Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:338, Did:0, useCase: 3

Pļaviņš/Točs uzvar kaimiņu duelī un iekļūst pusfinālā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Pļaviņš/Točs uzvar kaimiņu duelī un iekļūst pusfinālā
Mārtiņš Pļaviņš
Foto: FIVB

Pasaules kausa tūres triju zvaigžņu turnīra, kas risinās Kišas salā Irānā, pusfinālā iekļuvuši Latvijas pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs. Latvieši ceturtdaļfinālā ar 2-0 pārspēja lietuviešus Arnu Rumseviču un Luku Kazdaili.

Astotdaļfinālā Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs bez lielām problēmām izcīnīja savu trešo uzvaru turnīrā, pārspējot Maksimu Tersī un Arno Gutjē Rā no Francijas ar 2-0 (21:16, 21:14). Bija cerība, ka ceturtdaļfinālā varētu būt Latvijas pāru duelis, bet to izjauca lietuvieši Arns Rumsevičs un Luks Kazdailis, kuri astotdaļfinālā izslēdza Haraldu Regžu un Kristapu Šmitu.

Latvieši bija mača favorīti, sākot to ar divu punktu pārsvara iegūšanu (3:1). Turpinājumā Pļaviņš un Točs palielināja savu pārsvaru līdz pieciem punktiem, neradot šaubas par labvēlīgu iznākumu seta beigās (8:3). Līdz tehniskajam pārtraukumam lietuviešiem neizdevās neko sevišķu parādīt, Latvijas duetam atpūtā dodoties pārliecinošā vadībā (14:7). Līdz seta beigām Lietuvas pludmales volejbolisti spēja pārsniegt 10 gūto punktu slieksni, bet vajadzēja jau domāt par otro setu. Pirmajā Pļaviņš un Točs bija pārliecinoši labāki - 21:11.

Arī otro setu labāk sāka Latvijas duets, izvizoties vadībā ar 3:1. Šoreiz tālāks izrāviens gan nesekoja, Lietuvas pludmales volejbolistiem spējot panākt izlīdzinājumu (4:4). Nākamajās izspēlēs Točs dominēja pie tīkla, liekot pretiniekiem ņemt pārtraukumu (8:5). Pēc pārtraukuma lietuvieši netika galā ar Pļaviņa servi, bet nākamajā izspēlē nebija tālu no Kazdaiļa kļūdas uzbrukuma sitienā. Lietuviešus gan nevajadzēja uzreiz norakstīt, Rumsevičam uzliekot bloku Točam (7:9). Vēlāk lietuvieši arī labi nospēlēja aizsardzībā, sadeldējot deficītu līdz minimumam (9:10). Pirms tehniskā pārtraukuma Pļaviņš un Točs atguva zaudēto pārsvaru, dodoties atpūtā pie rezultāta 12:9.

Pēc pārtraukuma lietuvieši centās uzbrukt spēcīgi, kamēr latvieši punktus krāja ar viegliem sitieniem vai māņu sitieniem. Rezultātu no saviem uzbrukumiem regulāri guva abi dueti, kopējai situācijai nemainoties. Līdz seta beigām lietuvieši prasmīgi turēja līdzi latviešiem, bet tas arī bija viss. Pļaviņš un Točs noturēja trīs punktu pārsvaru, droši izcīnot uzvaru ar rezultātu 2-0 (21:11, 21:16).

Līdz ar to Pļaviņš un Točs savā trešajā turnīrā pēc kārtas iekļuvuši pusfinālā un turpinās cīņu par medaļām. Rīt paredzētajā pusfinālā latviešu pretinieki būs austrieši Žulians Horls un Tobias Vinters, kuri ceturtdaļfinālā ar 2-0 (21:19, 21:18) pārspēja savus tautiešus Kristofu Dresleru un Robinu Zaidlu.

     [+] [-]

, 2018-02-23 14:31, pirms 6 gadiem
Cik reitinga punktus te var nopelnīt?

  +1 [+] [-]

, 2018-02-23 14:46, pirms 6 gadiem
Vai kaut kur rada macus? Gribu noskatities.

  +1 [+] [-]

, 2018-02-23 14:48, pirms 6 gadiem
LEgendary rakstīja: Cik reitinga punktus te var nopelnīt?
600

     [+] [-]

, 2018-02-23 15:42, pirms 6 gadiem
Pašlaik 420 punkti