Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Olštinā uzvaras laurus plūc brazīlietes un latviešu pāridarītāji vācieši

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Olštinā uzvaras laurus plūc brazīlietes un latviešu pāridarītāji vācieši
Lars Flūgens pret Raienu Dohertiju
Foto: FIVB

Polijas pilsētā Olštinā šodien noslēdzās Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu posms. Kā jau ziņots, tajā līdz medaļām neaizsniedzās Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža, bet triumfēja Markus Bokermans un Lars Flūgens no Vācijas. Dāmu turnīrā labākās bija brazīlietes Larisa un Talita.

Pēc bronzas cīņas Olštinā, kurā Mārtiņš Pļaviņš un Haralds Regža ar 0-2 (17:21, 20:22) piekāpās meksikāņiem Huanam Virhenam un Lombordo Ontiverosam, lielajā finālā tikās ASV pludmales volejbolisti Džons Haidens un Raiens Dohertijs un vācieši Markuss Bokermans un Lars Flūgens, kuri pusfinālā ļoti pārliecinoši pieveica Latvijas duetu.

Mača pirmajā setā ASV duetam izdevās parādīt savu pārākumu un izcīnīt pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 21:15. Tikmēr otro setu labāk sāka vācieši, iegūstot divu punktu pārsvaru (4:2). ASV pludmales volejbolistiem izdevās atjaunot neizšķirtu, bet vācieši atkal ātri tika pie divu punktu pārsvara. Pēc tehniskā pārtraukuma amerikāņi pamainīja serves virzienu pa Bokermanu, kas nesa gaidīto kļūdu un neizšķirtu uz tablo (12:12). Neilgu laiku dueti punktus guva pārmaiņus, kad Bokermans atzīmējās ar bloku (16:14). Amerikāņi seta izskaņā nospēlēja pārāk pasīvi uzbrukumā, kas ļāva Vācijas duetam uzvarēt to ar rezultātu 21:18.

Trešajā setā pirmie pie iespējas iegūt divu punktu pārsvaru tika vācieši, bet ASV duetam izdevās atspēlēties. Otrajā reizē Flūgena serve bija gana sarežģīta, lai pretinieki ar to netiktu galā (5:3). Vācijas dueta pārsvars sasniedza arī trīs punktus, kas amerikāņiem lika prasīt pārtraukumu. Vācieši spēlēja ļoti pārliecinoši, bet tad sanāca zaudēt pusi no pārsvara, rezultātam kļūstot 10:8. Flūgenam reizēm nebija vienkārši apspēlēt augumā garo Dohertiju, bet ar sekmīgām servēm to izdevās kompensēt. Flūgens arī ļoti labi nospēlēja aizsardzībā, ļaujot Vācijas duetam izvirzīties vadībā ar 13:8, ar ko pilnīgi pietika uzvarai mačā un turnīrā. Spēle beidzās ar Vācijas dueta triumfu - 2-1 (15:21, 21:18, 15:11).

Sieviešu turnīrā, kura kvalifikāciju nespēja pārvarēt neviens no diviem Latvijas duetiem, cīņa par trešo vietu principā izpalika, pie bronzas tiekot brazīlietēm Agatai un Dudai, jo savainojumā iedzīvojās kāda no ASV pludmales volejbolistēm.

To ar uzviju kompensēja cīņa par zelta medaļām, kurā savā starpā tikās titulētās brazīlietes Larisa un Talita un kanādietes Pavana un Humana-Paredesa. Mača pirmā seta galotnē uzvaru izrāva kanādietes ar rezultātu 22:20. Otrajā setā brazīlietes spēja revanšēties ar 21:18, kas uzvarētājas lika noskaidrot trešajā setā. Tajā atkal viss izšķīrās vien spraigā mača galotnē, Larisai un Talitai svinot uzvaru ar rezultātu 2-1 (20:22, 21:18, 16:14).