Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Autors: Jānis Celmiņš

Pļaviņam un Pēdam Argentīnā divi zaudējumi

Pļaviņam un Pēdam Argentīnā divi zaudējumi
Mārtiņš Pļaviņš
Foto: fivb.org

Mārtiņš Pļaviņš un Jānis Pēda ar zaudējumu sākuši Argentīnas pilsētā Korjentesā notiekošo FIVB „Grand Slam” turnīru. Pirmajā apakšgrupas spēlē Latvijas duets ar 0:2 (16:21, 18:21) piekāpās vāciešiem Džonatanam Erdmanam un Kajam Matisikam. Arī otrajā spēlē tika piedzīvots zaudējums.

Turnīrs Argentīnā ir vēsturisks visam Latvijas pludmales volejbolam, jo ir pirmais, kurā mūsu valsti pamatturnīrā pārstāv uzreiz trīs dueti. Mārtiņš un Jānis trāpījuši vienā no spēcīgākajām grupām, kurā bez latviešiem un vāciešiem cīnās arī divi Brazīlijas dueti - Rikardo Santušs / Alvaro Filho un Evandro Oliveira / Vitors Felipe.

Pirmajā apakšgrupas mačā Mārtiņš un Jānis bijuši spiesti piekāpties Vācijas pārim, tādejādi turnīru sākot ar neveiksmi – 0:2 (18:21, 16:21), mača ilgums 40 minūtes.

Grupas otrajā spēlē latvieši aizvadīja cīņu pret spēcīgo brazīliešu duetu Rikardo Santušu un Alvaro Filjo, kuri turnīrā izsēti ar 12. numuru un pirms divām nedēļām Šanhajas „Grand Slam” posmā izcīnīja augsto trešo vietu. Gandrīz stundu garajā cīņā (54 minūtes) Latvijas duets izrādīja cienīgu pretestību - zaudējuši pirmajā setā ar 17:21, Pļaviņš/Pēda spēja revanšēties otrajā setā ar 21:18, bet izšķirošajā setā tomēr bija spiesti atzīt pretinieku pārākumu (13:15), mačā zaudējot ar 1-2.

Trešo grupas spēli latvieši aizvadīs piektdien, kad pretiniekos būs vēl viens Brazīlijas duets Evandro Oliveira / Vitors Felipe (28.).

Turnīra izspēles kārtība

Sākotnēji 32 pamatturnīra pāri tiek sadalīti 8 grupās, pa četriem pāriem katrā. Grupā katrs ar katru izspēlē pa mačam un, lai turpinātu cīņu par titulu, ir jāieņem vismaz 3. vieta, Grupas uzvarētājs jau uzreiz nodrošina vietu 16 labāko skaitā, 2. un 3. vietas īpašnieki aizvada cīņas ar citu grupu šo vietu ieņēmējiem, bet 4. vieta dalību noslēdz ar dalītu 25.-32. vietu. Jāpiebilst, ka pēc grupu turnīra, spēkā stājās "vienmīnusa sistēma" – zaudējums nozīmē turnīra beigas (vienīgais izņēmums ir spēle par 3. vietu).


, 2013-05-23 17:49, pirms 11 gadiem
Nav nemaz tik slikti jo vācieši jau ar 5 numuru izlikti!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-05-23 17:57, pirms 11 gadiem
Sorokins-smedins LIVE bet365 - Online Sports Betting
, 2013-05-23 22:03, pirms 11 gadiem
pēda velk pļaviņu uz leju
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-05-23 22:09, pirms 11 gadiem
malači, otrajā spēlē labi nocīnījās! Turās veči!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-05-23 22:49, pirms 11 gadiem
Dobleens rakstīja: nu izjauca muusu bronziniekus, tgd suukstiisies.
te kāds sūkstās?
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
, 2013-05-24 11:06, pirms 11 gadiem
Pļaviņam ar Pēdu turnīrs beidzies 4. vietā grupā, cik var noprast pēc Pļaviņa tvīta apm. 11h atpakaļ... Atlikusī spēle tikai formalitāte...

Martins ‏@plavins_martins 11h
Labas spēles dod pārliecību, ka esam uz pareizā ceļa! Kā, piemēram, spēle pret brazīļiem. Žēl, ka rītdienas spēle neko neizšķir...
Ernests Puškundzis un Toms Liepa. Foto: Volleyball Philippines

LČ bronzas medaļnieki Puškundzis/Liepa pirmoreiz uz "Beach Pro" pjedestāla

Filipīnās tuvojas noslēgumam "Beach Pro Future" posms pludmales volejbolā. Bronzas finālā Latvijas pārstāvji Ernests Puškundzis un Toms Liepa svētdien pārspēja turkus - 22:20, 21:10.
Toms Liepa un Ernests Puškundzis. Foto: volleyballworld.com
1

Pludmales volejbolisti Puškundzis/Liepa Filipīnās iekļūst "Futures" turnīra pusfinālā

LETA. Latvijas duets Ernests Puškundzis/Toms Liepa sestdien Nuvali iekļuva pludmales volejbola profesionālās tūres (BPT) "Futures" turnīra pusfinālā.
Mihails Samoilovs un Aleksandrs Samoilovs. Foto: Artūrs Stiebriņš, volejbols.lv
4

Brāļi Samoilovi un Šmēdiņš/Točs "Challenge" turnīru Meksikā beidz dalītā 19. vietā

LETA. Latvijas dueti Aleksandrs un Mihails Samoilovi un Jānis Šmēdiņš/Edgars Točs piektdien profesionālās pludmales volejbola tūres (BPT) "Challenge" sērijas sacensību turnīrā Meksikā piedzīvoja divus zaudējumus, ierindojoties dalītā 19.vietā.