Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš un Točs nespēj iekļūt Ostravas turnīra ceturtdaļfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Pļaviņš un Točs nespēj iekļūt Ostravas turnīra ceturtdaļfinālā
Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs
Foto: FIVB

Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs Pasaules kausa tūres četru zvaigžņu turnīru Ostravā, Čehijā noslēguši 9. vietā. Cīņā par vietu ceturtdaļfinālā latvieši ar 1-2 (16:21, 21:16, 12:15) piekāpās vāciešiem Juliusam Tolem un Klemensam Vikleram.

Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs turnīru sāka ar zaudējumu Meksikas duetam, bet pēc tam izdevās izcīnīt divas uzvaras pār kvalifikācijas turnīru pārvarējušiem pāriem. Arī astotdaļfinālā latviešiem pretī stājās kvalifikācijas turnīra dalībnieki Julius Tole un Klemens Viklers no Vācijas, kuri uzvarēja savā grupā, pārspējot arī nīderlandiešus Aleksandru Brauveru un Robertu Mēvsenu, kuri pirms pāris stundām izslēdza no turnīra Aleksandru Samoilovu un Jāni Šmēdiņu.

Spēli labāk sāka Vācijas pludmales volejbolisti. Pēc pāris labām atspēlētām bumbām aizsardzībā vācieši izvirzījās vadībā ar 4:1. Turpinājumā cīņa ritēja līdzīgi, duetiem pārsvarā punktus kājot pārmaiņus. Līdz tehniskajam pārtraukumam Vācijas pludmales volejbolisti iekrāja arī četru punktu pārsvaru, bet atpūtā dueti devās pie rezultāta 12:9 Vācijas dueta labā.

Pēc pārtraukuma Pļaviņš atzīmējās ar eisu, bet pēc tam Točs bloķēja pretinieka uzbukumu, piespiežot vāciešus paņemt pārtraukumu (12:14). Pēc pārtraukuma vācieši spēja iegūt iniciatīvu un seta turpinājumu aizvadīja daudz labāk. Rezultāta starpība pieauga līdz pieciem punktiem, Pļaviņam un Točam zaudējot setu ar 16:21.

Otro setu lieliski sāka Mārtiņš Pļaviņš, izpildot arī divas neatspēlējams serves (3:1). Pēc Toča sekmīgā bloka latviešu pārsvars pieauga arī līdz trīs punktiem, ko labu laiku izdevās noturēt. Otrajā setā nepārliecinoši spēlēja Viklers, kurš pirmajā setā ļoti labi spēlēja aizsardzībā. Rezultāta starpība samazinājās pēc Pļaviņa nerealizētā uzbrukuma. Tiesa ar to pašu divreiz atbildēja Viklers, vāciešiem ņemot pārtraukumu (11:7). Arī pēc pārtraukuma Viklers nespēja apspēlēt Toča bloku, sitot bumbu autā. Tehniskajā pārtraukumā dueti devās pie rezultāta 13:8.

Pēc pārtraukuma vāciešiem bija iespēja sadeldēt deficītu, bet neatlaidīgā cīņa latviešu izpildījumā ļāva saglabāt piecu punktu pārsvaru. Seta turpinājumā Vācijas pludmales volejbolistiem bija vien pāris iespējas atspēlēt kādu punktu, bet to liedza paveikt Točs, kurš sekmīgi darbojās pie tīkla. Līdz ar to šī mača uzvarētāju vajadzēja noteikt trešajā setā - 21:16.

Trešā seta sākumā labi spēlēja vācieši, bet Toča bloks ļāva Latvijas duetam nenonākt lielākos iedzinējos. Tomēr pirmie pie divu punktu pārsvara tika tieši Vācijas pludmales volejbolisti, sekmīgi nospēlējot Vikleram (5:3). Uzreiz pēc tam ar eisu atzīmējās Točs, likvidējot deficītu. Spēle turpināja ritēt kā pa viļņiem, Vikleram atkal atspēlējot bumbu aizsardzībā, kas noveda pie punkta guvuma brīdi vēlāk (7:5). Tieši viņš divas izspēles vēlāk sita bumbu autā, rezultātam atkal kļūstot neizšķirtam (7:7). Vēlreiz nonākot iedzinējos ar divu punktu deficītu, latvieši paņēma pārtraukumu, pēc kura prata atspēlēties. Pietrūka vien izvirzīšanās vadībā. Seta galotnē Pļaviņš un Točs tā arī neizvirzījās vadībā, atstājot šo turnīru ar 9. vietu, 400 ranga punktiem un 4000 ASV dolāru lielu naudas balvu. Mača gala rezultāts 1-2 (16:21, 21:16, 12:15).