja somus Nurminenu un Sirenu. "Esam divreiz ar viņiem spēlējuši. Vienā spēlē vinnējām ar 2:1, otrā - 2:0, kas bija pirms trim vai četriem gadiem. Būs jāparāda diezgan labs sniegums, lai viņus uzvarētu."

Samoilova un Šmēdiņa vakara spēle, tāpat kā pārējās šodienas spēles, būs pieejamas "Sportacentrs.com TV" un "LMT Straumes" tiešraidēs.